Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Δώσαμε ονόματα, γιατί έκλεισαν την υπόθεση;»

Με δήλωση- νέα «βόμβα» ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης εκφράζει την απορία του γιατί η έρευνα του Αρείου Πάγου μπήκε στο αρχείο, τονίζοντας ότι και αυτός και ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν ονόματα στον εισαγγελέα

«Δώσαμε ονόματα, γιατί έκλεισαν την υπόθεση;»
Ο κ. Μουζακίτης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά «με ποιο δικαίωμα είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;». Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι μαζί με τον συνάδελφο του κ. Γρ. Μουζακίτη αναφέρθηκαν στους ανωτέρους τους στο θέμα των παρεμβάσεων στο έργο τους, με ονόματα και στοιχεία. "Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση;" απόρησε ο κ. Μουζακίτης για να προσθέσει: "Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;".

Να θυμίσουμε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλλει πριν από μερικές ημέρες την παραίτηση τους κάνοντας λόγο, στην επιστολή παραίτησης τους, σε "πολυποίκιλα" οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε τροπολογία - σχέδιο νόμου το ανέφεραν- που προωθούσε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο όριζε ότι τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα θα καταλαμβάνει πλέον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι δύο εισαγγελείς έλεγαν χαρακτηριστικά ότι με αυτό "επιχειρείται η απαλλαγή από την παρουσία μας". Αργότερα ανακάλεσαν την παραίτηση τους.

Από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε διαταχθεί σχετική έρευνα που όμως μπήκε στο αρχείο μετά την ανάκληση της παραίτησης των εισαγγελέων. Στο γραπτό υπόμνημα (πρόχειρο σημείωμα κατά τον κ. Μουζακίτη) που είχαν παραδώσει στον κ.Μακρή οι δυο εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε ονοματολογία προσώπων πλην όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα τα οποία τους πίεζαν είναι γνωστά σε όλους.
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: