Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Πώς έπαιζαν οι μίζες στα τηλεοπτικά!!

O αποδυτηριάκιας γράφει για το παιχνίδι πουγίνεται στα τηλεοπτικά δικαιώματα και πως οι μίζες έπεφταν... πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!
Είχε τα δικαιώματα της εθνικής ομάδας η ΕΠΟ και της κτυπούσε την πόρτα η ξένη εταιρεία που ήθελε να τα αγοράσει. Υπήρχαν δύο νούμερα, δύο ποσά. Ένα πάνω στο τραπέζι, το άλλο κάτω από το τραπέζι. Λάθος.

Και το μαύρο χρήμα έπεφτε πάνω στο τραπέζι. Τόσο φανερά γινόταν η δουλειά. Δεν κατάλαβα. Η μίζα είναι πρόνόμιο των πολιτικών κι όχι των ποδοσφαιρικών παραγόντων. Κι αυτό γινόταν σ' όλη την Ευρώπη, όχι μονάχα στην Ελλάδα.

Όλοι το ξέρανε ότι έτσι γινόταν. Γι' αυτό, άλλωστε, όλοι είχαν το μερίδιό τους. Στην οικονομική προσφορά της ξένης εταιρείας θα αποφάσιζε το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Πήρες πρέφα; Γιατί ο βλαχοπρόεδρος της τοπικής ένωσης που συμμετέχει στη διοίκηση της ομοσπονδίας να συμφωνήσει χωρίς να δικαιούται κι αυτός ένα κομμάτι από την πίτα της μίζας;

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ΕΠΟ δεν αποφασίζει, το παιχνίδι το έχει πάρει όλο η UEFA, η οποία βέβαια δίνει λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις ομάδες, εθνικές και ΠΑΕ, αφού θα εισπράττει. Έτσι δεν είναι; Το μέγκα αποσύρθηκε από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Γιατί; Τα λεφτά είναι πολλά. Η δημόσια τηλεόραση δεν μπαίνει στο παιχνίδι της δημοπρασίας. Με ποια λεφτά;

Τίποτα δεν είναι τζάμπα. Κανείς δεν μοιράζει λεφτά από την τσέπη του, λέω για την UEFA. Δίνει τα λεφτά από τα πακέτα που έχει εξασφαλίσει. Αν από την Ελλάδα δεν υπάρχει κανάλι να αγοράσει τηλεοπτικά δικαιώματα από τον Πλατινί, γιατί η ΟΥΕΦΑ να δίνει λεφτά στις ελληνικές ομάδες;
 
ΤΙ ΕΙΠΕ ο Πλατινί με τους προέδρους των ΠΑΕ και τον πρωθυπουργό, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Το μπλα-μπλα είναι μπλα-μπλα. Δεν αποκτάει ουσία το μπλα-μπλα επειδή θα πέσει η φωτογραφία του Πλατινί με τον Σαββίδη και τον Μαρινάκη. Ό, τι πούνε, σοβαρό είναι αυτό, απαραίτητο, τυπικό, ανούσιο, είναι σα να μην ειπώθηκε ποτέ.
Έτσι που λες. Ακόμα και με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Πλατινί, ο πρόεδρος της UEFA με τον πρόεδρο για ένα εξάμηνο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης Αντώνη Σαμαρά. Είπαμε. Σα να μην έγινε η συνάντησή  τους, η χαιρετούρα τους, οι άδειες κουβέντες τους που πρόλαβαν να ανταλλάξουν στα λίγα λεπτά.
“Να φτιάξετε το πρωτάθλημά σας” είπε ο Μισέλ. Και λοιπόν; Εκατό χρόνια καμμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε με το πρωτάθλημα. Και θα ασχοληθεί σήμερα επειδή το ζήτησε, το σύστησε, το πρότεινε ο Μιχαλάκης;
Ούτε ο Μαρινάκης που το παίρνει το πρωτάθλημα, ούτε ο Σαββίδης που δεν το παίρνει, θα ενδιαφερθούν να το φτιάξουν. Επειδή αν το “φτιάξουν”, δηλαδή γίνει περισσότερο ανταγωνιστκό, πιθανότατα να μην το παίρνουν οι ομάδες τους.
Γέμισε ο τόπος από φωτό του Μισέλ Πλατινί και κάργα το μπλα-μπλα στο μπλα-μπλα. Όχι πως φταίει το παλληκάρι. Το πρόβλημα είναι ελληνικό, όχι της UEFA, που είναι αξιόπιστο και σοβαρό μαγαζί, όχι αυτή η αστεία ιστορία που λέγεται Ελλάδα.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: