Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός…»

Προσοχή στους ψηλούς της Άλμπα συνιστά ο προπονητής της Μπράουνσβαϊγκ, Κώστας Φλεβαράκης, στον Παναθηναϊκό για τον αποψινό αγώνα του Top 16.

«Τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός…»
Φαβορί μεν, έχρισε τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με την Άλμπα, αλλά ο Κώστας Φλεβαράκης επισήμανε τις δυσκολίες που κρύβει η αποψινή αντίπαλός του στο Βερολίνο για το Top 16.

Ο Έλληνας κόουτς εργάζεται στη γερμανική Μπράουνσβαϊγκ και γνωρίζει καλά την Άλμπα. «Είναι ομάδα που παίζει αρκετά με τους ψηλούς της. Η δύναμή της είναι κοντά στη φροντ λάιν. Εχει ψηλά γκαρντ και στόχος όλων είναι να παίζουν με πικ εν ρολ ή με λόου ποστ και να κυριαρχούν στα ριμπάουντ. Σημαντικός παίκτης και αρκετά αποτελεσματικός είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Ντιόν Τόμπσον (σ.σ.: πριν από δύο χρόνια είχε φορέσει τη φανέλα του Ικαρου Καλλιθέας) που δίνει αρκετή δύναμη. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός, όσο αγωνίζεται και ο Γερμανός φόργουορντ Σβεν Σούλτσε δίνει λύσεις. Επίσης, υπάρχουν ψηλά περιφερειακά γκαρντ όπως ο Ντασόν Γουντς και ο Τζέκελ Φόστερ. Δύο παίκτες που είναι επικίνδυνοι αν είναι στη μέρα τους και παίζουν και το πικ εν ρολ εξαιρετικά ενώ και ο Γερμανός γκαρντ Χάικο Σάφαρτσικ έχει καλό σουτ, ο οποίος μαζί με τον Γουντς είναι οι δύο κατ' εξοχήν δημιουργοί της Αλμπα», ανέφερε στη SportDay.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να περιορίσει τα λάθη του, να επικρατήσει στη μάχη των αιθέρων και να τρέξει. Εχει αθλητική ομάδα ενώ και ο Καπόνο με το σουτ του θα δώσει λύσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που πολλές φορές παίζει άμυνα στα όρια του φάουλ», τόνισε.

Όσο για τις διαφορές της Άλμπα με την Μπάμπεργκ, που επίσης θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση, είπε: «Η Μπάμπεργκ είναι διαφορετική ομάδα. Εστιάζει πιο πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και στο τρίποντο, με αιχμή του δόρατος τον Σλοβένο φόργουορντ Νάχμπαρ, ενώ και ο Σλοβάκος γκαρντ Γκαβέλ κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και σε επίθεση της Μπάμπεργκ. Αρα η αντιμετώπιση που θα έχει ο Παναθηναϊκός απέναντί της θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή που θα έχει κόντρα στην Αλμπα. Πάντως το μείον και των δύο ομάδων είναι ότι δείχνουν να ρίχνουν περισσότερο βάρος στο γερμανικό πρωτάθλημα ενώ έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις τους».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: