Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στήριξη σε αυτούς τους παίκτες!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πρώτο φιλικό του Άρη κόντρα στην Σιένα στην Ιταλία και την συνέχεια της προετοιμασίας των «κιτρίνων»!
Στήριξη σε αυτούς τους παίκτες!
Είναι αυτονόητο ότι φέτος η μπάλα θα είναι χαμηλά για τον ΑΡΗ. Και είναι προτιμότερο να έχεις χαμηλές προσδοκίες και να προκύψει κάτι καλό, παρά να ξεκινάς με υψηλές προσδοκίες και στο τέλος να μηδενίζεις και ότι καλό δημιουργήθηκε.
Έχω την αίσθηση ότι με βάση τα παραπάνω ο κόσμος του ΑΡΗ που παρακολούθησε το φιλικό με την Σιένα έμεινε ικανοποιημένος αναλογιζόμενος τις συνθήκες. Αν το δούμε ψυχρά ως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ έχει πολλές αδυναμίες και ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά χωλαίνει πάρα πολύ και δύσκολα φτάνει στην αντίπαλη περιοχή.
Αν όμως δούμε τις ειδικές συνθήκες τα μηνύματα που έστειλαν οι παίκτες του Κατσαβάκη είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο ΑΡΗΣ έδωσε το πρώτο του φιλικό κι ενώ βρίσκεται στις πρώτες μέρες προετοιμασίας με μία ομάδα που αποτελείται από νεαρούς παίκτες και όσους απέμειναν από την περσινή περίοδο και πιο έμπειρους να καλούνται για πρώτη φορά να σηκώσουν το βάρος των ηγετών της ομάδας. Λείπουν 3 παίκτες που θα έρθουν και θα πάρουν φανέλα βασικού.
Η Σιένα είναι μία κλασική ιταλική ομάδα (πολύ κλωτσιά) που χθες ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ήταν το έκτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε, παραμένοντας αήττητη και χωρίς να δεχθεί γκολ στα πέντε φιλικά της.
Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει δουλέψει ως τώρα στο μεσοαμυντικό κομμάτι και εκεί η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά αρχικά υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη Παπαζαχαρία και σε δεύτερο βαθμό από το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Ηρακλής και ο Παντίδος μας έδειξαν ότι μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν το όνομα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχουν τα προσόντα να αποκτήσουν την… χάρη και να βοηθήσουν τον ΑΡΗ!
Ο Παπαστεριανός- επιτέλους- σε ρόλο αμυντικού χαφ και δίπλα του ο Τριανταφυλλάκος τον οποίο ο Μάκης Κατσαβάκης πιστεύει πάρα πολύ σε ρόλο αμυντικού χαφ που θα πατάει περιοχή. Είναι δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ θα δουλέψει πάρα πολύ πάνω στα στημένα για να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό πόδι του Καπετάνου, αλλά προσωπικά θεωρώ παίκτη- κλειδί για φέτος τον Κώστα Καζναφέρη.
Αίσθηση μου είναι ότι ως παίκτης είναι αδικημένος στην παρουσία του στον ΑΡΗ, σε ένα βαθμό και φυσιολογικά αφού όταν ήρθε είχε μπροστά του παίκτες όπως ο Χαβίτο ή ο Νέτο ή και ο Γιαννιώτας ακόμα. Νομίζω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του, αν και θεωρώ ότι καταρχήν του έκανε μεγάλο καλό ότι πέρσι έπαιξε ως μπακ γιατί βελτίωσε πολύ το ανασταλτικό του παιχνίδι και κατά δεύτερο ότι θα «κολλήσει» πολύ καλύτερα στην ομάδα όταν ο προπονητής του ΑΡΗ τον χρησιμοποιεί από τα αριστερά με ανάποδο πόδι.
Η θέση του μάλλον θα εξαρτηθεί και από το αν θα προκύψει πρόταση για τον Γιαννιώτα ή αν ο νεαρός μείνει στον ΑΡΗ και φέτος.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ χρειάζεται και πολύ δουλειά, αλλά και ενίσχυση. Ήδη η κίνηση με τον Πουλίδο είναι μία πάρα πολύ καλή μεταγραφή (Ο Ισπανός εδώ και 10 χρόνια έχει γεμάτες χρονιές και εκτός από την άμυνα ξέρει και να προωθεί το παιχνίδι, ενώ πετυχαίνει και τα γκολάκια του), αλλά ο ΑΡΗΣ χρειάζεται πρώτιστα ένα καλό σέντερ φορ και φυσικά – όπως είπε ο Μακης Κατσαβάκης- κι ένα αμυντικό χαφ που μπορεί να παίζει και στο κέντρο της άμυνας. Αυτή την στιγμή όμως προέχει ο φορ που πάντως μαθαίνω ότι θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα.
Αυτό που πάντες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του (προπονητές, διοίκηση, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι), είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Στην πλειοψηφία τους το αξίζουν για ένα και μόνο λόγο. Έβαλαν πλάτη για να υπάρχει σήμερα ο ΑΡΗΣ…
Υ.Γ.1 Για τον Βελλίδη δεν γράφω τίποτα. Πιστεύω ότι όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο ένιωσε τι σημαίνει ΑΡΗΣ και θα το τιμήσει και με το παραπάνω. Άλλωστε όταν ο ΑΡΗΣ πήρε τον Βελλίδη και ορισμένοι απίθανοι τον απαξίωναν γιατί το παιδί ήρθε από τον Διαγόρα, είχα σημειώσει ότι σύντομα θα παίζει στην εθνική. Και ψυχάρα είναι και ελπίζω να το φοράει για πολλά χρόνια ακόμα το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΑΡΗ και να το τιμήσει έτσι όπως δυστυχώς δεν το έκαναν άλλοι…
Υ.Γ.2 Για το θέμα του Κατίδη αποδείχθηκε ότι ο ΑΡΗΣ του χρωστούσε τελικά 68 ευρώ (κι όχι 68.000 όπως λανθασμένα ειπώθηκε) και φυσικά πρέπει να δώσει και τα 10.000 ευρώ για τις συμμετοχές. Αυτό λέει η απόφαση του δικαστηρίου και φυσικά για μία ακόμα φορά φανερώθηκε πως λειτουργούν συγκεκριμένοι άνθρωποι απέναντι στον σύλλογο με μοναδικό στόχο το προσωπικό όφελος. Και το λέω αυτό και σε σχέση με τα μέσα που… παίζουν ΑΡΗ και το τι γίνεται στον συμπολίτη. Στον ΑΡΗ «κίτρινο»… μέσο πήρε ξεκάθαρα το μέρος των παικτών για να πλήξει την ΠΑΕ, ενώ στον ΠΑΟΚ για να βοηθηθεί η ομάδα επικοινωνιακά την μέρα που φεύγει ο αρχηγός της ομάδας Μαλεζάς και τα βρόντηξε ο Κρέσιτς, βασικό θέμα ήταν ο… Σηφάκης. Κι φυσικά το ΜΜΕ πρέπει να γράφει την αλήθεια και τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά από κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς ποιος θέλει να βοηθήσει επικοινωνιακά και ποιος να πλήξει. Υπόσχομαι ότι με την επιστροφή από την Ιταλία θα γράψω ένα κείμενο μόνο για αυτά που έπρεπε και δεν έπρεπε να πω ή να γράψω κι εγώ και όποιος άλλος.
Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι ορισμένοι για να… περάσουν το 99 θέλουν και επιδιώκουν να αυξηθούν οι οφειλές της ομάδας και για αυτό πριονίζουν τις καρέκλες και των ανθρώπων της Λέσχης και της ΠΑΕ. Περισσότερα όπως είπα μετά τις 7 Αυγούστου, γιατί ως τότε με κρατάει ο… ΑΡΗΣ!
Υ.Γ.3 Προσπαθώ να μάθω κι εγώ τι συμβαίνει με τις φορολογικές ενημερότητες των μισών ομάδων στην Λίγκα. Γιατί τεχνηέντως γράφουν για ΑΡΗ και ΑΕΚ όλοι, αλλά τεχνηέντως ορισμένους τους ξεχνάνε. Εκτιμώ με αυτά που ακούω ότι δεν θα υπάρχει τελικά πρόβλημα για κανένα. Για ασφαλιστική χρειάζονται περίπου 60- 70 χιλιάδες ευρώ και από ότι φαίνεται για φορολογική θα χρειαστούν τελικά 150-200. Επιφύλαξη όμως μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις…
Υ.Γ.4 ΑΡΗΣ familiaΩραιόκαστρο SUPER-3. Αφιερωμένη η φωτό στην εξαμελή οικογένεια που έκανε και πάλι… χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί στο πλευρό του Θεού του Πολέμου. Ήδη βέβαια ζεσταίνονται οι μηχανές για Φιορεντίνα!
Υ.Γ.5 Ρε παιδιά πείτε κάποιος στους συναδέλφους στην εφημερίδα που παίζει ΑΕΚ, ότι ο Γιαννιώτας είπε ΟΧΙ και δεν θα άφηνε ΠΟΤΕ τον ΑΡΗ για την ΑΕΚ και ο Κατίδης ανήκει στον ΑΡΗ μετά την προσφυγή που έχασε και μάλλον πάει Έβερτον. Πέντε μέρος τζάμπα πρωτοσέλιδα…
Υ.Γ.6 Για να καταλάβετε τι συνέβαινε και πως τσουβαλιάζονται οι πάντες στον βωμό να νικήσει το ΕΓΩ, ακόμα κι αυτόν τον παλίκαρο τον Αλέξανδρο Νικολαίδη, τον τρελαμένο Αρειανό που χθες σήκωσε ψηλά την σημαία της Ελλάδας, τον βάφτισαν λαμόγιο και τον οδήγησαν σε παραίτηση. Αλέξανδρε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς, κράτα ψηλά την σημαία της Ελλάδας και του... ΑΡΗ!


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: