Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Στα 26 προς 27 χρόνια του…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πορεία της καριέρας του Ντιόγο και τη συνδέει με τον Ολυμπιακό!

Στα 26 προς 27 χρόνια του…
· Το ξέρω ότι πολλοί φίλοι της θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά εγώ θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε ακόμη να έχει τον Ντιόγο και μάλιστα να έπαιρνε πολλά πράγματα από αυτόν.

· Το λέω αυτό με αφορμή τα ρεπορτάζ από την Βραζιλία, που τον φέρνουν έτοιμο να υπογράψει, ως ελεύθερος παίκτης, στην Παλμέϊρας κι ενώ ήδη έχει παίξει και σε δύο άλλες από τις μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας, την Φλαμέγκο και τη Σάντος.

· Ο Ντιόγο παρότι είχε ένα σοβαρό τραυματισμό μέσα στη σεζόν πρόλαβε και έπαιξε σε 20 παιχνίδια της Πορτουγκέζα στο τελευταίο πρωτάθλημα Βραζιλίας κι είχε τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ, που αποδείχθηκαν καθοριστικά σε συνολικά εφτά παιχνίδια της ομάδας του και της εξασφάλισαν την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, την ώρα που υποβιβάστηκε ολόκληρη Βάσκο Ντα Γκάμα, αλλά κι η Πόντε Πρέτα.

· Ενδεικτικό της επιτυχίας του Βραζιλιάνου κυνηγού είναι ότι θεωρείται η δική του παρουσία ως κλειδί για τα 14 γκολ που έβαλε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος ήδη πουλήθηκε σε ομάδα του MLS, στην Αμερική.

· Ο Ντιόγο στα 26 προς 27 χρόνια του θα μπορούσε να έπαιζε θαυμάσια πίσω από τον Μήτρογλου, όπως παίζει τώρα ο Σαβιόλα. Γιατί και μπάλα ξέρει και πολύ δυνατό παιδί είναι και μπορεί να παίξει και σέντερ φορ και πίσω από τον σέντερ φορ.

· Όχι ότι ο ίδιος δεν είχε ευθύνες, αλλά πραγματικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα, από την αρχή όμως ως και το τέλος της παρουσίας του στην Ελλάδα, τον Ντιόγο, την πιο ακριβή ουσιαστικά αγορά της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας του.

· Γιατί σαφώς κι ο Ντιόγο δεν άξιζε τα 10 εκ. Ευρώ, που είχαν δοθεί για το 70% των δικαιωμάτων του (!), αλλά εξίσου σαφές είναι στα δικά μου μάτια ότι θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό τόσο καλά, όπως είχε παίξει και στον πρώτο χρόνο του στην Ελλάδα, υπό τις οδηγίες του Βαλβέρδε.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: