Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αμετανόητος ο Πλατινί!!

Αμετανόητος ο Πλατινί
Δεν δείχνει να συγκινείται ιδιαίτερα ο Μισέλ Πλατινί από τις ολοένα και περισσότερες φωνές ανθρώπων του ποδοσφαίρου που ζητούν χρήση της τεχνολογίας για το αν η μπάλα περνά ή όχι τη γραμμή του τέρματος.

Ο πρόεδρος της UEFA σε δηλώσεις του επιχειρηματολογεί για τους λόγους της αρνητικής του στάσης και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από FIFA και Μπλάτερ που προωθούν την καινοτομία.

«Στο παιχνίδι της Ουκρανίας με τη Γαλλία η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ήταν γκολ κι επομένως, λάθος του διαιτητή. Όμως υπήρχε οφσάιντ πριν. Αν είχε δοθεί, δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Οπότε, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία και για τα οφσάιντ; Πού θα σταματήσει αυτό;» αναρωτιέται ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ξεκάθαρα διαχωρίζει τη θέση του από τον Σεπ Μπλάτερ.

«Είμαι ενάντια στο να χρησιμοποιείται τεχνολογία στη λήψη αποφάσεων. Πλέον μπαίνει σε κάθε στοιχείο του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε απλά να πούμε πως τη χρησιμοποιούμε μόνο για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή. Ας βάλουμε και αισθητήρες για να διαπιστώσουμε αν κάποιος έκανε χέρι», σχολιάζει ο Πλατινί, εκφράζοντας και αμφιβολίες για την αξιοπιστία των προτεινόμενων λύσεων:

«Είστε σίγουροι πως δουλεύει; Κανένας δεν έχει δει τις δοκιμές. Κανείς δεν έχει δει τίποτα. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο που έλεγε πως δεν είναι 100% βέβαιο, αλλά νομίζουν πως θα βοηθήσει το διαιτητή», τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της UEFA έδειξε έτοιμος για «πόλεμο χαρακωμάτων» στην περίπτωση που η FIFA χρησιμοποιήσει τεχνολογία γραμμής στις διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν θα υιοθετήσει αντίστοιχη στάση:

«Θα δούμε το θέμα, εφόσον προκύψει κάτι τέτοιο. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας στις εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες και θα πρέπει να αποφασίσουν. Ο κ. Μπλάτερ ξέρει ποιες είναι οι θέσεις μου πάνω σε αυτό το ζήτημα κι εγώ γνωρίζω πολύ καλά τις δικές του».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: