Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Πρόκριση σημαίνει Ευρώπη»

Πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας σημαίνει, σχεδόν σίγουρα, έξοδο στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα είπε ο Μοντέλα την παραμονή του αγώνα της Φιορεντίνα με τη Ρόμα.

«Πρόκριση σημαίνει Ευρώπη»
Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο Καμπιονάτο, όλοι στη Φιορεντίνα επιθυμούν τη νίκη στο ματς του Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Ρόμα, ώστε να αφήσουν πίσω τους τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε την παραμονή του ματς ο Βιντσέντζο Μοντέλα.

«Πρόκριση στον ημιτελικό σημαίνει, σχεδόν σίγουρα, έξοδο στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο θέλουμε να νικήσουμε τη Ρόμα, σε ένα παιχνίδι δύσκολο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιάζουν ισοδύναμες», είπε αρχικά ο Μοντέλα.

Το ματς με τη Ρόμα, όμως, έχει και ψυχολογική «προέκταση» για τη Φιορεντίνα, όπως ισχυρίστηκε ο προπονητής της. «Προερχόμαστε από δύο ήττες, στις οποίες, ωστόσο, η ομάδα έπαιξε καλά. Ειδικά με την Ουντινέζε είδα πολλά θετικά στοιχεία. Με νίκη επί της Ρόμα, θα ανέβει η ψυχολογία μας και θα αποδείξουμε πως δεν διερχόμαστε περίοδο κρίσης», σημείωσε ο Μοντέλα.

Η Ρόμα αναμένεται να παραταχθεί με πολλές απουσίες, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει τον νεαρό τεχνικό. «Ίσως οι απουσίες της Ρόμα να αποτελούν ένα μικρό πλεονέκτημα για μας, αλλά το ρόστερ της Ρόμα είναι μεγάλο και είναι βέβαιο πως ο Ζέμαν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους απόντες. Εξάλλου και εμείς θα έχουμε απουσίες, ο Μπόρχα Βαλέρο και ο Πιζάρο είναι αμφίβολοι», τόνισε ο προπονητής των «Βιόλα».

Κλείνοντας, ο Μοντέλα άφησε να εννοηθεί πως θα χρησιμοποιήσει τον Γιόβετιτς και τον Τόνι στην επίθεση. «Ακόμα δεν έχω κάνει τις επιλογές μου στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά για την επίθεση προσανατολίζομαι να χρησιμοποιήσω τον Τόνι με τον Γιόβετιτς. Αν και όλα θα κριθούν οριστικά πριν το ματς», είπε χαρακτηριστικά.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: