Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Και τι δεν έχει κάνει ο Μπαλοτέλι...!!

Όταν ο "δόκτωρ Τζέκιλ" έχει τον έλεγχο, ο κόσμος μπορεί να παθιαστεί μαζί του.
Και τι δεν έχει κάνει ο Μπαλοτέλι...
Μια σπάνια στιγμή ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις από την ομορφιά του αθλήματος. Οταν, όμως, αναλαμβάνει ο «κύριος Χάιντ», τότε τα πράγματα περιπλέκονται.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας. Απλά έχει επιλέξει να παραμείνει παιδί. Οχι πως τα χρόνια τον απειλούν. Είναι ακόμη 21 ετών. Ηλικία η οποία λογίζεται «τρυφερή». Αλλά, συνάμα, στον κόσμο του ποδοσφαίρου, απαιτεί να δείχνει ήρεμος, συνετός και πάνω απ' όλα αποτελεσματικός.
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θα μπορεί να καυχιέται κάτι που τρελαίνεται να κάνει πως δύο δικά του γκολ, παρά την κριτική που είχε δεχτεί, ειδικά στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, έφεραν την Ιταλία στον τελικό του EURO.
Πιο κοντά στο όνειρο
Ισως τα πιο σημαντικά στην καριέρα του. Σίγουρα περισσότερο σημαντικά από εκείνα που σημείωσε φέτος στην Αγγλία. Βλέπετε, το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι σαν τη θρυλική φάλαινα, απ' το βιβλίο του Χέρμαν Μέλβιλ, τον «Μόμπι Ντικ». Πολλοί την κυνηγούν. Ελάχιστοι τη διεκδικούν. Ενας την κατακτά. Και ο Μάριο βρίσκεται, πια, στο τελευταίο στάδιο. Στέλνοντας την Ιταλία σε έναν τελικό ύστερα από έξι χρόνια.
Και εκείνη τη βραδιά θριάμβου στο Βερολίνο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Οταν ακόμη ο Μπαλοτέλι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα κλιμάκια της Ιταλίας, αφού το δίλημμα «Γκάνα ή Ιταλία» εξακολουθούσε να υπάρχει.
Τώρα πια γνωρίζει -και δεν έχει καμία αμφιβολία- πως αποφάσισε σοφά. Και καραδοκεί για το επόμενο «θύμα» του, την Ισπανία. Στην πρώτη φετινή του προσπάθεια δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Ισα ίσα, «ταπεινώθηκε». Αφού ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο οποίος τον αντικατέστησε, ήταν εκείνος που σκόραρε κατά των Πρωταθλητών Ευρώπης και Κόσμου.
Και για όσους παραπονιούνται πως ο «Σούπερ Μάριο» δεν πανηγυρίζει τα γκολ του, ήρθε ο (κάτι σαν) πανηγυρισμός μόλις πέτυχε το δεύτερο τέρμα του κόντρα στη Γερμανία. Ισως να το θεώρησε σωστό, αφού αυτά τα γκολ ήταν ξεχωριστά.
Πέταξε τη φανέλα του και προτίμησε να επιδείξει τους μυς του. Σαν να προκαλούσε όποιον ήθελε να του επιτεθεί. Η μόνη «επίθεση» που έλαβε, ήταν αγάπης, από τους συμπαίχτες του. Οσο για τον τελικό; Υποσχέθηκε πως η πρόκριση από τον ημιτελικό ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής του. Τουλάχιστον μέχρι την αποψινή.
Στον ημιτελικό απέναντι στη Γερμανία, η μπάλα πέρασε από τα πόδια του μόλις για 21 δευτερόλεπτα. Ακούγεται βαρετό και μπορεί να είναι. Στα λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε δύο ευκαιρίες. Αμφότερες βρήκαν στόχο. Τυπικό 100%. Το τέλειο για έναν επιθετικό. Αυτό είναι τουλάχιστον εκνευριστικό. Για τους αντιπάλους του!
Αρνητικός πρωταγωνιστής
Κατά τη διάρκεια του EURO 2012 η φιγούρα του πρωταγωνίστησε αρκετές φορές. Οπως έγινε και στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Στην πλειονότητά τους για τους λάθος λόγους. Ξενύχτια, τσιγάρα, τσακωμοί, διάφοροι συνοδοί, εφήμεροι και μη. Πλέον, ο Ιταλός βρίσκεται στη σφαίρα του μυθικού. Πολλά από τα πράγματα που θα του καταλογίζονται, δεν θα τα έχει κάνει. Ο μύθος του, ωστόσο, θα διογκώνεται...
Πριν από τη σέντρα της διοργάνωσης είχε απειλήσει πως αν δεχτεί ρατσιστική επίθεση, θα έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο σκέλος της σκέψης του πραγματοποιήθηκε. Ο ίδιος επέλεξε να μείνει ψύχραιμος και στη θέση του. Οταν οι αγώνες ξεκίνησαν, έμοιαζε νευρικός. Η αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ύστερα από μία ώρα αγώνα, τόσο με την Ισπανία όσο και την Κροατία, τον εκνεύρισε. Ενα μικρό ξέσπασμα ήρθε κόντρα στην Ιρλανδία.
Μόνο που σε αυτό ήλθε στην επιφάνεια ο κύριος... Χάιντ. Μόλις σημείωσε το γκολ, γύρισε προς τον Τσέζαρε Πραντέλι, ξεστομίζοντας την πιο γνωστή ιταλική βρισιά. Επειδή σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε προτιμηθεί στη βασική ενδεκάδα. Για καλή του τύχη ο συμπαίχτης του, Λεονάρντο Μπονούτσι, ήταν εκεί για να του κλείσει, στην κυριολεξία, το στόμα. Ακόμη και... φιμωμένος ο «Μπάλο» συνέχισε... Μέχρι που κατάλαβε ότι όλα είναι μάταια.
Η ευαίσθητη πλευρά - Αφιέρωσε τα γκολ στη mamma mia
Μόλις ο ημιτελικός ολοκληρώθηκε, ο Μπαλοτέλι κατευθύνθηκε προς την εξέδρα. Οχι για να βρει κάποια από τις πολυδιαφημισμένες αγαπημένες του. Απλώς ήθελε να αποδείξει πως και αυτός διαθέτει μια τρυφερή πλευρά. Ολοι οι άντρες την κρατούν για τη γυναίκα που τους έφερε στη ζωή, τη μητέρα τους. Ο Μάριο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Αν και η κυρία Σίλβια, την οποία αποκαλεί μητέρα, δεν είναι η βιολογική του μάνα. Είναι εκείνη που τον υιοθέτησε όταν ήταν τριών ετών. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Για τον Μάριο θα είναι πάντοτε η «mamma mia» του. Πήγε κοντά της, την αγκάλιασε και της αφιέρωσε το ζευγάρι τερμάτων που μόλις είχε σημειώσει. «Περίμενα αυτήν τη στιγμή για πολύ καιρό. Η μητέρα μου ήρθε εδώ και ήθελα να την κάνω χαρούμενη» αποκρίθηκε λίγο αργότερα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ
Ασκήσεις... χαλάρωσης
Η επόμενη ημέρα του ημιτελικού βρίσκει τον Μπαλοτέλι πιο χαλαρό. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούσαν οι φωτογραφίες από την ιταλική προπόνηση. Από τη μία, την ώρα που οι συμπαίχτες του έκαναν ασκήσεις, ο Μπαλοτέλι ήταν ξαπλωμένος, απολαμβάνοντας τον ήλιο.
Και όταν ήρθε η ώρα του χαλαρώματος, το έπραξε σε υπερβολικό βαθμό. Χαριεντιζόμενος με το κοντάρι του κόρνερ, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν επιμήκυνση του ανδρισμού του. Επιβραβεύοντας τον εαυτό του με το πιο πλατύ χαμόγελο. Οπως θα έκανε και ένας... αναψοκοκκινισμένος έφηβος.
Μπέτυ Κουράκου: «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και δώσαμε ραντεβού μετά το EURO στη Μύκονο»
Ραντεβού στη Μύκονο έδωσε ο «Σούπερ Μάριο» στην πρώην αγαπημένη του Μπέτυ Κουράκου. Ο νέος «εθνικός ήρωας» της Ιταλίας, ο Μάριο Μπαλοτέλι σε επικοινωνία που είχε με το 24χρονο μοντέλο την παραμονή του μεγάλου αγώνα Ιταλία - Γερμανία, εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στο κυκλαδίτικο νησί για διακοπές.
«Μιλήσαμε στο Skype μια μέρα πριν από τον αγώνα. Μου είπε ότι θέλει, την περίοδο που δεν θα έχει υποχρεώσεις -μάλλον στα μέσα Ιουλίου-, να έρθει στα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στη Μύκονο, μαζί με τον αδελφό του και την παρέα του και θα χαρεί πολύ να με δει.
Εμειναν φίλοι
Ακόμη βέβαια, δεν είναι σίγουρος για το πρόγραμμα του. Αν τελικά είμαι στην Ελλάδα και δεν βρίσκομαι στην Τουρκία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα πάω με μεγάλη χαρά να τον συναντήσω», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» η Μπέτυ Κουράκου. Ενας έρωτας ήταν αρκετός για να «γνωρίσει» ο Ιταλός άσος των γηπέδων την Ελλάδα. Αν και ο πολυσυζητημένος δεσμός τους έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό το πρώην ζευγάρι συνεχίσει να διατηρεί επικοινωνία και να τρέφει ο ένας για τον άλλο αισθήματα εκτίμησης.
«Παρακολούθησα τον αγώνα της Πέμπτης και ένιωσα υπερήφανη για τον Μάριο. Έλεγα "μπράβο το αγόρι μας, τα κατάφερε πάλι". Είναι σπουδαίος αθλητής και πραγματικά "αξίζει" το όνομα που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρεθώ, όπως μου ζήτησε, στην Πολωνία για να παρακολουθήσω τους αγώνες από κοντά αφού το επαγγελματικό συμβόλαιο που είχα στην Τουρκία με δέσμευε», προσθέτει η Ελληνίδα καλλονή.
Το 24χρονο μοντέλο γνωρίστηκε με τον Μάριο Μπαλοτέλι στο Μιλάνο πριν από τρία χρόνια όταν εκείνη βρισκόταν στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και ο διεθνής Ιταλός άσος αγωνιζόταν στην Ιντερ.
Η σχέση τους απασχόλησε από την πρώτη στιγμή τα ιταλικά μίντια και λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. «Στους περισσότερους άρεσε που είναι σκανδαλιάρης και ζωηρός. Τον Μάριο τον αγάπησα και θέλω να είναι ευτυχισμένος.
Μιλήσαμε και για γάμο
Εχω ωραίες αναμνήσεις από την περίοδο που ήμασταν ζευγάρι και θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες σχέσεις που έχω κάνει» λέει με θέρμη η κ. Κουράκου, η οποία συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις με ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του Μάριο. «Με αγαπάει όλη η οικογένεια γιατί, όπως λένε, δεν το εκμεταλλεύτηκα», επισημαίνει και εξηγεί τους λόγους που δεν είναι πια μαζί: «Είχαμε διαφορές ως ζευγάρι.
Μολονότι κάποια στιγμή μιλήσαμε και για γάμο, δεν προχωρήσαμε. Αλλωστε ήμασταν και οι δυο πολύ μικροί για να κάνουμε ένα τόσο σημαντικό βήμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη που μου έκανε με ένα μονόπετρο. Είχαμε τσακωθεί και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να επανασυνδεθούμε.
Ετσι είναι ο Μάριο, οξύθυμος αλλά και ιδιαίτερα συναισθηματικός. Ηταν πολύ τρυφερός και ό,τι κι αν έκανε πάντα μου ζητούσε συγγνώμη. Είναι καλό παιδί». Η Μπέτυ Κουράκου περιγράφει τον πρώην σύντροφό της ως ένα φιλότιμο, συνεσταλμένο και τρυφερό άντρα, ενώ συνεχίζει να φοράει το δαχτυλίδι που της χάρισε.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: