Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Ο Απόλλων δεν χρωστάει»

Χαραλαμπίδης Αχιλλέας Απόλλων
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα 1926, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης.
Μίλησε για τον κ. Ανατολίτη ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα, την δική του, για το αν έχει χρέη ο Απόλλων 1926 και για την δική του παρουσία πλέον.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA 89,4:
«Ο χρόνος πιέζει και πρέπει η ομάδα να πάρει ποδοσφαιριστές, προσωπικό, προπονητές. Θα μείνει ο Αλεξίου και ο κ. Τζαμτζίκας. Από το πρωί ως το βράδυ τα παιδιά είναι στα γραφεία και προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χρόνο που έχει χαθεί».
Για την αποχώρησή του:
«Το έχω δηλώσει ότι δεν θα είμαι ούτε στο διοικητικό συμβούλιο. Αν μου ζητηθεί η βοήθεια από τον κ. Ανατολίτη θα είμαι δίπλα».
Για το αν έχει συνειδητοποιήσει ότι αποχωρεί:
«Είναι αυτά τα 4 χρόνια κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπομονή, ματώσαμε οικονομικά και έφτασε ο καιρός ότι πρέπει να φύγω. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο και έχω στεγνώσει οικονομικά. Τώρα πρέπει να αναλάβουν άλλοι και να κάνουν αυτό που δεν μπορέσαμε εμείς. Να πάνε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και να δούμε την ομάδα εκεί».
Για το αν μετάνιωσε τόνισε:
«Κάποτε είχα ζητήσει βοήθεια όταν ανέλαβα από παράγοντες. Καταλαβαίνεις ότι όλοι οι άνθρωποι για να μην βοηθήσουν έφυγαν πικραμένοι. Είμαι πικραμένος και χαρούμενος αφού από την Δ’ κατηγορία ανεβάσαμε την ομάδα στην Β’. Η προσπάθεια ήταν συλλογική και οικογενειακή. Αυτή είναι η χαρά η δικιά μου και των συνεργατών μου. Προσπαθήσαμε και κάναμε κάτι για την ομάδα.
Για το ότι δεν βοηθήθηκε η ομάδα από τους Καλαμαριώτες:
Δεν είναι αυτό μόνο, αλλά και το άλλο που είναι πρόσφατο. Όταν αυτή τη στιγμή αδυνατεί ο πρόεδρος σε μία πόλη των 120-150 χιλιάδων ,δεν βρέθηκαν τρεις-τέσσερις Καλαμαριώτες επιχειρηματίες να πάρουν την ομάδα. Δηλαδή η ομάδα να μείνει σε μας ξανά. Έρχονται κάποιοι άνθρωποι και μιλάω γενικά και αφήνουμε την δικιά μας ομάδα του τόπου μας να πηγαίνει σε άλλα χέρια. Είναι αυτό για μένα έγκλημα. Και αυτή οι άνθρωποι δεν πρέπει να λένε ότι είμαστε Απόλλων. Απόλλων είναι αυτοί εδώ οι οποίοι που στα δύσκολα, ενωμένοι και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για την ομάδα και την πόλη μας. Αυτό το οποίο δεν έχει συμβεί. Κάνουν πίσω και βρέθηκε ο κ. Ανατολίτης ο οποίος είπε θα μπω εγώ μπροστά. Θέλεις κότσια και παλικαριά, καρδιά για να μπεις μπροστά. Μας λείπουν αυτά και έρχονται άλλοι άνθρωποι και τα βάζουν αυτά. Ο Ανατολίτης δεν έχει καμία σχέση με την Καλαμαριά».
Επίσης μίλησε για την στήριξη που χρειάζεται ο Απόλλων:
«Όταν η ομάδα χρειάζεται πρέπει να έχει στήριξη απ’ όλους εμάς. Και εμείς κάνουμε πίσω και την αφήνουμε να πάει πίσω από εκεί που άρχισε και πιο κάτω. Στο Γ’ τοπικό θα πήγαινε. Θα ήμασταν χαρούμενοι αν πήγαινε η ομάδα στην Γ’ ερασιτεχνική; Αυτό μου δίνει εντύπωση. Να πέσει ο Απόλλων κάτω από την Α’ ερασιτεχνική. Αυτό επικρατούσε. Στα δύσκολα πρέπει να μαζευτούμε, να μιλήσουμε και να στηρίξουμε τον Απόλλων. Από την Τραπεζούντα ήρθε αυτή η ομάδα. Από μια στιγμή στην άλλη να αφανιστεί;».
Στη συνέχεια ανέφερε:
«Σήμερα θα γίνει διοικητικό συμβούλιο 21:00 το βράδυ και θα παραιτηθώ. Θα αναλάβει ο κ. ανατολίτης και είναι θέμα νομικό και θα τελειώσει μέσα στις επόμενες δυο-τρεις μέρες».
Για το ποιοι θα μείνουν στο διοικητικό συμβούλιο:
«Ο κ. Λουιζίδης μένει, και αντιθέτως οι κ. Χατζηανδρέου, Βουλγαράκης αποχωρούν όπως και εγώ. Πενταμελές είναι το διοικητικό συμβούλιο και ένας από τον ερασιτέχνη».
Σε ερώτηση για το αν μπορεί να ανταποκριθεί ο κ. Ανατολίτης υπογράμμισε:
«Πιστεύω ότι θα καταφέρει ο Ανατολίτης. Είναι δραστήριο άτομο έχει καλές δημόσιες σχέσεις με πάρα πολλούς ανθρώπους και με πολλές ομάδες. Πιστεύω ότι και ο κόσμος θα τον βοηθήσει. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και δεν θα είμαστε. Θα υποστηρίξουμε την ομάδα και τον κ. Ανατολίτη. Όταν υπάρχει αδιαφορία, απογοητεύεται και ο παράγοντας. Αν δει 1000 άτομα με άλλη ψυχολογία θα πάει στο γήπεδο, αλλά με 100 σου λέει τι γίνεται; Ούτε την διαιτησία δεν βγάζουμε».
Για το αν θα παραμείνει από άλλο πόστο:
«Δεν παραμένω. Για βοήθεια ότι μπορώ, όπως μπορώ θα βοηθήσω. Στο γήπεδο ασφαλώς και θα πηγαίνω, αφού δεθήκαμε πολύ με την ομάδα».
Για το αν ο Απόλλων χρωστάει πουθενά κατέληξε:
«Ο Απόλλων δεν χρωστάει πουθενά, τον αφήνω καθαρό. Ασφαλώς είναι και σπάνιο φαινόμενο και δύσκολο».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: