Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν και Ινγκλς και Μος...!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο blog του στο superbasket.gr για τη μετακίνηση του Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα και την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν και Ινγκλς και Μος...
Γιατί έχει ξενίσει σε πολύ κόσμο η παραχώρηση του Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα;

Ενας είναι ο λόγος και ξεκάθαρος: άπαντες έχουν μάθει τον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων να αγοράζει μόνο και μάλιστα να αγοράζει ακριβά. Μην κουραζόμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο για να αραδιάζουμε τα εκατομμύρια, που έχουν δώσει. Μόνο το όνομα του Τσίλντρες φθάνει και περισσεύει. Με τα σχεδόν 16 εκ. δολλάρια, που πήρε ο Αμερικάνος, ζει ένα χωριό για 50 χρόνια. Τον Τεόντοσιτς είπατε ότι είχε δώσει επίσης ο πρωταθλητής Ευρώπης; Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη περίπτωση του Τεόντοσιτς υπήρχε στο συμβόλαιο ορισμένο μπάι-άουτ. Το έδωσε η ΤΣΣΚΑ και τον πήρε.
Αντίθετα με τον Παπανικολάου ούτε μπάι-άουτ υπήρχε, ούτε τίποτα. Το συμβόλαιο του 23χρονου σμολ-φόργουορντ με τους "ερυθρόλευκους" έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, άκρη δεν βρέθηκε με τον Ολυμπιακό για επέκταση της συνεργασίας και έτσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το κόλπο γκρόσο. Ο Παπανικολάου πάει σε μία επίσης μεγάλη ομάδα, το ελληνικό μπάσκετ νοιώθει περήφανο, που ένα ακόμη Ελληνόπουλο θα φορέσει τη φανέλα της ιστορικής Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του τραβάει τον δρόμο του. Εχοντας κατά νου οι Αγγελόπουλοι μόνο πώς θα πάει η ομάδα τους ολοένα και πιο ψηλά.
Εφυγε ο Παπανικολάου, δεν σημαίνει ότι ήρθε και η καταστροφή. Δείτε και τον Παναθηναϊκό, που έφυγε όλος σχεδόν ο κόσμος πέρυσι, τι έκανε φέτος. Πράγματα και θαύματα. Θα πείτε ότι αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ναι, συμφωνούμε. Μόνο που από τον Παναθηναϊκό έφυγε ολόκληρος Ομπράντοβιτς και ένα σωρό παικταράδες, ενώ από τον Ολυμπιακό έφυγε ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Ενας μόνο.
Τι γίνεται τώρα στους πρωταθλητές Ευρώπης; Με δεδομένο ότι για τις θέσεις των ψηλών αποκτάται ο "δεινόσαυρος" Μπέγκιτς, μένει μία θέση (Αμερικάνου ή κοινοτικού) για την θέση του Παπανικολάου. Ως σωματοδομή (και όχι μόνο) ταιριάζει ο Αυστραλός, ο Ινγκλς, ο παίκτης, δηλαδή, που έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να πάει ο Παπανικολάου. Ο Ντέιβιντ Μος από την άλλη έχει καλύτερο επιθετικό παιχνίδι, αλλά είναι πιο "δυάρι", πιο μικρό κορμί από τον Ινγκλς. Εν πάσει περιπτώσει, το ιδανικό για τον Μπαρτζώκα θα ήταν να πάρει και Μος και Ινγκλς. Αλλά δεν του βγαίνουν τα κουκιά, οι θέσεις των ξένων. Σε μία τέτοια ιστορία θα ταίριαζε κουτί ο Κώστας Βασιλειάδης. Αλλά θεωρούμε ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν ποτέ τα πλάνα τους τον Ελληνα γκαρντ, που συνεχίζει πλέον στην Εφές Αναντολού. Αν αποκτηθεί ο Μος (όχι ότι δεν μπορεί να ισχύσει αυτό και στη περίπτωση, που προστεθεί ο Ινγκλς), κάτι φαίνεται να χρειάζεται στο "2-3". Ενα Ελληνόπουλο. Λέτε να γίνει η έκπληξη με τον Ιωάννη Παπαπέτρου; Ο μικρός θέλει να συνεχίσει στο Τέξας, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, όταν θα μπουν στη μέση συμβόλαια και χρήματα.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: