Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κύπριοι μάγκες!!

Τα δύσκολα εύκολα έκαναν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη με παλικαρίσια εμφάνιση «λύγισε» τη Ζενίτ, 1-0, στο «Παπαδόπουλος», ενώ ο «θρύλος» τούμπαρε το ματς με την Ελσίνκι στην Φινλανδία και πήρε ισοπαλία 2-2.

Κύπριοι μάγκες!
Αποφασισμένες για να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Champions League ό,τι κι αν συναντήσουν στον δρόμο τους εμφανίστηκαν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα της Λεμεσού, που είχε το πιο δύσκολο δρόμο, αφού αντιμετώπιζε στον 3ο προκριματικό γύρο τη Ζενίτ τα κατάφερε με παλικαρίσια εμφάνιση και πήρε σπουδαία νίκη 1-0 στο κατάμεστο «Α. Παπαδόπουλος». Η άμυνα του Καρίμ Φεγκρούς άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Ρώσων, που όταν… χαλάρωσαν την πλήρωσαν. Στο 64’ ο Γκιγκίεβιτς με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε στον ύπνο την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας και άνοιξε το σκορ. Η Ζενίτ μετά το γκολ τα… έχασε, έμεινε με δέκα παίκτες έπειτα από αποβολή του Βίτσελ (67’), η ΑΕΛ «μασούσε σίδερα» στην άμυνα και η ομάδα του Πέτεφ θα πάει την άλλη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον άθλο.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας όλα ξεκίνησαν στραβά για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είδε την Ελσίνκι να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν και να πετυχαίνει δύο γκολ, όμως η τρομερή προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου έφερε καρπούς και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση με το τελικό 2-2. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 11’ και είδαν το ημίχρονο να κλείνει ιδανικά με τον ίδιο παίκτη να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» στο 44ο. Η αποβολή του Καντζί με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου άλλαξε τα πάντα. Ο «θρύλος» ξύπνησε, ανέβασε τις γραμμές του και έγινε ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Στο 71’ ο Ντε Βινσέντι «χτύπησε» και με φοβερή κεφαλιά μείωσε. Η Ελνσίνκι «τρόμαξε» μετά το γκολ και οπισθοχώρησε, ο ΑΠΟΕΛ δεν αστειευόταν και η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη αφού τέσσερα λεπτά αργότερα (75’) ο Σιεριντάν έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας παράλληλα και το προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: