Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πόποβιτς: «Να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Ο νεαρός άσσος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πόποβιτς φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», με αφορμή τη μετακίνηση του από τον Πλατανιά , στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για το υπόλοιπο της σεζόν.
«Στον Πλατανιά δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής. Έπαιζα κυρίως ως αλλαγή. Γι΄ αυτό κι επέλεξα να μετακινηθώ στην Καλαμαριά. Για να πάρω χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθώ».

-Η απόφαση να συνεχίσεις στον Απόλλωνα ήταν από κοινού με τον ΠΑΟΚ?

«Ήθελα να συνεχίσω στον Απόλλωνα. Ναι, ήταν μια απόφαση που πήρα από κοινού με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Θεωρήσαμε ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα και την ομάδα.»

-Πόσο εύκολο είναι να αφήνεις τον ΠΑΟΚ και να πηγαίνεις σε άλλη ομάδα δανεικός, ώστε να πάρεις παιχνίδια?

«Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις περιβάλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι για μένα η οικογένεια μου. Αλλάζοντας ομάδες, αλλάζουν αυτομάτως και οι συνθήκες. Όμως, δεν είναι εύκολο για έναν 18χρονο να αγωνιστεί στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ελπίζω οι συγκυρίες να είναι υπέρ μου και να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις με την Καλαμαριά».

-Πιστεύεις ότι θα έχεις καλύτερη απόδοση στον Απόλλωνα, αφού πλέον θα βρίσκεσαι κοντά στην οικογένεια σου?

«Σίγουρα θα συμβάλει θετικά στην ψυχολογία μου, αφού πλέον θα αγωνίζομαι στην πόλη μου και θα έχω την οικογένεια μου δίπλα μου να με στηρίζει. Το πρωτάθλημα της Super League είναι ιδιαιτέρως σκληρό και είναι δύσκολο για ένα νέο ποδοσφαιριστή να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Γι αυτό επέλεξα να αγωνιστώ στη Football League με τα χρώματα της Καλαμαριάς, ώστε να πάρω παιχνίδια και να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω στον ΠΑΟΚ».

-Πως βλέπεις την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ?

«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί φέτος μια ιδιαιτέρως καλή πορεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Κατάφερε να προκριθεί στους 32 του Europa League ουσιαστικά από τον πρώτο γύρω των ομιλών. Και στο εγχώριο πρωτάθλημα όμως παρουσιάζεται δυνατός. Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρει το πρωτάθλημα από την πρώτη χρόνια. Όμως με σκληρή δουλεία και βήμα-βήμα θα τα καταφέρει, αφού πατάει σε στέρεες βάσεις».

-Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ αγωνίζονται στη μεγάλη ομάδα.

«Είναι ευχάριστο ότι ο ΠΑΟΚ επενδύει στις ακαδημίες του και στα νέα παιδία.. Σίγουρα, δε θα καταφέρουν όλα τα παιδία από τις ακαδημίες να αγωνιστούν στη μεγάλη ομάδα. Γίνεται πολύ καλή δουλεία και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα των μικρών ομάδων του ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: