Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

«Να δυναμώσει η επαρχία»

flevb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης για τα θέματα της ομάδας του αλλά και γενικότερα για την μπασκετική επικαιρότητα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Φλεβαράκης:
Για τον αγώνα Τρίκαλα  - Πανελευσινιακός: “Είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Όλες οι ομάδες παρουσιάζονται ανταγωνιστικές όπως και η δική μας η οποία το καλοκαίρι θεωρούνταν αδύναμη. Εμείς κοιτάμε να δουλέψουμε όσο το δυνατό περισσότερο. Η έδρα μας έχει μια ατμόσφαιρα οικογενειακή. Ο αντίπαλος έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατός αλλά και εμείς είμαστε ισχυροί στην έδρα μας”.
Για την εκδήλωση που αναβλήθηκε λόγω του καιρού: “Ο καιρός δυστυχώς έχει τα σκαμπανεβάσματα του. Θα γίνει μελλοντικά αυτή η εκδήλωση καθώς είναι καλό παίκτες και φίλαθλοι να έρχονται κοντά ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών”.
Για τον ανταγωνισμό: “Είναι αλήθεια πως οι αποστάσεις είναι πολύ κοντά. Όλες οι ομάδες θα μάχονται μέχρι τέλος. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πρωτάθλημα με υγεία και με δύναμη στην επαρχεία. Βλέπουμε πως ένα ατού δυνατών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη είναι αυτό. Ολόκληρες περιοχές μπορούν πιο εύκολα να στηρίξουν την ομάδα”.
Για τον Πατ Γιούιν τζούνιορ: ”Τον ήξερα πολύ καλά από το γερμανικό πρωτάθλημα αλλά και αυτός ήξερε εμένα. Το καθοριστικό είναι πως δέχτηκε ένα πολύ πιο χαμηλό συμβόλαιο. Είναι ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι που βοηθάει πολύ την ομάδα. Έχει αποσυνδέσει τον εαυτό του από το όνομα του πατέρα του και έχει πολύ ήθος”.
Για την επιστροφή του στην Ελλάδα πριν από 18 χρόνια: “Το 1995 ανέλαβα σαν βοηθός στον ΠΑΟΚ ενώ το 1998 ανέλαβα ως πρώτος. Ήμουν και στο ΣΕΦ στο τελευταίο κύπελλο που πήραμε με τον ΠΑΟΚ”.
Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Σίγουρα τα χρήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν μπαίνουν πολλοί ξένοι οι ομάδες φτιάχνονται πολύ γρήγορα και εύκολα αν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν μεγάλα ποσά από ομάδες τις οποίες δε ξέρει ο κόσμος. Η διαφορά ενός πρωταθλήματος δεν υπάρχει στις πρώτες ομάδες αλλά στις μικρομεσαίες. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση όμως γνωρίζουμε μπάσκετ και έχουμε την ικανότητα να ανεβάσουμε το Ελληνικό μπάσκετ. Το σημαντικότερο είναι η μπασκετική παιδεία. Είναι ένα άθλημα το οποίο το αγαπάει ο Έλληνας. Κάποια στιγμή πρέπει να δυναμώσουν και οι επαρχιακές ομάδες και να ισχυροποιηθεί το πρωτάθλημα ως το σύνολο του. Οι μεγάλες ομάδες υπάρχουν αλλά πρέπει να αυξηθεί συνολικά το επίπεδο και ο ανταγωνισμός”.
Για το γεγονός ότι δεν γεμίζει το γήπεδο του ΠΑΟΚ: “Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές και οι εποχές αυτές είναι πιο δύσκολες για τον απαιτητικό φίλαθλο. Θέλει υπομονή από όλους. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο και χρειάζεται μια επιτυχία για να τονώσει το ηθικό των φιλάθλων”.
Για τους στόχους του με τα Τρίκαλα: “Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ ανταγωνιστική και στις νίκες και τις ήττες κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να εκπληρωθεί ο στόχος της παραμονής”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: