Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Άγριο… πέσιμο!!

Μόνο με θαύμα μπορεί να μην πέσει πια ο Άρης αφού έχασε 2-1 από τον Πλατανιά. Ροντέο το ματς μετά το αμφισβητούμενο γκολ των Κρητικών που έφερε… άγριο πέσιμο στους διαιτητές και δύο αποβολές.

Άγριο… πέσιμο
Μετά από ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι που κρίθηκε από μια απόφαση για την οποία κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά, ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Άρη και ουσιαστικά τον "έσπρωξε" στον υποβιβασμό.

Με εννέα παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς λόγω άγριας επίθεσης στον βοηθό που υπέδειξε γκολ σε προσπάθεια του Φαΐσκα με τον Διούδη να διώχνει μέσα από τη γραμμή (σύμφωνα με το διαιτητικό τρίο).

Σκέψεις ακόμη και για αποχώρηση είχαν οι άνθρωποι του Άρη.

Ο Τόρες άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μανιά να ισοφαρίζει στο 68' ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Τάτου. Στο 77' ο Φαίσκα με κεφαλιά έβαλε και πάλι μπροστά τους γηπεδούχους και στη συνέχεια ακολούθησε σύρραξη με τους παίκτες των «κίτρινων» να την... πέφτουν στον επόπτη που υπέδειξε ότι πρέπει να μετρήσει το γκολ.

Ο Μάνταλος διέκοψε το ματς, τονίζοντας πως δεν θα συνεχιστεί αν δεν ηρεμήσουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Λίγο πριν διατάξει την επανέρξη της αναμέτρησης, ο διαιτητής της απέβαλε τους Μπουγαΐδη, Μπακασέτα που ξέσπασαν σε λυγμούς. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικά με τον Άρη να μην μπορεί να πλησιάσει καν στην ισοφάριση.

Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο και οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, μπροστά από τις δύο εστίες, ελάχιστες. Ο Άρης περίμενε στην άμυνα του και «πρέσαρε» τον Πλατανιά, ώστε να κλέψει την μπάλα και να αναπτυχθεί μέσω αντεπιθέσεων. Στις περιπτώσεις που το κατάφεραν οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν νακυκλοφορήσουν για πολύ την μπάλα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι την είχαν στην κατοχή τους σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και στο 25’ ήταν 66%-34% υπέρ της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη. Ωστόσο, αυτό δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα μέχρι το παιχνίδι να μπει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει απειλητικός ο Πλατανιάς, αλλά στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Τόρες έκανε το 1-0, νικώντας αρχικά στον αέρα τον Μπουγαΐδη, ύστερα από σέντρα του Μπέλιτς και στη συνέχεια τον Διούδη.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Άρη στο δεύτερο μέρος, περνώντας τον Τσιάρα -που είναι μέσος- εκτός αγωνιστικού χώρου, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και βάζοντας στο ματς τον Αγκάνθο.

Πάντως, ο Πλατανιάς δεν απειλούταν παρά την αλλαγή φιλοσοφίας που είχε ο αντίπαλος στην επανάληψη. Ωστόσο, στο 68’ ο Τάτος έκανε εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο Μανιάς εκτέλεσε άψογα κάνοντας το 1-1 σε ένα σημείο που δεν «μύριζε» γκολ.

Από εκεί και πέρα όλα και μέχρι τα γίνουν όλα «μπουρλότο» στο 77’ οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια φάση, αλλά ο Άρης φαινόταν να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πάρει ψυχολογία.

Στην επίμαχη φάση που έγινε 13 λεπτά πριν το τέλος, Διούδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σε μια φαινομενικά εύκολη, ύστερα από σέντρα του Βλαχοδήμου από τα αριστερά, με την μπάλα να στρώνεται στον Φαίσκα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά. Ο Διούδης απέκρουσε με τον βοηθό να υποδεικνύει ότι έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Μετά την επανέναρξη του ματς, ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και ο Άρης, συνεχίζοντας με εννέα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την ισοφάριση, με τον Πλατανιά να κρατάει εύκολα το υπέρ του 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Περιστερίδης, Δημήτρης (73’ Θέρα), Φαίσκα, Γιαχία, Ινκούμ, Τετέ, Αγκιλέρα, Γουνδουλάκης (60’ Φερνάντες), Μπέλιτς, Βλαχοδήμος και Τόρες.

Στον πάγκο οι: Κοκκαλάς, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας, Ντεντάκης, Σούκιας.

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Κύργιας, Οικονομόπουλος, Τσιάρας (46’ Αγκάνθο), Τάτος, Τσουμάνης (67’ Παπαδόπουλος), Μπακασέτας και Μανιάς.

Στον πάγκο οι: Γουναρίδης, Σουνάς, Κουσίδης, Νταμαρλής και Βλάχος.

Γήπεδο: «Περιβόλια»

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος, Σ. Γουργιώτης, Ι. Απτοσόγλου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: