Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Κωστάκης δούλεψε και δικαιώθηκε…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr γιατί η μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι όποιος δουλεύει, στο τέλος δικαιώνεται.

Ο Κωστάκης δούλεψε και δικαιώθηκε…
Από τότε που με θυμάμαι μικρό παιδί, αυτό που άκουγα από τους δικούς μου ανθρώπους ήταν ότι όποιος δουλεύει, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί για τους κόπους του. Απόλυτο δεν είναι τίποτε στη ζωή, αλλά νομίζω ότι ο Κώστας Παπανικολάου και η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, αποτελούν την πιο μεγάλη απόδειξη ότι όποιος προσπαθεί και μοχθεί, στο τέλος δικαιώνεται.


Σαν τώρα έχω στο μυαλό μου την πρώτη γνωριμία με τον… ψαρωμένο Κωστάκη το καλοκαίρι του 2007 στη Μαδρίτη, όπου η εθνική εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τότε, μόλις είχε κλείσει τα 17 του χρόνια, ήταν ο βενιαμίν της ομάδας και δεν είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και έχοντας εικόνα, έστω και μέσα από τις προπονήσεις, είπα στον κουμπάρο μου: «Φίλε, να μου το θυμηθείς, αν έχει μυαλό και δουλέψει, αυτός ο πιτσιρικάς θα γίνει μεγάλος παίκτης».

Κάθε χρόνο που περνούσε και βλέποντας την συνεχή του βελτίωση, του θύμιζα την ατάκα του 2007. Και να που ο Κωστάκης τότε, είναι τώρα μεγάλος και τρανός, αλλά και παίκτης της Μπαρτσελόνα. Πριν κλείσει τα 23 του χρόνια, έχει ήδη κατακτήσει πέντε συλλογικούς τίτλους με τον Ολυμπιακό και άλλους τόσους με τις μικρές εθνικές ομάδες. Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;

Εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έκανε διάνα όταν τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2009 από τον Άρη, αλλά για να φτάσει κάποιος σε top επίπεδο, δεν φτάνουν μόνο οι συμβουλές από τους μεγαλύτερους, οι καλοί συμπαίκτες και οι καλοί προπονητές. Το ταλέντο μπορεί να... ξεχειλίζει, αλλά το μυαλό πρέπει να είναι μέσα στο κεφάλι και η όρεξη για δουλειά να περισσεύει. Επίσης αποδείχθηκε ότι ο διεθνής φόργουορντ εφάρμοσε όλα τα παραπάνω και… «ψήλωσε».

Μπορεί τα χρήματα που του προσφέρει η Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια να είναι υπερβολικά πολλά, κυρίως για την ηλικία του, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να απορρίψει τόσο εύκολα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο χειρισμός της υπόθεσης, κυρίως απέναντι στον Ολυμπιακό, μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δυνατός (στα δικά μου μάτια), αλλά θα το προσπεράσω και θα σταθώ στην προοπτική που ανοίγεται μπροστά του.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο παίκτης μόνο ωφελημένος θα βγει από αυτή τη μεταγραφή και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό. Μετά από τέσσερα γεμάτα χρόνια στον Ολυμπιακό, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα άλλο πιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Δουλεύοντας με τον ίδιο ζήλο και αποκτώντας νέες εμπειρίες, θα μπορέσει πιο εύκολα να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της μεταγραφής σε ομάδα του ΝΒΑ. Το σίγουρο είναι ότι ο rising star της φετινής Ευρωλίγκας θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια, είτε αγωνιζόμενος στην Ευρώπη, είτε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μπράβο ρε Κωστάκη…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: