Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Τρινκιέρι κερδίζει τις εντυπώσεις!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι από τις πρώτες μέρες δουλειάς του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Το www.sport-fm.gr εξηγεί το γιατί.

Ο Τρινκιέρι κερδίζει τις εντυπώσεις
Ασφαλώς θα κριθεί-όπως και όλοι-εκ του αποτελέσματος. Όπου «αποτέλεσμα» η πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Όμως σε πρώτη φάση, ο Αντρέα Τρινκιέρι δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Γιατί όπως λένε κάποιοι, δεν έχεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία να κάνεις πρώτη εντύπωση.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής από τις τελευταίες μέρες του 2012, όταν και ολοκληρώθηκε η συμφωνία του με την ομοσπονδία, ασχολείται ενεργά με την «επίσημη αγαπημένη» κι όχι στα… διαλείμματα των υποχρεώσεων που είχε τότε με την Καντού. Εξ αρχής παρακολουθούσε αγώνες των παικτών που αποτελούν ή θα μπορούσαν να αποτελέσουν στελέχη της ομάδας, ενώ είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί τους για να τους κρατήσει «ζεστούς».

Ο σχεδιασμός της προετοιμασίας σε συνεργασία με την ομοσπονδία έγινε από νωρίς και κλείστηκαν δυνατά φιλικά (η Εθνική θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λιθουανία και Ιταλία), ενώ γρήγορα είχε κατασταλάξει στους παίκτες που ήθελε να έχει στη διάθεσή του.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ήρθε στην Αθήνα σχεδόν δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας και βρίσκεται στα γραφεία της ομοσπονδίας καθημερινά από νωρίς το πρωί, όπου έχει διαρκή συνεργασία με τους βοηθούς του (Λιμνιάτη, Παπανικολάου, Καντζούρη), αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του σταφ (τον τιμ μάνατζερ Νίκο Φιλίππου, το νέο γενικό αρχηγό Λιβέρη Ανδρίτσο, αλλά και τους γυμναστές) ώστε να έχουν πανέτοιμο το πλάνο για τη δουλειά που θα αρχίσει την Τετάρτη στο Καρπενήσι.

Η ενασχόληση του Αντρέα Τρινκιέρι δεν περιορίζεται στην Εθνική Ανδρών. Παρακολούθησε όσα παιχνίδια της Εθνικής Νέων ήταν δυνατό μέσω ίντερνετ, ενώ ταξίδεψε μέχρι την Εσθονία για την τελική φάση του τουρνουά. Είδε και σχημάτισε άποψη για όλους τους παίκτες, ενώ είχε αρκετές φορές επικοινωνία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Μίσσα. «Είμαστε στην ίδια ομάδα. Θέλω να γνωρίζω καλά τους παίκτες που έρχονται από πίσω, γιατί σύντομα μπορεί να είναι στελέχη της Εθνικής Ανδρών», έλεγε χαρακτηριστικά.

Σε όλα αυτά προσθέστε την διάθεσή του να μάθει ελληνικά (ήδη χρησιμοποιεί αρκετές λέξεις και φράσεις) και την ευγένεια που διακρίνει τον ιδιαίτερα επικοινωνιακό Αντρέα Τρινκιέρι.

Οι πρώτες εντυπώσεις, λοιπόν, είναι άριστες. Όμως επειδή η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει και τα αποτελέσματα θα κρίνουν πόσο πετυχημένος ή όχι θα είναι στην αποστολή που ανέλαβε, μακάρι όλοι να λένε τα καλύτερα για τον 45χρονο κόουτς κάπου εκεί, στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: