Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Επτάψυχες... μαυρόγατες!!

Επτάψυχη αποδείχθηκε η Σάντερλαντ στο Κάρντιφ, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει στο 95ο λεπτό σε 2-2 και να πάρει έναν σπουδαίο και παλικαρίσιο βαθμό στην μάχη για την παραμονή.
Αν και όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Κάρντιφ, που κατάφερε να προηγηθεί με δύο τέρματα, ένα στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου και ένα με αυτή του δευτέρου, η Σάντερλαντ είχε διαφορετική άποψη, πάλεψε το ματς και εν τέλει κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο βαθμό σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι (2-2).
Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον να μην το χάσεις, λένε, και οι «μαυρόγατες» το έκαναν πράξη στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με σκόρερ τον Τζακ Κόλμπακ.
Μετά από την... πρόωρη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, η Κάρντιφ αν και άγγιξε την 14η θέση και τους 20 βαθμούς, ανέβηκε στους 18, ενώ η Σάντερλαντ στους 14, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.
Το ματς:
Σε ένα ημίχρονο γεμάτο… απειλές, αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ ήταν η Κάρντιφ, όταν ο Μουτς αστόχησε με το κεφάλι έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Νουν. Αλλά την εκδίκησή του την πήρε ελάχιστα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, δύο λεπτά μετά την χαμένη κεφαλιά του, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ρομπέρζ και μετά από ωραία συνεργασία με τον Κάμπελ, άνοιξε το σκορ. Στο 13’ ήταν η σειρά του Κιμ να απειλήσει, αλλά ο Μανόνε έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 22’ ο Ιταλός πορτιέρε μπλόκαρε κεφαλιά του Κόκερ. Στο 32’ ο Άλτιντορ έβαλε υποψηφιότητα για το χαμένο γκολ της χρονιάς, αφού δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει από απόσταση δύο μέτρων! Στο 35’ ο Μπορίνι προσπάθησε να… ρεφάρει τη χαμένη ευκαιρία του συμπαίκτη του αλλά ο Μάρσαλ του αρνήθηκε το γκολ, όπως και στο 42’ όταν έδιωξε με εξαιρετική απόκρουση σουτ του Ιταλού.
Σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Νουν είδε ακόμη μία ασίστ να χρεώνεται στο όνομά του, αφού μετά από ωραίο γέμισμά του ο Κάμπελ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κάτερμολ να απειλήσει χωρίς επιτυχία, για να φτάσει το παιχνίδι στο 83ο λεπτό και την μείωση του σκορ από πλευράς Σάντερλαντ. Ο Τζιακερίνι έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στον Φλέτσερ και ο δεύτερος με προβολή έκανε το 2-1.  Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρσαλ έκανε καλή απόκρουση για να αποτρέψει την ισοφάριση, κάτι που δεν… συγκίνησε τους αμυντικούς του, οι οποίοι έδωσαν χώρο στον Κόλμπακ, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κόκερ και κατέληξε στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων..
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κάρντιφ: Μάρσαλ, Τζον, Κόκερ, Τέρνερ, Μεδέλ, Θέοφιλ-Κατρίν, Γουίτινγχαμ, Κιμ (Γκούναρσνον 78’), Μουτς, Νουν (Κάουι 72’), Κάμπελ (Κορνίλιους 81’)
Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Ντοσένα, Ρόμπερτζ, Ντιακιτέ, Κάτερμολ (Κόλμπακ 74’), Λάρσον (Γκάρντνερ 74’), Κι, Τζακερίνι, Μπορίνι (Φλέτσερ 46’), Άλτιντορ
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: