Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«Δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί κανένας παίκτης»

Παρά την φημολογία που θέλει τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη του Άρη, ο πρόεδρος των «κίτρινων» τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί κανένας παίκτης.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί κανένας παίκτης»
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» για την προσπάθεια εξυγίανσης του τμήματος, για τη φιλοσοφία που υπάρχει ενόψει της χρονιάς που έρχεται και το πλάνο βιωσιμότητας, ενώ με αφορμή τις φήμες για τους «μνηστήρες» του Λευτέρη Μποχωρίδη ξεκαθαρίζει ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να μην παραχωρηθεί κανένας παίκτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λευτέρης Αρβανίτης

Για την διατήρηση του κορμού της περσινής ομάδας: «Όλοι έμειναν με μειώσεις των συμβολαίων τους. Η αλήθεια είναι αυτή που κερδίζει στο τέλος. Δεν είχαμε ακάλυπτους τους παίκτες, έβλεπαν ότι κάναμε μεγάλο αγώνα για να είμαστε συνεπείς. Το όποιο άνοιγμα δημιουργήθηκε από παλιές υποχρεώσεις και έλλειψη ρευστότητας και το λύσαμε μέσα σε Ιούνιο – Ιούλιο. Όλοι οι παίκτες είπαν ότι θέλουν να μείνουν. Αυτό δείχνει ότι έβλεπαν την προσπάθεια που γίνεται. Οι αθλητές παίζουν για τον Άρη, θέλουν να διακριθούν σ’ αυτόν. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αξιολογήσουμε, θα το δούμε. Πάντως στο μυαλό μας δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί κανένας παίκτης»

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα αλλά αυτό που λέμε μαζί με τον προπονητή είναι ότι σημασία δεν έχει πώς ξεκινάς, αλλά πώς τελειώνεις. Το τέλος ήταν θετικό για την ομάδα και καταφέραμε να κάνουμε τον κόσμο του Άρη υπερήφανο. Ξεκινήσαμε με άλλο κόουτς, ήρθε ο Αγγέλου που δεν μπορούσε να αλλάξει παίκτες και έπρεπε με το υλικό που είχε να περάσει τη φιλοσοφία του. Ήθελε καιρό και κάναμε μήνες για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που ήθελε ο κόουτς. Στηρίχθηκε ο προπονητής από τη διοίκηση, δε νιώσαμε κάποια πίεση για να σκεφτούμε κάτι άλλο»

Για τη διοίκηση που ασκεί στην ΚΑΕ: «Είναι δύσκολο να διοικείς μια ομάδα σαν τον Άρη, το βάρος είναι μεγάλο, είναι τεράστια ομάδα και σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Ο κόσμος είναι πιεσμένος, οι επιχειρηματίες δε θέλουν να διαθέσουν χρήματα. Έκλεισε η ΕΡΤ όπου είχαμε μεγάλο έσοδο. Όμως το χειρότερο ήταν τα μεγάλα χρέη που έχουμε στις πλάτες μας από κακές συμπεριφορές. Όλοι ξέρουμε ότι οι χρήσεις ήταν ελλειμματικές όλα αυτά τα χρόνια, από τους κ.κ. Τζεβελέκη και Δαμιανίδη. Τα χρέη από τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στα 4,8 εκατ. ευρώ. Δώσαμε πολλά χρήματα σε παλιές υποχρεώσεις. Κατασχέσεις, Εφορία, ΙΚΑ, δύσκολες καταστάσεις. Το ύψος των χρεών το γνωρίζαμε, στα 5 – 5,6 εκατ. ευρώ. Γνωρίζαμε τη δυσκολία αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα σ’ αυτήν την κατάσταση, θα πήγαινε απευθείας στη Β’ Εθνική. Ο κ. Γεωργούλης με παρότρυνε μήπως και προχωρήσει η ομάδα σε αλλαγή διοίκησης. Θεώρησα χρέος μας να αναλάβουμε, το τμήμα μπάσκετ έδωσε πολλά στο σύλλογο. Βγήκαμε μπροστά για να εξυγιάνουμε το τμήμα. Πιστεύουμε πολύ σ’ αυτό που κάνουμε»

Για τη χρονιά που έρχεται: «Πιστεύουμε στη φιλοσοφία της δημιουργίας και της παραγωγής. Εγώ ήμουν χρόνια στα τμήματα υποδομής όπου πρέπει να παράγεις, να μαθαίνουν σωστά τα βασικά του μπάσκετ οι νεαροί. Το στήσιμο της ομάδας γίνεται πάνω σ’ αυτήν τη βάση, με νέα παιδιά και Έλληνες. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αλλά δε θα παίρναμε έτσι κι αλλιώς πάνω από δύο ξένους. Οι έμπειροι είναι καλοί χαρακτήρες και θεωρώ ότι θα γίνει μία καλή ομάδα, να χαίρεται κάποιος να τη βλέπει, με πάθος. Όπως λέει ο Αγγέλου θα είμαστε μέσα στη ζούγκλα και θα παλεύουμε να επιβιώσουμε».

Για το πλάνο βιωσιμότητας: «Βασίζεται στο χαμηλό αγωνιστικό μπάτζετ με νέους παίκτες και φυσικά πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Πέρα από τη Nova και τον ΟΠΑΠ να δούμε το τμήμα μάρκετινγκ, ενώ προσδοκούμε περισσότερα έσοδα από τα διαρκείας. Πιστεύουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια περισσότερο από πέρυσι όπου το Αλεξάνδρειο δεν ήταν η έδρα που γνωρίσαμε. Με υπομονή και κουράγιο θα τα βγάλουμε πέρα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπαχθεί η ΚΑΕ στο άρθρο 99. Μετά βέβαια θα πρέπει να υπάρχει σωστή οικονομική διαχείριση» 


Δεν υπάρχουν σχόλια: