Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ντελ Μπόσκε: «Δεν έχει σημασία το παρελθόν»

Ντελ Μπόσκε: «Δεν έχει σημασία το παρελθόν»
Θέλοντας να αποβάλλει το ρόλο του φαβορί από τους ποδοσφαιριστές του, εν όψει του μεγάλου τελικού του Euro, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι το παρελθόν και οι επιτυχίες αυτού δεν έχουν σημασία στο αυριανό παιχνίδι.

Ο Ισπανός χαρακτήρισε «οικογένεια» την εθνική Ισπανίας, δείγμα ότι τόσο ο Νταβίντ Βίγια, όσο και ο Κάρλες Πουγιόλ θα ταξιδέψουν στο Κίεβο για την μεγάλη αναμέτρηση, ενώ αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τα επιθετικά του πλάνα.

«Έχουμε δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλουμε η δουλειά μας να ανταποδίδεται με τις νίκες. Δεν μπορούμε όμως να κοιτάζουμε το παρελθόν. Στο φινάλε, η Ιταλία έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και εμείς πριν τέσσερα χρόνια πάλι το Euro. Σίγουρα και στις δύο ομάδες υπάρχει ιστορία, όμως πρέπει να κοιτάμε το παρόν. Έχουμε πολλές ομοιότητες σαν ομάδες, καθώς βρεθήκαμε στον τελικό, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι. Σίγουρα, και το παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων μοιάζει αρκετά».

«Θα παίξουμε σίγουρα με τρεις επιθετικούς, είναι δεδομένο αυτό. Θα υπάρχουν τρεις στην επιθετική μας γραμμή αλλά αυτό μόνο του δεν αρκεί να μας δώσει τη νίκη και τον τίτλο. Χρειάζεται όλη η ομάδα να κάνει σωστά την αποστολή που θα αναλάβει ο καθένας για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ντελ Μπόσκε για το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει.

«Είναι εκπληκτικό που και ο Πουγιόλ και ο Βίγια έρχονται στο Κίεβο για τον τελικό. Αποδεικνύει ότι είμαστε οικογένεια, φοβερή ομάδα και σίγουρα μας έλειψαν και οι δύο. Είναι τιμητικό που αντιλαμβάνονται τη σκληρή δουλειά που κάνουμε», τόνισε για την απόφαση των δύο άτυχων ποδοσφαιριστών να βρεθούν στο πλάι της Ισπανίας.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: