Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

«Εις το επανιδείν Γιούβε»

«Εις το επανιδείν Γιούβε»
Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των απανταχού οπαδών της Γιουβέντους ως η μέρα κατά την οποία ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αποχαιρετά και επίσημα τον σύλλογο. Μπορεί ο «καπιτάνο» να έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα φύγει από την ομάδα, ωστόσο την 30η Ιουνίου λήγει ουσιαστικά και το συμβόλαιό του με την «γηραιά κυρία». Για αυτόν τον λόγο ο «πιντουρίκιο» έγραψε μία επιστολή με την οποία αποχαιρετά την οικογένεια της Γιουβέντους.


Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει μέσα στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο Αλεσάντρο Ντε Πιέρο:

«Σήμερα τελειώνει και τυπικά το συμβόλαιό μου με τηνΓιουβέντους. Για μένα είναι μία μέρα λύπης, η οποία με γεμίζει με νοσταλγία. Όλο αυτό το διάστημα είχα χρόνο να σκεφτώ όλα όσα έζησα στην ομάδα, τόσο στην τελευταία μου χρονιά, όσο και καθ’ όλη την παρουσία μου στον σύλλογο. Μπορούσα να γυρίσω πίσω και να ξαναζήσω το πιο όμορφο όνειρο που θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Όλες οι διακρίσεις, η χαρά και οι τίτλοι, ακόμα και κάποιες άσχημες στιγμές… σήμερα έρχονται όλες αυτές οι εικόνες στο μυαλό μου, μαζί και τα όσα έγιναν στο τελευταίο μου παιχνίδι στο Τορίνο. Αυτή είναι η εικόνα που θα έχω πάντα στο μυαλό μου και θέλω να σκέφτομαι όλα αυτά που έγιναν στις 13 Μαΐου, τα οποία με στιγμάτισαν για μία ζωή.
Λίγο καιρό πριν φύγω για διακοπές όταν άδειασα το ντουλάπι μου στα αποδυτήρια και βγήκα έξω από το προπονητικό κέντρο, στο οποίο είχα συνηθίσει να περιμένετε όλοι εσείς για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο, μία χειραψία, ακόμα και με χιόνι, βροχή, ζέστη. Αυτή την φορά, όμως, θα πρέπει να σας αποχαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω για όσα κάνατε για μένα.
Οι παίκτες φεύγουν, αλλά η Γιουβέντους παραμένει. Μένουν οι συμπαίκτες μου, στους οποίους εύχομαι τα καλύτερα και θα είμαι πάντα κοντά τους. Μένετε όλοι εσείς οι φίλαθλοι της ομάδας, που είστε η Γιουβέντους. Μένει αυτή η φανέλα, την οποία αγάπησα και θα αγαπώ για πάντα, την οποία επιθυμούσα και σεβόμουν πάντα χωρίς καμία έκπτωση στα συναισθήματά μου. Είμαι χαρούμενος που άλλοι παίκτες θα συνεχίσουν να την φοράνε, ακόμα και αυτή με το νούμερο «10», την οποία όποιος κα να τη φοράει θα κουβαλάει και μένα μαζί. Χαίρομαι που κάποιοι στην Ιταλία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ονειρεύονται να την φορέσουν. Και πάντα θα είμαι περήφανος που αποτέλεσα μέλος αυτή της μεγάλης ομάδας. Από αύριο δεν θα είμαι παίκτης της Γιουβέντους, αλλά θα παραμείνω ένας από εσάς.
Από τώρα ξεκινάει μία νέα περιπέτεια. Έχω την ίδια θέληση, όπως πριν από 19 καλοκαίρια.
Εις το επανιδείν φίλοι. Σας ευχαριστώ για όλα.
Αλεσάντρο
».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: