Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μαρτίνεθ: «Καλύτερη από την ομάδα του 2008»

Μαρτίνεθ: «Καλύτερη από την ομάδα του 2008»
Την άποψη ότι η τωρινή εθνική Ισπανίας είναι καλύτερη από αυτή που κατέκτησε το Euro του 2008 , εξέφρασε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο τεχνικός της Γουίγκαν υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει τόσο έντονη κριτική για το παιχνίδι των «φούριας ρόχας» που αντιμετωπίζουν την Ιταλία στο τελικό της διοργάνωσης.

«Στην εθνική Ισπανίας διαθέτουν μια πολύ σωστή φιλοσοφία. Αυτή η φιλοσοφία στηρίζεται στο πως κρατάνε την μπάλα, πως να έχουν υπομονή και πως επιτίθενται από την άμυνα κιόλας. Δεν είναι χειρότεροι από το 2008, αντίθετα είναι καλύτεροι. Τότε ήταν πιο εύκολο να τους κερδίσεις, αλλά τώρα έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο», τόνισε.

Ο 39χρονος προπονητής θεωρεί ότι η Ισπανία δεν πρέπει να δέχεται τέτοια κριτική, αλλά οι αντίπαλοι της που παίζουν αμυντικά:

«Η κριτική δεν πρέπει να γίνεται για την Ισπανία αλλά για τις ομάδες που την αντιμετωπίζουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι όλοι προσπαθούν να τη σταματήσουν στην άμυνα τους, και αυτό αποτελεί επίτευγμα για τους «φούριας ρόχας».

Αν κοιτάξει κανείς την ιστορία, θα διαπιστώσει ότι το δύσκολο είναι να κερδίσεις, όταν το περιμένουν όλοι να το κάνεις. Παρόλα αυτά τα έχουν καταφέρει περίφημα στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις
», τόνισε ο Μαρτίνεθ και συνέχισε:

«Όταν βρίσκεσαι στην κορυφή, όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Όποια ομάδα και αν έχεις, έχεις δικαίωμα να αγωνίζεσαι με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, έχεις δικαίωμα να αμύνεσαι στην περιοχή σου και να μην επιτίθεσαι καθόλου. Η Ισπανία κάνει κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους και για αυτό ξεχωρίζει».

Τέλος ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι στον προημιτελικό του Euro κόντρα στην Πορτογαλία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του πήρε την πρόκριση παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε καλά:

«Στον προημιτελικό η Πορτογαλία ήταν καλύτερη. Ακόμη και έτσι όμως η Ισπανία δεν πήρε λάθος αποφάσεις και δεν άφησε αφύλακτα τα νώτα της. Διατηρήθηκαν στο σωστό επίπεδο και κυνήγησαν τις πιθανότητες τους για πρόκριση. Οι Πορτογάλοι έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν αλλά τελικά ηττήθηκαν».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: