Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ο «Ρουμπίνιας», ο Κλάους και η αρρωστημένη φαντασία! (τους)

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης ανοίγει όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Από τις εύλογες «κόνξες» του Ρομπίνιο, τα μυθεύματα περί Αθανασιάδη που… γελάει ο κόσμος και το ξεκίνημα κατασκευής άλλοθι εναντίον (κιόλας) Χιού Ντάλας πιάνοντας πόρτα επανάστασης για το δύσκολο χειμώνα Αναμενόμενη, προβλέψιμη και φυσιολογική τη βρίσκω την πρόθεση του Ρομπίνιο να μην έρθει στην Ελλάδα προτιμώντας πετροδολάρια και…ρουμπίνια, κολυμπώντας στον μαύρο χρυσό κάπου στην Αραβία ή αν τελικά δελεαστεί από τα «αμερικανάκια», να υπογράψει συμβόλαιο με τίποτα… ποδοσφαιρικούς Γιάνκηδες, που θα τον «στήσουν» και για φωτογραφίες με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Με κλεισμένα τα 30 πια ο Ρόμπσον Ντε Σόουζα ή αλλιώς Ρομπίνιο και κατόπιν ενός 8ετούς πρωταγωνιστικού ρόλου στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία), φορώντας φανέλες σαν της Ρεάλ, της Μάνστεστερ Σίτι και της Μίλαν, κατανοώντας ότι το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον, η πρώτη σκέψη του είναι να φροντίσει να φουσκώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που άρχισε να πέφτει τέτοιο χρήμα στα πόδια του από τους Σαουδάραβες, η οικονομική υπέρβαση που επιχείρησε ο Ολυμπιακός για να τον κάνει «βασιλιά στον Πειραιά», το νόημα να έχει;
Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν τον αγώνα τον καλό για να… ανακαινίσουν μετά και το «Ελ. Βενιζέλος» που θα… γκρεμιζόταν από τους «άρρωστους», χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες στην επιδίωξη τους.
Με τις «μαντίλες» δεν… την παλεύεις. Αυτοί όσα και να πεις εσύ, θα το κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό ανεβάζοντας την τιμή για να παίξουν μπάλα μόνοι τους.
Το Champions League του… Ολυμπιακού έπαψε προ πολλού να αποτελεί πρόκληση για το Βραζιλιάνο super star, που τις έχει φάει με το κουτάλι από παιδί που λέει ο λόγος ακόμα, καθώς το 2005, στα 21 του, έπαιζε τέτοια ματς με τα χρώματα των Μερένγκες. Για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν συζητάμε…
Ο Ρομπίνιο είχε κι αυτός τους δικούς του λόγους, σαν τον Μπόγιαν, να επιλέξει άλλους ποδοσφαιρικούς δρόμους, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι και οι δύο τους γύρισαν πλάτη στον Ολυμπιακό, όπως θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί την εξέλιξη των δύο υποθέσεων.
Ο Κρκιτς μπορεί να γούσταρε Champions League, όμως έχει λόγω ηλικίας τα χρονικά περιθώρια να το περιμένει να του (ξανά)προκύψει στο άμεσο μέλλον, μέσα από την παρουσία και τις εμφανίσεις του στην Premier.
Στην Ελλάδα ήξερε κι εκείνος και οι ατζέντηδές του ότι θα «χαντακωνόταν».
Ούτε για τον ένα ούτε για τον άλλο ποδοσφαιριστή συνεπώς το «θέμα» τους ήταν ο Ολυμπιακός.
Απλά η διοίκηση των πρωταθλητών στοχεύει δυνατά, πολύ γερά φέτος, χτυπώντας πόρτες-καστρόπορτες-σιδερόπορτες, επιδιώκοντας πραγματικά να μεγαλουργήσει για τα ελληνικά δεδομένα, φέρνοντας στον τόπο παίκτες που ούτε κατά διάνοια θα το φαντάζονταν οι ίδιοι οι Ερυθρόλευκοι οπαδοί!
Με τον Κλάους… want to be Killer Μήτρογλου;
Η φαντασία του Ολυμπιακού είναι επιπέδου. Όπως και η κλάση πλέον της ομάδας για την ελληνική πραγματικότητα.
Των υπολοίπων, των αντιπάλων του και θεωρούμενων ανταγωνιστών του, με… τηλεσκόπιο πια, η φαντασία είναι μεμψίμοιρη και αυξανόμενα αρρωστημένη!
Τα όρια της δικής τους φαντασίας φτάνουν μέχρι τα σενάρια περί «βλεμμάτων» Ολυμπιακού προς Κλάους Αθανασιάδη. Έλα Θεέ μου!
Μα τον αναπληρωματικό του Μήτρογλου, τον… “want to be killer” θα ασχολούνταν οι Ερυθρόλευκοι;
Αν το εννοούν εκείνοι που το διαδίδουν ότι στον Πειραιά είχαν κατά νου να διώξουν κακήν κακώς τον Ιβάν τον τρομερό, ίσως να το καταλάβαινα το σεναριάκι.
Αφού αν και εφόσον ο Στεφανάκος ντυνόταν ποτέ στα Ερυθρόλευκα – που δεν τέθηκε και ούτε τίθεται ζήτημα – τότε ο Σαββίδης θα έφευγε νύχτα για να αποφύγει το κυνηγητό μέχρι τα ελληνικά σύνορα από τους ίδιους τους ΠΑΟΚτσήδες!
Ο Ολυμπιακός τζογάρει, παίζει ρέστα εν μέσω σκληρών δεδομένων της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ ο ΠΑΟΚ πασχίζει να λήξει μια υπόθεση βασικού παίκτη και «σημαία» του όπως ο Αθανασιάδης, ενώ «ίδρωσε» να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις και του Γλύκου, που το πολυσκέφτηκε να το κουνήσει το μαντίλι στην Τούμπα!
Ο Ολυμπιακός μάχεται με «τρελά μπασίματα» στις μεταγραφικές υποθέσεις υψηλού επιπέδου, κάθεται σε τραπέζια συζητήσεων με Μίλαν, Γκαλιάνι και τέτοια, υποχρεώνει ποδοσφαιρικούς κολοσσούς σαν τον Στίβεν Τζέραρντ να τον λατρέψουν σαν σύλλογο και αβίαστα να δηλώνουν «οπαδοί του» (!), μετέχει και προκαλεί διεθνή εγκωμιαστικά σχόλια με τις εμφανίσεις του στο ICC και ο Παναθηναϊκός δίνει αγώνες οικονομικής επιβίωσης (γιατί αυτός είναι ο «σεβντάς» του) στα προκριματικά του Champions League, με… κάτι Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο…
Διαφορές. Χαώδεις!
Υ.Γ. Ένας «τρελάρας» σαν τον Χιού Ντάλας, που δεν καταλαβαίνει… Χριστό και δεν δίστασε να «την πει» στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έναν από το παρεάκι του άλλου «τρελάρα», του Κολίνα, άρχισαν ήδη να τον αντιμετωπίζουν με προκατάληψη και καχυποψία, ως προκαθήμενο της ελληνικής διαιτησίας, μερικοί-μερικοί.
Επειδή βεβαίως, η ανάληψη της θέσης από ξένη παλαίμαχη σφυρίχτρα ήταν πρόταση Λίγκας, Μώραλη και Μαρινάκη, φυσικά.
Για να έχουν πάλι να λένε το χειμώνα για επηρεασμούς διαιτητών και να… μετράνε πόσες κάρτες παίρνουν αυτοί και πόσες ο Ολυμπιακός.
Οπότε ο Ντάλας δεν θα κάνει ούτε αυτός καλά τη δουλειά του και θα φταίει – ποιος άλλος; - ο Ολυμπιακός.
Στο ίδιο έργο θεατές… 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: