Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Αθάνατος ελληνικός βλαχοδημαρχισμός!!

Ο Κώστας Καίσαρης υψώνει τη φωνή του μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για την απρέπεια των Άγγλων απέναντι στην κοιτίδα του Ολυμπισμού. Απέναντι στην Ελλάδα που έχει δώσει στην ανθρωπότητα τα πάντα. Από τις τέχνες, τις επιστήμες και τον αθλητισμό μέχρι και το τζιβιτζιλίκη.
Αθάνατος ελληνικός βλαχοδημαρχισμός
ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος. Η πτωχή υπό χρεωκοπία, αλλά πάντα τίμια Ελλάς, δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα. Οι Ευρωπαίοι έδειξαν έδειξαν για ακόμη μια φορά την εμπάθεια τους, σ' αυτόν τον υπερήφανο λαό. Που έδωσε τα φώτα του και τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα.
Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, ιδού η απρέπεια των διοργανωτών των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν κάλεσαν στο Λονδίνο, κανέναν Ήλειο, κανέναν Ολύμπιο, ούτε καν τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση!
Όλα αυτά τα επισημαίνει σε καυστική δήλωσή του ο Άντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος μάλιστα τονίζει: "Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλει και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό.
Δεν μπορεί να εξαιρείται απ' αυτή τη παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων η Αρχαία Ολυμπία. Επαναλαμβάνω, ότι θεωρούμε απρεπή την εξαίρεση της Ολυμπίας και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον".
Πράγματι πρόκειται για ντροπή και αίσχος. Η προσβολή απέναντι στον αθάνατο ελληνικό βλαχοδημαρχισμό είναι τεράστια. Εύγε στον Αντιπεριφερειάρχη Καφύρα άξιο συνεχιστή της παράδοσης που έχει αφήσει στον κλάδο ο εν ενεργεία αγωνιστής Περιφερειάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Τρίζουν συθέμελα τα ιερά και όσια του βλαχοδημαρχισμού στην Ελλάδα απ αυτή την απρέπεια. Που ενδέχεται μάλιστα να βρει μιμητές και εντός των συνόρων. Αύριο δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ να αγνοήσει τους βλαχοδήμαρχους των Ενώσεων και να τους αποκλείσει από το Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα προκριθεί με το καλό η Εθνική ομάδα.
Το θέμα όμως είναι μείζον και εκεί έχει γενικότερες και πολύπλευρες διαστάσεις. Και με δεδομένο ότι η Πολιτική ηγεσία του τόπου έχει δώσει γη και ύδωρ στους Ευρωπαίους δυνάστες, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η τοπική Αυτοδιοίκηση σε Πανελλήνιο επίπεδο και σε ευρύτερες διαστάσεις.
Όχι μόνο στα στενά όρια των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν πρόσφεραν οι Έλληνες στην ανθρωπότητα μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιπποκράτης είναι πατέρας της Ιατρικής. Σε κάθε μεγάλο διεθνές συνέδριο λοιπόν πρέπει να προσκαλείται ο Δήμαρχος της Κω.
Στις διεθνείς εκδηλώσεις σχετικά με την Μαθηματική επιστήμη ο Δήμαρχος Σάμου που είναι η πατρίδα του Πυθαγόρα. Στα διεθνή φόρουμ για το θέατρο ο Δήμαρχος της Ελευσίνας, της ιδιαίτερης πατρίδας του Αισχύλου.
Για τον Δήμαρχο των Αθηναίων δεν γίνεται συζήτηση. Σ ένα αεροπλάνο θα πρέπει να είναι για να προλαβαίνει να δίνει το παρών. Τον Θουκυδίδη τον πατέρα της ιστορίας έχει βγάλει η Αθήνα. Τον Σόλωνα τον Νομοθέτη. Το Φειδία, ζωγράφο και γλύπτη. Αθηναίος ήταν και ο Δάμων ο μουσικοσυνθέτης, όπως και τόσοι άλλοι.
Σε κάθε ανάλογη λοιπόν διεθνή εκδήλωση ο Δήμαρχος της Αθήνας θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα προσκαλείται. Να μην μας διαφεύγει ωστόσο και το τζιβιτζιλίκη. Η Σαπφώ ήταν η πρώτη που μέσα από τους στίχους της εξύμνησε τον έρωτα ανάμεσα στις γυναίκες.
Εξ ου κι ο προσδιορισμός της λεσβίας που έχει κατοχυρωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι δυνατόν να μην καλούνται οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λέσβου σε όλα τα διεθνή φόρουμ για την ομοφυλοφιλία; και τις σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις;
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενεργοποιηθεί. Να πάρει δηλαδή η Ελλάδα έστω και μέσω των βλαχοδημάρχων τη θέση που της αξίζει στη παγκόσμια κοινότητα. Σαν η χώρα που έχει προσφέρει τα πάντα στην ανθρωπότητα (τέχνες, επιστήμες, πολιτισμό), να είναι παντού και πάντα παρούσα.
Η ταπεινότητά μου λοιπόν, κατανοεί την οργή και την αγανάκτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της, στον τίμιο αγώνα του. Ειδικότερα στην ακροτελεύτια παράγραφο της δήλωσής του ότι "θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να μην επαναληφθεί στο μέλλον".
Ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δήμαρχος του Ρίο Ντε Τζανέιρο που θα φιλοξενήσει τους επόμενους αγώνες του 2016, έχει πανικοβληθεί. Μόλις ενημερώθηκε για την δήλωση του κ. Καφύρα αναφώνησε έντρομος: "Πως θα ξεμπλέξω τώρα απ αυτόν τον παμπόνηρο Πελοποννήσιο;".
Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω στον Μπάμπη, ένα από τα χρυσά 45άρια του Βαγγέλη Περπινιάδη κυκλοφορίας 1965 με τίτλο "μας διώξαν απ τον γάμο", Έτσι για να απαλύνει κάπως τον καημό του από την απρέπεια των Άγγλων να διώξουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την υπερήφανη Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ηλείας και της Ολυμπίας.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: