Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μποχωρίδης, ο… γιος του Διαμαντίδη!!

Το παιδομάζωμα στο οποίο προχωράει ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοφανές.

Μποχωρίδης, ο… γιος του Διαμαντίδη
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
 Οι «πράσινοι» πυροβολούν και εκτελούν σχεδόν όλα τα μεγάλα ταλέντα από τις μικρές εθνικές μας ομάδες και δημιουργούν εντυπωσιακές βάσεις για το μέλλον.

Μετά από τους «μικρούς», τη σκυτάλη πήρε ο πιο… ψημένος, Λευτέρης Μποχωρίδης!

Κάποιοι μιλούν για τον νέο… Διαμαντίδη. Υπερβάλουν, είναι «παπαγαλάκια» ή απλά βλέπουν πολύ μπροστά; Η αλήθεια είναι πως η όψη του πρώην rising star του Άρη παραπέμπει αρκετά στον μεγάλο αρχηγό του «εξάστερου», ενώ το ταλέντο και τα πλούσια προσόντα του ιντριγκάρουν. Μπορεί, όμως, να πάρει τη σκυτάλη από τον «3D»;
Δύσκολη ερώτηση, γιατί πολύ απλά ο Διαμαντίδης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ένας παίκτης-κομπιούτερ, που κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ, ήρεμα, αθόρυβα και με χειρουργική ακρίβεια. Όλα στην καριέρα του τα έκανε βήμα-βήμα.
Στις μικρές εθνικές ομάδες ήταν εκτός πλάνων, στον Ηρακλή δούλεψε σκληρά και έγινε ένα πολλά υποσχόμενο «εργαλείο» και με το πού έφτασε στον Παναθηναϊκό όλα άλλαξαν χάρη και στο μαγικό άγγιγμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σταδιακά άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και μετατράπηκε στον ηγέτη του Παναθηναϊκού. Πλέον, η καριέρα του οδεύει προς τη Δύση της, όμως φροντίζει να αποδεικνύει ακόμα και τώρα που τα πόδια του δεν σηκώνουν… πολλά-πολλά ότι είναι τεράστιος παίκτης.
Ο Μποχωρίδης είναι κάτι πιο… aggressive. Ξεκίνησε τη διαδρομή αντίστροφα. Μέχρι στιγμής δεν θα λέγαμε πως είναι πλέι μέικερ. Πρόκειται για παίκτη με ηγετική στόφα, ο οποίος ωστόσο έχει ντυθεί σούτινγκ γκαρντ, αν και θα του ταίριαζε καλύτερα η… στολή του οργανωτή-κουμανταδόρου. Για να γίνει… Διαμαντίδης θα πρέπει να γίνει περισσότερο ομαδικός. Όχι πως είναι ατομιστής, αλλά προς το παρόν κοιτάζει πρώτα να εκτελέσει και μετά να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Κρήτης ήταν εξαιρετικός, όμως οι προδιαγραφές του είναι για να αφήσει εποχή. Και αυτό θα το καταφέρει μόνο με πινελιές… Διαμαντίδη!
Ένας περιφερειακός είναι ολοκληρωμένος όταν μπορεί να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή και να έχει πλούσιο ρεπερτόριο. Ο Μποχωρίδης μπορεί να ανέβει επίπεδο και η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό θα τον βοηθήσει. Οι «πράσινοι» είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι στα γκαρντ και έτσι δεν θα έχει την πίεση να σκοράρει. Όταν μπαίνει, θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένο ρόλο και να ικανοποιεί τον απαιτητικό Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει και σταδιακά να αλλάξει επίπεδο. Το ταλέντο του είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου. Και με «πατέρα» τον Διαμαντίδη μπορεί να πετύχει πολλά. Έχει υψηλού επιπέδου προδιαγραφές και μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή του.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: