Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Χτύπα πάντα στον στόχο!!

Βάλε στο πρόγραμμα των προπονήσεών σου αυτή την άσκηση και τελικά θα μπορείς να σουτάρεις με φοβερή ακρίβεια στα παιχνίδια.
ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Χάραξε μια μικρή έκταση 5x5 μέσα και στην άκρη της μεγάλης περιοχής στον άξονα του σημείου του πέναλτι και βάλε μέσα έναν σουτερ. Τοποθέτησε επίσης δυο τροφοδότες δίπλα στα καθένα γκολπόστ. Χώρισε με πασσάλους το τέρμα σε τρία ίσα μέρη.
Η ΑΣΚΗΣΗ
Με το πρόσταγμα του προπονητή ο ένας από τους τροφοδότες στέλνει τη μπάλα στο τετράγωνο στα πόδια του σουτερ ο οποίος έχει δικαίωμα τριών επαφών να κοντρολάρει και να σουτάρει. Ο σουτερ παίρνει δυο βαθμούς εάν σκοράρει στο κοντινότερο από τα τρία μέρη του τέρματος, ένα βαθμό για το κεντρικό μέρος και τρεις βαθμούς για το πιο μακρινό. Προχώρησε την άσκηση με τους τροφοδότες να στέλνουν τη μπάλα στον σουτερ με τσιπάκι για να τον υποχρεώσεις ή να τη σουτάρεις με κατευθείαν βολέ ή να σουτάρει αφού πρώτα τη βάλει κάτω.
ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ
Αυτή η άσκηση προκαλεί τους παίκτες να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ακρίβεια. Επίσης τους προπονεί αφενός μεν στο κοντρόλ αφετέρου δε στην επιλογή του στόχου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: