Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κρίμα που δεν σκόραρε!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το 0-0 του Παναθηναϊκού στη Λιέγη και για την ευκαιρία που έχασαν οι «πράσινοι», να καθαρίσουν από το πρώτο ματς την πρόκριση.

Κρίμα που δεν σκόραρε
Το «τριφύλλι» του δευτέρου μέρους, θα μπορούσε να είχε φύγει άνετα με τη νίκη, από το «Μορίς Ντουφράν».

Είχε τέσσερις πολύ καλές στιγμές, με τον Ζέκα, τον Πέτριτς, το δοκάρι του «Σίφο» και του Ατζαγκούν. Αν βάλουμε στο λογαριασμό και την εξαιρετική ευκαιρία του Μπεργκ στο πρώτο μέρος, οι «πράσινοι» είχαν πέντε στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει. Κινδύνευσαν σοβαρά, μόνο στο πρώτο μέρος, όταν σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο 25λεπτο, πούλησαν φτηνά την μπάλα.

Ο Κοτσόλης στάθηκε στο ύψος του, ο Σίλντεφελντ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απροσπέλαστος, ενώ ο Κουτρουμπής που πούλησε δύο φορές τη μπάλα στην αρχή, ρέφαρε με την καλή του απόδοση στη συνέχεια και το καθοριστικό κόψιμο που έκανε στο φινάλε. Εκεί που δεν πήγαν καλά οι «πράσινοι», ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Λαγό και τον Ατζαγκούν να υστερούν ιδιαίτερα. Ωστόσο στην επανάληψη, η εικόνα βελτιώθηκε πολύ, με την άνοδο του Ζέκα. Φάσεις βγήκαν, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ατύχησε και δεν σημείωσε κάποιο τέρμα. Έμεινε αυτό το πάντοτε «ύπουλο» 0-0, όταν πρόκειται για τον πρώτο αγώνα, διπλών αναμετρήσεων, αλλά οι «πράσινοι» έχουν κάθε δικαίωμα, να ελπίζουν πως με μια καλή εμφάνιση, μπορεί να πάρει το εισιτήριο, για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αναστασίου, θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει βγάλει νωρίτερα από το γήπεδο τον Ατζαγκούν. Κι όταν αποφάσισε τελικά να το κάνει, έπρεπε ν’ αντικατασταθεί ο Μέντες, προφανώς, λόγω τραυματισμού. Εκεί χάλασε το πλάνο της κανονικής αλλαγής, οπότε όταν μπήκε ο Κλωναρίδης στη θέση του, στο 85’ ήταν αργά. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που προσπάθησε να σκοράρει μέχρι το τέλος. Η Σταντάρ στην αριστερή της μεριά ήταν «χωνί» και ήταν κρίμα, που σε μεγάλα διαστήματα του ματς, ο Παναθηναϊκός δεν δοκίμασε από εκεί. Και γιατί λείπει ένας παίκτης, από εκείνη τη μεριά. Ίσως ο Κλωναρίδης από την αρχή, παίζοντας δεξιά, να ήταν μια καλύτερη επιλογή.

Το ματς στη Λεωφόρο θέλει τεράστια προσοχή, ωστόσο οι «πράσινοι», έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση τώρα. Αρκεί και η μπάλα να μπει στο «πλεκτό» στη ρεβάνς.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: