Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο Στέφενς θα λέει ό,τι γουστάρει!!

Ο Σταύρος Κόλκας υπερασπίζεται στο blog του στο gazzetta.gr τον Χουμπ Στέφενς και τονίζει πως λέει τα αυτονόητα.
Η υπομονή έχει και τα όριά της και το μόνο σίγουρο είναι πως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να υπερασπιστώ τον Στέφενς. Και αυτό γιατί σε καμία των περιπτώσεων δε νομίζω πως χρειάζεται την υποστήριξή μου.
Όταν όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να πετάγονται διάφοροι εκεί που δεν τους σπέρνουν, μπαίνεις σε μία διαδικασία τέτοια που έκανες μεγάλη προσπάθεια να αποφύγεις. Στη ποδοσφαιρική μπανανία της Ευρώπης, γίνονται συστάσεις στον Στέφενς για το τι θα λέει.
Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα λέει ότι γουστάρει. Πρώτον γιατί έτσι μας αρέσει και δεύτερον γιατί το βιογραφικό του είναι τόσο βαρύ που το έχει κερδίσει. Και αν πει κάτι στραβό, θα μπει χέρι από δικούς μας κάτι που ως μηχανισμός το κάνουμε σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν φιμωθεί ποικιλοτρόπως.
Δεύτερον, για όσους αδυνατούν να κατανοήσουν τι λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι το εξής απλό πράγμα. Πως σε έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό γύρο, η ομάδα του έχασε δώδεκα βαθμούς και είναι δέκα βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα που δεν προήλθε μέσα από ποδοσφαιρικά γεγονότα. Για την ακρίβεια, δεν ήρθε μόνο από ποδοσφαιρικά γεγονότα.
Τι να σου πει ο Στέφενς δηλαδή ρε φιλαράκο; Πως είναι φυσιολογικό μία ομάδα να έχει χάσει δύο βαθμούς σε έναν γύρο; Ότι και να λες, δεν είναι και εκεί κάπου αποδεικνύεται πως το ποδοσφαιρικό περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Μία ομάδα που ελέγχει δέκα ομάδες, που εξαφανίζει διαιτητές, που έχει να δεχτεί γκολ από πέναλτι τρεις σεζόν και άλλες τόσες κόκκινη, μία ομάδα που δέχεται μία κίτρινη ανά παιχνίδι, μία ομάδα που κερδίζει με το έτσι θέλω ανεξάρτητα από τη μέρα που βρίσκονται οι παίκτες της, αποτελεί προϊόν φυσιολογικής εξέλιξής ενός πρωταθλήματος;
Ναι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα απ όλες. Ε και;
Την αυτοκριτική μας στον ΠΑΟΚ την έχουμε κάνει, τα ξεφωνητά μεταξύ ΜΜΕ και ΠΑΕ βρίσκονται στο προσκήνιο σε καθημερινή βάση, τα πρόσωπα δέχονται την πίεση που πρέπει για να βελτιωθούν και να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση και παρότι τα ελαφρυντικά είναι πολλά, κανένας δεν χαρίστηκε στον επίσημο ΠΑΟΚ.
Από την άλλη, το τι κάνουμε εμείς με εμάς και τα στελέχη μας, είναι δικό μας θέμα. Όπως και το τι θα λένε αυτά. Όταν στο τέλος της σεζόν παρουσιαστούν τα στοιχεία του ελληνικού πρωταθλήματος εκεί που πρέπει, αναλυτικά, τότε να δω τι σόι επιχειρηματολογία θα αναπτύξει ο κάθε καημένος.
Και για να κλείνουμε με τον Στέφενς, η συνέντευξη που έδωσε γενικά ήταν εξαιρετική για ποδοσφαιρική κουβέντα. Ένα μικρό κομμάτι αναφέρθηκε σε αυτή τη κωμωδία που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο δεν ντρέπονται να χαρακτηρίζουν και προϊόν οι της Λίγκας.
Όμως όλα τα… ωραία κάποτε τελειώνουν. Και τότε θα γελάσει πολύς κόσμος.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: