Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τα έδωσαν όλα!!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο «Άπτον Παρκ», με τους ποδοσφαιριστές των Γουέστ Χαμ και Γουέστ Μπρομ να κάνουν ό,τι είναι… ανθρωπίνως δυνατό για να αποφύγουν την ήττα! Με δύο ανατροπές στο ματς, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό με το εντυπωσιακό 3-3 στη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!   
Το σίγουρο είναι πως αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο, όλοι ξέρουν πως έκαναν ό,τι περνούσε… από τα πόδια τους για να πάρουν κάτι από το ματς.
Οι προπονητές μπορεί να εστιάσουν σε αμυντικές ολιγωρίες, αλλά από τη στιγμή που αποφεύχθηκε η ήττα και για τις δύο πλευρές, με τον τρόπο που έγινε αυτό, μπορεί να αφήσει ευχαριστημένος τους δύο «τιμονιέρηδες» από τη συμπεριφορά των ομάδων τους.
Πρώτα η Γουέστ Μπρομ ανέτρεψε σε διάστημα έξι λεπτών της εις βάρος της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη, μέσα σε τέσσερα λεπτά, μπήκαν τρία γκολ, με τα «σφυριά» να… ισοφαρίζουν τις ανατροπές.
Εννέα ματς χωρίς νίκη, αλλά με τρεις σερί ισοπαλίες, συμπλήρωσε η Γουέστ Μπρομ, έκτο ματς που δεν πανηγύρισε το «τρίποντο» ήταν αυτό για τη Γουέστ Χαμ.
Το ματς:
Με το… καλησπέρα, η Γουέστ Χαμ λειτούργησε όπως ακριβώς θέλει ο Σαμ Άλαρνταϊς, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ! Έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Κέβιν Νόλαν, ο Τζο Κόουλ νίκησε τον Γιασκελάινεν με πλασέ για το 1-0. Με την ταχύτητα των ακραίων χαφ, τα «σφυριά» μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους, τη στιγμή που η Γουέστ Μπρομ δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Φόστερ. Σε φάση διαρκείας στο 30ο λεπτό ο Ντεμέλ πέτυχε το δοκάρι, αλλά μια καλή κάθετη του Μόρισον για τον Ανελκά στο 40’, επέτρεψε στον Γάλλο φορ να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1. Στις καθυστερήσεις κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάρλτον Κόουλ απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Όλσον, αλλά στην επαναφορά, ο Ανελκά από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 2-1!
Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να είναι αυτή που θα κυνηγήσει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αντ’ αυτού, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και το τρίτο γκολ και να βάλουν τέλος στο ματς. Αρχικά, στο 47’ ο Γιασκελάινεν έπεσε και μπλόκαρε ένα χλιαρό πλασέ του Ανελκά ενώ στο 52’ ο Μπεραΐνο αστόχησε από καλή θέση με το αριστερό. Όσα ακολούθησαν μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, δεν… έχουν προηγούμενο. Ο Μαϊγκά με έξυπνο αριστερό σουτ στο 65’ ισοφάρισε για τη Γουέστ Χαμ κι έκανε την ασίστ στον Νόλαν για το 3-2, δύο λεπτά αργότερα! Στο 69’, ο Μπεραΐνο με ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 3-3 για τη Γουέστ Μπρομ και το ματς πλέον είχε γίνει… σκέτη τρέλα! Στο 82’, ο Μπεραΐνο πέτυχε το δοκάρι σε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και το 3-3 παρέμεινε μέχρι τέλους.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, Ο’Μπράιεν, Ρατ, Ντιαμέ, Τόμκινς (10’ Ντεμέλ), ΜακΚάρτνεϊ, Τζο Κόουλ (83’ Κόλισον), Νομπλ, Κάρλτον Κόουλ (45’ Μαϊγκά), Νόλαν, Τζάρβις
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Τζόουνς, Ρίτζουελ, Λουγκάνο (68’ Αμαλφιτανό), Όλσον, ΜακΌλεϊ, Μόρισον (78’ Γιάκομπ), Μπραντ, Ανελκά, Μπεραΐνο (85’ Σεσενιό), Μουλούμπου
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: