Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο Γουέιν της... Λίβερπουλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για το πιο ακριβό και άτυχο ταλέντο στην Αγγλία των '80ς που έφυγε πρόωρα από τη Λίβερπουλ και... τη ζωή.
Το 1985 οι 250.000 αγγλικές λίρες ήταν ένα τεράστιο ποσό. Η Λίβερπουλ όμως μετά από υπόδειξη του κόουτς Τζο Φάγκαν, δεν δίστασε να το πληρώσει στην Ολνταμ και να κάνει δικό της το μεγαλύτερο ταλέντο με το όνομα Γουέιν πριν από εκείνο του Ρούνεϊ. Ηταν ο Γουέιν Χάρισον και τα εν λόγω χρήματα εκτόξευαν τη μεταγραφή του ως την πιο πολυδάπανη στον κόσμο για παίκτη 17 ετών. Ωστόσο, ο πιτσιρικάς εκτός από χαρισματικός επιθετικός και τρελός ζογκλέρ-ντριμπλέρ ήταν σε εξωπραγματικό βαθμό επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά και τρομερά άτυχος στη ζωή του γενικότερα.
Το δικό του παραμύθι είχε δυστυχώς μόνο δράκο και το φινάλε του ήταν κάθε άλλο παρά ευτυχές. Λίγο μετά τη μετακίνηση του στο «Ανφιλντ» και έχοντας παίξει μονάχα πέντε φορές παρέα με τα ινδάλματα του, ήρθε το πρώτο χτύπημα εκτός γηπέδου. Ο Γουέιν έπεσε από ένα θερμοκήπιο και έφτασε στο νοσοκομείο σχεδόν ετοιμοθάνατος από την απώλεια αίματος. Αυτή ήταν η πρώτη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Θα ακολουθούσαν ακόμα 22!!!
Επειτα από όλες τις ατυχίες του κόσμου που έπεσαν πάνω του, στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα της σεζόν για τη Β' ομάδα της Λίβερπουλ, θα έπεφτε πάνω του και ο τερματοφύλακας της Μπράντφορντ, για να του τσακίσει μία και καλή το γόνατο. Ηταν το 1990 και εκείνος ήταν μόλις 22 ετών και πάλευε από ανάρρωση σε ανάρρωση όταν ο μάνατζερ των Κόκκινων, Γκρέιαμ Σούνες του ανακοίνωσε πως τον έθετε οριστικά εκτός δουλειάς.

Πιτσιρικάς ακόμα ο Χάρισον έγινε οδηγός νταλίκας και συνέχιζε να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό όμως επίπεδο. Οι δύο πρώην ομάδες του Ολνταμ και Λίβερπουλ θέλησαν να τον βοηθήσουν και το 1992 διοργάνωσαν ένα φιλικό για την οικονομική ενίσχυση του. Ακόμα και εκεί δεν έπαιξε, επειδή είχε πάθει χιαστούς.
Για να φτάσουμε στο σήμερα και στο μεσημέρι της Παρασκευής, όπου μόλις στα 46 χρόνια του ο πάλαι ποτέ χαρισματικός Χάρισον ολοκλήρωσε τη ζωή του, χτυπημένος από ακόμα μία δυστυχία (σ.σ.: καρκίνος στο πάγκρεας). Με αυτή την αφορμή τον θυμήθηκαν τα αγγλικά ΜΜΕ και όλα μηδενός εξαιρουμένου, στο ύστατο αντίο του, τον αποκάλεσαν «original Wayne Rooney», ένας Γουέιν αυθεντικός παικταράς που όμως ποτέ δεν έμεινε στο γήπεδο γνωστός ως... Χάρισον!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: