Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Καραγκούνης, Ζαγοράκης ...Δομάζος, Κούδας, Δεληκάρης, Παπαϊωάννου!!

Εντάξει, δε λέμε… Μέγα είναι το κατόρθωμα του Γιώργου Καραγκούνη! Στο ρεκόρ συμμετοχών του αναφερόμαστε, το οποίο υπέγραψε στο Euro 2012. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Καραγκούνης, Ζαγοράκης ...Δομάζος, Κούδας, Δεληκάρης, Παπαϊωάννου!
Μέγα φυσικά, ήταν και του Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος πρώτος πέρασε τις 120 στην εθνική Ελλάδας. Και οι δυο τους δε, είναι κι από τους εκλεκτούς του ελληνικού φουτμπόλ οι οποίοι χρήστηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004. Μιλάμε – χωρίς πολλά λόγια – και για τεράστιες αλλά και για σπάνιες προσωπικότητας! Δε χωρά αμφιβολία επ αυτού …
Όμως – και κατά την ταπεινή μας άποψη – αυτή η εθνική Ελλάδας κι ως άτομα κι ως σύνολο υπολείπεται (σε μέγεθος …) εκείνης της εθνικής Ελλάδας με Παπαιωάννου, Δομάζο, Κούδα, Δεληκάρη για παράδειγμα. Σήμερα η εθνική Ελλάδας δεν έχει τα «ιερά τέρατα» τα οποία έχει τότε. Έχει βέβαια, αυτή να επιδείξει κατορθώματα τα οποία εκείνη ούτε στο γλυκύτερο της όνειρο, δεν θα έβλεπε!
Τούτο όμως, ουδόλως στερεί από την εκτυφλωτική κι ανεπανάληπτη λάμψη των «ιερών τεράτων» του τότε. Δεν έχουμε τέτοιου μεγέθους και τέτοιου βεληνεκούς τώρα. Όχι μόνον εμείς ως Έλληνες αλλά κι οι Ιταλοί κι οι Ισπανοί. Αυτούς συγκρίνουμε με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στον Τελικό του Euro 2012.
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν έχει Ματσόλα, Ριβέρα, Φακέτι, Ρίβα.Οι «Φούριας Ρόχας» δεν έχουν Πίρι, Μπουντραγκένιο, Σαντιλιάνα, Σουάρεθ. Οι καιροί άλλαξαν. Ο πήχης της ποιότητας υστερεί του πήχη της ποσότητας…
Όπως και να το κάνουμε πάντως, είναι – πάντα, κατά την ταπεινή μας άποψη – κομμάτι βέβηλο να αναγάγουμε σε μυθικά, πρόσωπα χάρη των στατιστικών. Και να μην παράγουμε μύθους, με πρόσωπα χάρη των πραγματικών μεγεθών.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!
Μέγα το κατόρθωμα του Γιώργου Καραγκούνη. Μέγα του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά … Ποιο είναι το δικό τους μέγεθος, μπροστά στο μέγεθος του Μίμη Δομάζου και του Γιώργου Κούδα; Για να παίζουμε στην … έδρα του καθενός .Κι ας είχαν σχεδόν τις μισές συμμετοχές οι παλιότεροι , των νεότερων.
Αλλά, προσέξτε: Στόχος αυτών των σκέψεων μας δεν είναι η απαξίωση των σύγχρονων σούπερ σταρ του ελληνικού φουτμπόλ. Προς Θεού, δηλαδή. Στόχος μας είναι η μη απαξίωση των «ιερών τεράτων» του. Η απόδοση του προσήκοντα σεβασμού σε εκείνους οι οποίοι γεννήθηκαν – δυστυχώς για όλους μας – σε λάθος εποχή!
Και τούτο επειδή στις πάσης φύσης γιορτές όταν τιμάται το παρόν της εθνικής Ελλάδας λησμονείται το παρελθόν. Τι ειρωνεία όμως; Στο μέλλον, το παρόν θα είναι κι αυτό παρελθόν. Θα έχει ως εκ τούτου την ανάλογη μεταχείριση! Ο νοών νοείτω…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: