Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Σισέ… καλύτερος κι από τον Ριβάλντο!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με μια… σύγκριση Ριβάλντο και Σισέ που θα συζητηθεί. Επειδή δεν αντέχουμε την τωρινή κατάσταση του πρωταθλήματος, θυμόμαστε τα παλιά. Για να μην παρεξηγηθώ, το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Η σύγκριση των δυο - γνωστών παικτών κι από την θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα - δεν είναι, φυσικά, παικτική. Δεν αφορά, δηλαδή, την ποδοσφαιρική αξία του Ριβάλντο με τον Σισέ. Άλλο μέγεθος, σαφώς μεγαλύτερο, ο Βραζιλιάνος κι άλλο ο Γάλλος. Εννοούνται αυτά.
Με όνομα – γλωσσοδέτη
Σε κάτι άλλο θέλω να τους συγκρίνω, λοιπόν. Σε κάποιες επιλογές ομάδων που έχουν κάνει. Πάει, για παράδειγμα, ο Ριβάλντο κάποια στιγμή σε έναν σύλλογο εκτός ποδοσφαιρικού χάρτη. Με όνομα – γλωσσοδέτη. Μπούνγιοντκορ ή κάπως έτσι από το Ουζμπεκιστάν!
Το παγκόσμιο μέγεθος
Επαγγελματίας είναι. Του ρίξανε χοντρά λεφτά και πήγε. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, ούτε και χρειάζεται να δώσει λογαριασμό στον οποιονδήποτε ο Βραζιλιάνος. Απλά είναι τέτοιο το παγκόσμιο μέγεθος του Ριβάλντο που σε παραξενεύει όταν ακούς ότι κάποια στιγμή μετά πάει και στην… Καμπουσκόρπ στο πρωτάθλημα… Αγκόλας!

 
Επέστρεψε δυνατότερος
Και πάμε στον Σισέ. Έχει φορέσει την φανέλα κοτζάμ Λίβερπουλ. Πήγε και στην Μαρσέιγ, η οποία έχει σηκώσει κούπα τσάμπιονς λιγκ. Και, μάλιστα, μετά ξεπέρασε τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που είχε και κατάφερε να ξαναβρεθεί σε καλό επίπεδο, να κερδίσει την θέση του στην εθνική Γαλλίας, να κάνει κι άλλες μεταγραφές και να μπορεί να παίξει ακόμα και στην πρέμιερ λιγκ πρόσφατα. Είναι ένας παίκτης που δεν το βάζει κάτω ο Σισέ.
Ποια Αλ Γκαράφα;
Και τον βλέπεις πέρυσι να πηγαίνει στην Αλ Γκαράφα από το Κατάρ. Και τώρα να κάνει μεταγραφή στην ρώσικη Κούμπαν. Καλύτερη από την Αλ Γκαράφα, βέβαια, αλλά ποια Κούμπαν τώρα; Του ρίξανε ένα καλό συμβόλαιο κι έτρεξε ο Τζιμπρίλ.
Ούτε 32 ακόμα
Εδώ, όμως, είναι και κάτι άλλο. Ο Ριβάλντο άρχισε να πηγαίνει σε τέτοιους συλλόγους για τα τελευταία ένσημα από τα 36 και μετά. Ο Σισέ κλείνει τα 32 τον Αύγουστο. Ακόμα και σήμερα θεωρείται 31 ετών. Μικρός δεν είναι ακόμα για ομάδες σαν την Αλ Γκαράφα ή και σαν την μικρομεσαία Κούμπαν στο «κρύο» ρώσικο πρωτάθλημα; Και στα 36, τι θα κάνει;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: