Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Με τέτοια μυαλά, καλή χρονιά και βοήθειά μας!!

Η πιο σημαντική είδηση που γέννησε η εποχή στον ελληνικό αθλητισμό πέρασε, όπως συμβαίνει διαχρονικά στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, στα ψιλά. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Με τέτοια μυαλά, καλή χρονιά και βοήθειά μας!
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση άνοιξε τα αφτιά και άκουσε το πρόβλημα επιβίωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έβαλε επιτέλους στο τραπέζι το πρόβλημα για να βρει έναν τρόπο καλύτερης διαχείρισης του κρατικού χρήματος για να μην στερήσει τη ζωή από τον αθλητισμό, και το πέτυχε: χάρη στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο κλείσιμο των βιβλίων του 2011 και στον προϋπολογισμό του 2012, η κυβέρνηση βρήκε τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που είχε ανάγκη για να επιβιώσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Όχι, δεν λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού για το 2012.
Το case study που προσφέρει ο τρόπος που αντιμετώπισαν, στην πλειοψηφία τους, τα αθλητικά media αυτό το μαντάτο που προέκυψε στα μέσα του Δεκέμβρη, προσφέρει το συμπέρασμα που εξηγεί το σημερινό χάλι του αθλητισμού στην Ελλάδα. Η «θα μείνουν ανοιχτά τα σωματεία, θα συνεχίσει να βρίσκει αθλητική τροφή ο μέσος Ελληνας στα στάδια και τους συλλόγους που δεν θα βάλουν λουκέτο» είδηση προβλήθηκε πολύ λιγότερο από τους μυικούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών μιας μεγάλης ομάδας.
Ακόμη μια φορά τα media έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει ότι κανείς δεν νοιάζεται για τον αθλητισμό του Ελληνα πιτσιρικά, αλλά και του Ελληνα που θα συναντούσε κλειδωμένες πόρτες σταδίων την επόμενη φορά που θα πήγαινε να τρέξει, για να προσέξει την υγεία του. Ακόμη μια φορά τα media έπεισαν τους πολιτικούς ότι δεν υπάρχει λόγος να νοιάζονται για τον μέσο Ελληνα, και ότι είναι πολύ προτιμότερο να επιδιώκουν να κάνουν μια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών μιας μεγάλης ΠΑΕ για να εξασφαλίσουν την προσωπική προβολή, να εισπράξουν το πολιτικό όφελος και να το εξαργυρώσουν στις επόμενες εκλογές χάρη στην οπαδική mediaκη λεζάντα.
Αυτή η Ελλάδα δεν λέει να βάλει μυαλό ούτε τώρα. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να της συμπεριφέρονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο οι πολιτικοί της και οι άρχοντές της. Βοήθειά μας και καλή χρονιά!
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: