Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πιστοί χριστιανοί, όπως οι οπαδοί!!

Είσαι οπαδός της ομάδας σου. Καλά να πάθεις. Έλα! Πες και το παρασύνθημα. Τσακώνουν τον πρόεδρο της ομαδάρας σου για δωροδοκία. Θα γυρίσεις την πλάτη στην ομάδα σου; Γράφει ο Αποδυτηριάκιας. Ποτέ. Θα αρνηθείς την πίστη στα όσια και ιερά της ομάδας σου; Είπαμε. Ποτέ.
Τα τσιμέντα στο γήπεδο διαμαρτύρονται γιατί η διαιτησία λαμογιάρει με την ομαδάρα σου. Φως φανάρι. Όχι, λες εσύ. Ιδέα σας είναι. Ο αντίπαλος δεν παίρνει χάρισμα ούτε ανάποδο αράουτ. Όχι, λες εσύ. Είστε συκοφάντες.
Το ίδιο και ο πιστός της θρησκείας. Τσακώνουν τους παπάδες να ασελγούν σε πιτσιρίκια. Δεν φταίει η ομάδα, σου λέει ο χριστιανός, οι αμαρτωλοί ιερείς φταίνε.
Δεν ακυρώνει ο άλλος την πίστη του επειδή ένας ρασοφόρος αντί να καθοδηγεί πνευματικά μία τρυφερή ύπαρξη την περιποιείται σεξουαλικά. Ο Θεός δεν φταίει. Η θρησκεία είναι υπεράνω.


Ποιοι είναι οι πιο μανιακοί χούλιγκαν, σου αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr εδώ...
Αφήνουμε στην άκρη τους αθεϊστές, αυτούς που αρνούνται την ύπαρξη του Θεού. Κάποιους κουλτουριάρηδες, τέλος πάντων όλους εκείνους που ψάχνονται με την ύπαρξη και την ανυπαρξία του μεγαλοδύναμου.
Μόνον μία κουβέντα, που βέβαια δεν είναι αρκετή. Τελικά, ο άνθρωπος είναι τόσο χάλιας που αντί να ασχολείται με τον εαυτό του, ψάχνεται με τον Θεό. Σύμφωνα με τη λογική, τρελλό.
Υπάρχει Θεός; Μάλιστα. Υπάρχει Χριστός; Ξανά μανά μάλιστα. Υπάρχουν ένα κάρο άγιοι; Ρωτάω. Ποιος απ’ όλους αυτούς, από τον Θεό μέχρι τον τελευταίο οσιομάρτυρα είπε στους πιστούς να συμπεριφέρονται σα χούλιγκαν των γηπέδων; Κανείς.
Τότε πως δικαιολογείται στο όνομα της πίστης οι θεούσες, δηλαδή οι φανατίλες της θρησκείας, να βγάζουν τη μαύρη τους ψυχή, υστερικά, βίαια, επιθετικά.
Ο χριστιανισμός, για παράδειγμα, είναι η θρησκεία της αγάπης. Παραμύθι. Δεν υπάρχει θρησκεία του μίσους, της κακίας, της εκδίκησης. Τέλος πάντων.
Πώς εξηγείται, λοιπόν, το φαινόμενο κάποιοι που είναι πιστοί να είναι τόσο κακοί. Με τόσο μαύρη ψυχή.
Τελικά, ο πιστός της θρησκείας, όπως ο οπαδός της ομάδας, δεν έχει καμμία σχέση ουσίας μ’ αυτό που θαρρεί πως πιστεύει και το οποίο υποτίθεται ότι είναι ουράνιο και θεϊκό.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: