Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας …υπερήφανης πώλησης!

Το πλάνο της πώλησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια υφίσταται από το καλοκαίρι. Δεν είναι χειμωνιάτικο, με άλλα λόγια. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας …υπερήφανης πώλησης
Τότε, όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβαλε πλώρη, με βάρκα την ελπίδα, την πώληση ενός παίκτη για την σωτηρία μίας ομάδας. Υπήρχαν βέβαια – όπως και τώρα – προσφορές οι οποίες ικανοποιούσαν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά … Ήρθε ο επενδυτής. Με «ωσαννά» αφίχθηκε. Με «ανάθεμα» αναχώρησε ! Ως είθισται !
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε καταστήσει σαφές ως διέξοδο (το μοναδικό κατά πως λέγαμε στο pamesports.gr από την αφετηρία του θέματος) την … υπερήφανη πώληση. Η εμφάνιση όμως, του τιτανοτεράστιου Βασίλη Φλωρίδη άλλαξε το ρου των γεγονότων …
Γιόρταζε κιόλας ο άνθρωπος. Βρέθηκε κάποιος Χριστιανός από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να του στείλει λουλούδια. Η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επρόκειτο έτσι ή αλλιώς (το ταμείον είναι … τραγικά μείον), να στείλει οτιδήποτε. Ο Λάζλο Μπόλονι ακόμη περιμένει, να σταλούν πίσω τα Panama Jack καπέλα, τα οποία χάρισε ο Βασίλης Φλωρίδης. Κι ο Γιώργος Σαχπατζίδης; Με το 1.000.000 ευρώ για λογαριασμό του Βασίλη Φλωρίδη, το οποίο έμεινε για δικό του λογαριασμό; Ούτε … γαϊδουράγκαθα, δεν του στέλνει επειδή τον εξέθεσε! Τέλος πάντων.
Εμφανίζεται λοιπόν, ανοιξιάτικα ο τεραστιοτιτάνιος (με τις πλάτες του Γιώργου Σαχπατζίδη και του Ζήση Βρύζα, για να τα λέμε όλα) Βασίλης Φλωρίδης. Κι αλλάζει την ζωή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μαζί της αλλάζει κι η ζωή του προέδρου της. Άμεσα ετοιμάζουν πρόταση ανανέωσης στον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Όσο την είδαν οι κακόμοιροι διοικούντες, την είδε κι ο παίκτης.
Οι απεσταλμένοι των ενδιαφερόμενων ομάδων για τη μεταγραφή του Πορτογάλου βιρτουόζου αιφνιδιάζονται από την αλλαγή. Στα «ώπα ώπα» τους είχαν. Και στο «ουστ» τους έχουν. Ζουν δε, σκηνές από την ταινία: «Οι 300»! «This is … ΠΑΟΚ», λένε από την ΠΑΕ. Μόνον στον … Καιάδα της Τούμπας που δεν τους έριξαν.
Όλα αυτά με τον αέρα του Βασίλη «λεφτά με ουρά» Φλωρίδη. Δεν ήξεραν. Δε ρώταγαν. Έπαιξαν. Κι έχασαν… Χρόνο ! Έμειναν με την ουρά. Όταν ήδη είχαν φάει το βόδι … του παραμυθιού του.
Η φούσκα της άνοιξης τελικά, έσκασε το φθινόπωρο. Άνθρακες ο θησαυρός. Θρύψαλα τα όνειρα. Και κλάααμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Ευτυχώς για αυτήν έβαλε το 1.000.000 ευρώ ο Γιώργος Σαχπατζίδης. Κάλυψε έτσι, λίγο τη ζημιά του χαμένου χρόνου. Το «άνοιγμα» όμως, παρέμενε «άνοιγμα».
Χωρίς την πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια ή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη διέξοδο δεν διαφαινόταν. Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι αυτή (η ΠΑΕ ΠΑΟΚ) κρυφό καμάρι ...
Κι έβαλαν πάλι, μπροστά το ανοιξιάτικο πλάνο! Καθώς μάλιστα, για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεν φάνηκε πρόταση στον ορίζοντα; Την περίμεναν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στην ΠΑΕ πάντως, προσδοκούσαν διαφήμιση του … προϊόντος τους στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ο Πορτογάλος δεν έπαιξε στο έπος του Λονδίνου. Τη μετέθεσαν για τον «Φρίουλι» στον αγώνα με την Ουντινέζε. Τον Φεβρουάριο; Πολύ αργά! Οι τρέχουσες οφειλές δεν περιμένουν μέχρι τον Φεβρουάριο. Απειλούν, να καταπλακώσουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου; Πώληση εδώ και τώρα ! Για να σωθεί κι ο παίκτης. Να σωθεί κι ομάδα.
Ενημερώνονται οι οργανωμένοι, προπαραμονές Πρωτοχρονιάς. Ενημερώνεται κι ο Τύπος παραμονές. Έπρεπε, να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη …υπερήφανη πώληση.
Το καλοκαίρι στο Euro 2012 οι προσδοκίες αφορούν πλέον, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι … υπερήφανες πωλήσεις θα συνεχιστούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και τούτο επειδή οι αγορές της (βουνό οι μεταγραφικές γκάφες, βλέπετε_) την ανάγκασαν, να ντρέπεται για την σπατάλη της!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: