Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αφαίρεση βαθμών για την καταπολέμηση του ρατσισμού!

Την πεποίθησή του ότι η αφαίρεση των βαθμών είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Αφαίρεση βαθμών για την καταπολέμηση του ρατσισμού
Η τελευταία… περιπέτεια του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο φιλικό της Μίλαν με την Προ Πάτρια, στάθηκε αφορμή για να μιλήσει για αυτές τις συμπεριφορές ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μίλησε στο «Sky Sports» προτείνοντας ως καλύτερη λύση για την καταπολέμηση του φαινομένου την αφαίρεση βαθμών.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε αρκετά πράγματα για να εξαλείψουμε τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Έχουμε ήδη δοκιμάσει κάποια και εσείς στη Μεγάλη Βρετανία έχετε δώσει το καλύτερο παράδειγμα για την εξάλειψη της βίας στο ποδόσφαιρο με τα σύγχρονα στάδια, τους ελέγχους και την εκπαίδευση.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Νομίζω ότι μια πιο ριζοσπαστική λύση θα ήταν αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες. Η αφαίρεση βαθμών θα έχει μια καλύτερη επίδραση από ό, τι οποιαδήποτε άλλη τιμωρία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Σεπ Μπλάτερ αναφέρθηκε στην κίνηση… διαμαρτυρίας του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, σπεύδοντας να τονίσει ότι ναι μεν δεν διαφωνεί, αλλά δεν αποτελεί και λύση για το πρόβλημα.

«Το να υπάρξει ένας αγώνας χωρίς θεατές είναι μια προειδοποίηση. Είναι μια προειδοποίηση για όλους τους θεατές. Στην περίπτωση του Μπόατενγκ έκανα ένα σχόλιο και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Ήταν καλό αυτό που έκανε, προκειμένου να στείλει το μήνυμα: ‘ακούσετε, να δούμε τι έχει συμβεί’, αλλά δεν μπορεί να είναι η λύση. Αυτό αφορά όλους τους τομείς της ζωής, αφού δεν μπορείς να βρεις τη λύση φεύγοντας μακριά».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: