Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ψηφίδης: «Μόνη βιώσιμη λύση, το νέο ΑΦΜ!»

Τις δικές του θέσεις για το μέλλον της ΠΑΕ Αρης παρουσίασε σε αναλυτική του τοποθέτηση στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolisο προσφάτως παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος των «κίτρινων» Γιάννης Ψηφίδης. Ο κ. Ψηφίδης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μπορέσει η ΠΑΕ Αρης –με τα υπάρχοντα δεδομένα- να αγωνιστεί (ανταγωνιστικά) στη FootballLeagueκαι παρουσίασε αναλυτικά όλες τις λύσεις, που θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να προκριθούν άμεσα για την ομάδα. Εκφράζοντας μάλιστα τη δική του θέση, όπως έχει κάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ανέφερε πως η λύση της εξαγοράς ΑΦΜ (του Εθνικού Γαζώρου πιο συγκεκριμένα) είναι αυτή, προς την οποία πρέπει άμεσα να κινηθεί ο Αρης.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, κλήθηκε αρχικά να τοποθετηθεί για τη σύμβαση της ΠΑΕ, που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Metrosport με εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία, που αφορά τα χορηγικά πλάνα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Η ουσία του πράγματος, είναι η ρεαλιστική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Αρης. Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι τρόμαξα ιδιαίτερα να συμφωνήσω ή να υπογράψω με την εν λόγω εταιρεία. Θεωρώ πως μια τέτοια σύμβαση αυτή την εποχή, δε μπορεί να βοηθήσει. Το μέγεθος του Αρη, είναι τόσο μεγάλο που πιστεύω πως θα μας επέτρεπε να συμβληθούμε με τεράστιες διαφημιστικές εταιρείες με έδρα την Αθήνα, που έχουν αναπτύξει πλαίσιο συνεργασίας. Αυτή ήταν η δική μου γνώμη, τη γνώριζε ο Στεφανίδης και με στεναχώρησε που δεν την επέλεξε.

Η σύμβαση αυτή, ήταν απλώς η αφορμή για την παραίτηση, με απασχολούσαν πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Αμέσως μετά την παραίτηση, έθεσα όλα τα ζητήματα προς ΠΑΕ και ΑΣ. Περίμενα καιρό και κανείς δε με κάλεσε για διευκρινίσεις» ανέφερε αρχικά.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο λειτουργίας της ΠΑΕ τους προηγούμενους μήνες, που δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοστεί, επεσήμανε: «Η νέα διοίκηση, με εμένα μέλος, ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου προχώρησε σε συγκεκριμένες δράσεις για τους δύο πρώτους μήνες, προς την κατεύθυνση της συμμετοχής στη FootballLeagueμε ισχυρή ομάδα.

Από τη μία, χρειαζόμασταν 550 χιλιάδες ευρώ για να κλείσουμε άμεσα το θέμα των συμφωνιών με παλιούς πιστωτές, ούτως ώστε να αποφύγουμε προσφυγές από παίκτες που έχουν δεδουλευμένα περίπου 5,5 εκατομμύρια. Η αρχική σκέψη ήταν να τους δώσουμε αρχικά ένα 10% από αυτά που τους οφείλονται και στην επόμενη χρήση, άλλο 10%.

Από την άλλη, χρειαζόμασταν 500 χιλιάδες για να μπαλώσουμε την κατάσταση με το υπάρχον ρόστερ, αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό. Σε αυτούς, υπάρχουν οφειλές περίπου 3,5 εκατομμύρια. Δεν έγινε όμως η παραμικρή κίνηση γι’ αυτή την κατεύθυνση, γι’ αυτό και επέλεξα το δρόμο της παραίτησης. Αν είχαμε αυτά τα ποσά, θα μπορούσαμε να νοικοκυρέψουμε τη συμμετοχή μας στην κατηγορία, δημιουργώντας παράλληλα μια ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έγινε όμως, τίποτα.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ψηφίδης στάθηκε στις τέσσερις λύσεις που θεωρεί βιώσιμες για τον Αρη, ξεκαθαρίζοντας τη δική του «προτίμηση». Ανέφερε πιο συγκεκριμένα: «Όταν μια διοίκηση δεν μπορεί να προσεγγίσει τους στόχους της, όπως δηλαδή η συγκεκριμένη, παραιτείται. Την 1η Ιουλίου η διοίκηση έπρεπε να αλλάξει πρόσωπο και δεν έκανε τίποτα.

Δυστυχώς, έτσι όπως έχει η κατάσταση, ο Αρης έχει μόνο τέσσερις λύσεις. Η πρώτη, είναι να παίξει στη FootballLeagueμε τη δημιουργία ισχυρής ομάδας. Η δεύτερη, να λειτουργήσει με το άρθρο 106ια. Η τρίτη είναι να πάει η ομάδα στον ΑΣ και να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική και η τέταρτη, μέσω και πάλι του ΑΣ να εξαγοράσει ΑΦΜ και να παίξει στη FootballLeagueμε μια ισχυρή ομάδα.

Προσωπικά, στους δύο μήνες που βρέθηκα στη διοίκηση, διερεύνησα όλες τις λύσεις. Επειδή λοιπόν με τους νέους κανονισμούς, που προβλέπουν υποβιβασμό 7+7 ομάδων, κάποιες ομάδες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να κρατηθούν στην κατηγορία, «παρακαλάνε» να αγοραστούν. Έτσι και ο πρόεδρος του Εθνικού Γαζώρου εξετάζει την αγορά από τον Αρη. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, που απαιτεί ελάχιστα κεφάλαια, ενώ συν τοις άλλοις δεν υπάρχει Ερασιτέχνης που θα μπορούσε να προβάλλει αντιρρήσεις για τη νέα ονομασία.

Αυτό που πρέπει να συμβεί, είναι να το πάρει ο λαός του Αρη απόφαση. Η ΓΣ της ΚΜΑ να παραδώσει τις μετοχές στον ΑΣ και στη συνέχεια, η ΓΣ του ΑΣ να αποφασίσει προς πρέπει να κατευθυνθεί στην εξαγορά νέου ΑΦΜ. Οι ενέργειες όμως, πρέπει να γίνουν εξαιρετικά γρήγορα. Με ένα εκατομμύριο ευρώ ο Αρης όχι μόνο μπορεί να ξοφλήσει τον Εθνικό Γαζώρου, αλλά και να δώσει περίπου τα μισά στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας».

Ολοκληρώνοντας, ο Γιάννης Ψηφίδης ρωτήθηκε αν με τα υπάρχοντα δεδομένα βλέπει μέλλον στην ΠΑΕ Αρης, ξεκαθαρίζοντας: «Το αποκλείω. Ο Αρης δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, όσα λεφτά και χορηγίες κι αν βρει ο Στεφανίδης. Τζάμπα κουράζεται. Τα χρέη που έχει το υπάρχον ΑΦΜ του Αρη, δεν είναι βιώσιμα».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: