Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Πλήρες αθλητικό κέντρο»

Thodoros Papadopoulos

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Μίλησε για την ευτυχή κατάληξη της τροπολογίας, τη διαδικασία που θα ακολουθήσει και τα σχέδια του Σαββίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM 89,4:
«Σαφώς και είμαι χαρούμενος. Νομίζω ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και πάρα πολύ καιρό μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται από το νομοθετικό κατεστημένο που υπήρχε. Νομίζω ότι με κοινή προσπάθεια όλων και με την αυτοδιοίκηση και την βουλή πήγαμε σε μια τροπολογία η οποία ρυθμίζει το καθεστώς των μακροχρόνιων συμβάσεων για όλους τους δήμους και για όλες τις χρήσεις και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για να μπορούν οι δήμοι για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά εσάς, αλλά για το σύνολο και κυρίως για την δυνατότητα αξιοποίησης των δήμων λύνεται το ζήτημα».
Ποια είναι η διαδικασία από εδώ και πέρα απάντησε:
«Από εδώ και πέρα για τον χώρο μόλις δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση, το συμβούλιο θα ξανά πάρει την απόφαση που είχε πάρει και προχωρά σε διεθνή διαγωνισμό».
Για το αν γνωρίζει ότι ο Σαββίδης θέλει να πάρει τον χώρο τόνισε:
«Όχι το γνωρίζω απλώς, κάποιες φορές στεναχωριέμαι γιατί εκφράζονται απόψεις σε σχέση με την βούληση, την πρόθεση τη πολιτική του δήμου Θέρμης να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Πρέπει να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια για τη νομοθετική ρύθμιση είχε ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους και ανταποκρίθηκαν και οι άνθρωποι της βουλής, και οι βουλευτές της πόλης που μπήκαν μπροστά σ’ αυτό το ζήτημα. Οι οποίοι κατανόησαν και το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης και κυρίως για το ζήτημα για τη συγκεκριμένη επένδυση».
Για το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για προεκλογικό του συμφέρον υπογράμμισε:
«Εγώ θέλω καταρχάς να εξασφαλίσω τα συμφέροντα του δήμου και κατά δεύτερον επειδή η συγκεκριμένη επένδυση βοηθά στον τόπο να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση. Ήμουν από την αρχή υπέρ και με κάθε τρόπο προσπαθούσα να το λύσω. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια πριν και τελικά ρυθμίστηκε νομοθετικά. Δεν το εκμεταλλεύτηκα καθόλου προεκλογικά. Ότι αφορά τον δήμο, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη είναι πολύ σοβαρά και είναι πολύ πάνω από τις προεκλογικές σκοπιμότητες για να τα ανακατέψουμε».
Για το αν μίλησε με τους ανθρώπους του Σαββίδη:
«Είναι ενήμεροι όλοι το πώς προχωρά η υπόθεση και περιμένουμε το ΦΕΚ και μόλις δημοσιευτεί θα προχωρήσει ο δήμος στη διαδικασία όσο το δυνατό γρηγορότερα. Πρέπει να σας πω ήδη εμείς κάνουμε κάποια προετοιμασία στη σκέψη για να είμαστε έτοιμοι δηλαδή να μην χάνουμε χρόνο στα διαδικαστικά περαιτέρω».
Για το αν ο Σαββίδης εκτός από τα γήπεδα θα κάνει και ξενοδοχείο είπε:
«Θα είναι ένα πλήρες αθλητικό κέντρο και εκτός από την ομάδα του ΠΑΟΚ, θα φιλοξενεί και ξένες ομάδες οι οποίες θα έρχονται τον χειμώνα εδώ και για να αποτελέσουν ας πούμε ένα σημείο ανάπτυξης τουριστικής της περιοχής και όλη αυτή η υπόθεση θα ευνοήσει την πόλη, την οικονομία και τον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: