Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Σφαιρόπουλος: «Θέλαμε πολύ τη νίκη»

Για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους είναι σημαντική η νίκη του Πανιωνίου επί του ΑΓΟΡ, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Σφαιρόπουλος: «Θέλαμε πολύ τη νίκη»
Βάλσαμο μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου αποτέλεσε για τον Πανιώνιο η νίκη επί του Ρεθύμνου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μας μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Θέλαμε πολύ την νίκη σήμερα, γιατί δεν έπρεπε να επηρεαστεί η προσπάθεια μας στο πρωτάθλημα. Το κύριο μέλημα μας την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανορθώσουμε το ηθικό των παικτών και να δουλέψουμε, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το δύσκολο ματς», ανέφερε ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών και πρόσθεσε:

«Ο Πανιώνιος δεν είχει νικήσει ποτέ το Ρέθυμνο εντός έδρας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ήταν ένα τεστ, που το βγάλαμε με επιτυχία, όχι μόνο για την νίκη, αλλά για την συνολική προσπάθεια. Πήγαμε την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο από την δεύτερη περίοδο και κρατήσαμε τον έλεγχο με κενά διαστήματα, στα οποία το Ρέθυμνο έδειξε την ποιότητα του. Στο τέλος μας επηρέασε λίγο η κούραση και δεν λειτουργήσαμε καλά ομαδικά στην επίθεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και με μεγαλύτερη διαφορά. Σημασία, όμως, έχει ότι αντιδράσαμε, όχι η διαφορά. Παίζαμε με μια από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, που πιάνει και την φετινή σεζόν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Γι’ αυτό δίνω διπλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και χειροκρότησε τους παίκτες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Η ομάδα βρίσκεται στο υψηλότερο βαθμολογικά επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ενώ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup μετά από αρκετό καιρό. Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα και να πολεμήσουμε για τους αγώνες, που έρχονται. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο και στον Θανάση Γιαπλέ, που κάνει πολύ καλή δουλειά. Καλή χρόνια. Το 2014 να έχει υγεία όλος ο κόσμος και να είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά».

Ο Μάριος Μπατής, που είχε 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, τόνισε με τη σειρά του: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και μια εβδομάδα γεμάτη ενέργεια στις προπονήσεις, κάτι που μας είχε λείψει λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Γνωρίζαμε ότι το Ρέθυμνο στηρίζεται πολύ στο τρανζίσιον παιχνίδι. Έπρεπε να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ, αλλά είχαμε τρομερή θέληση σε άμυνα και επίθεση και έτσι καλύψαμε τις αδυναμίες μας. Χρειαζόμασταν την νίκη για ψυχολογικούς λόγους. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι το 2014. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: