Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στρωμένη Λεωφόρος!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τις πολλές καλές ειδήσεις που προέκυψαν από την αναμενόμενα καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Βέλγιο.

Στρωμένη Λεωφόρος
Αν στο ποδόσφαιρο βρίσκει εφαρμογή η παροιμία που θέλει την καλή μέρα να φαίνεται από το πρωί, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για ό,τι ετοιμάζεται από πέρυσι και έχει στόχο να φτάσει ξανά τον σύλλογο στα επίπεδα που του αρμόζουν. Σύμφωνοι, ένα 0-0 δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτέλεσμα που επιτρέπει θριαμβολογίες. Η ισοπαλία δίχως γκολ δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του Αναστασίου, η εικόνα του ματς, όμως, ως μαντάτο μοιάζει ακόμα πιο ευχάριστο.

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα η… περσινή (και φετινή) βερσιόν του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε πιο έτοιμη από τη Σταντάρ που είχε ξεκινήσει προετοιμασία 20 μέρες νωρίτερα από τους πράσινους. Μεγάλο πράγμα, λοιπόν, και μεγάλο όπλο των παικτών του Αναστασίου η ομοιογένεια, το δέσιμο σε αυτό το πρώτο επίσημο φετινό ματς που είναι ίσως και από τα σημαντικότερα της χρονιάς. Σημαντικό και κάτι ακόμα: φέρτε στο νου τι έκανε πέρυσι ο Παναθηναϊκός τέτοιες μέρες και τι (μπορεί να) κάνει σήμερα. Από τα ντόρτια στα φιλικά με τη Βαλενσιέν, στο άδικο 0-0 κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Η εξελικτική πορεία του Παναθηναϊκού και η ηρεμία πάνω στην οποία χαράζεται το πλάνο του ποδοσφαιρικού τμήματος ανοίγει την όρεξη ενόψει της νέας σεζόν.

Αν η εικόνα συνολικά της ομάδας μαζί με το αποτέλεσμα είναι η πρώτη καλή είδηση, ατομικά η εμφάνιση ορισμένων παικτών είναι η επόμενη. Δεν μιλάμε για τον Μπεργκ, τον Πέτριτς, τον Σίλντενφελντ, τον Ζέκα και τον Μέντες. Δείτε προσεκτικά το παιχνίδι του Κουτρουμπή μετά το πρώτο 20λεπτο, δείτε και τη δουλειά που κάνει σε ορισμένες φάσεις ο Ατζαγκούν. Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει παρέα με τα άγουρα παιδιά που φορούν τη φανέλα του… Για τους αστέρες τις ομάδας μόνο μια κουβέντα: η φάση του Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο μοιάζει κομπίνα που θα φορεθεί πολύ. Ο Πέτριτς βγαίνει στα αριστερά και σεντράρει με στόχο τον Σουηδό. Εγινε στο φιλικό με τον Παναιγιάλειο, έγινε στο Βέλγιο, θα γίνει ακόμα πολλές φορές.

Σημαντικά νέα, όμως, προέκυψαν και μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Αξίζει υπογράμμισης ο τρόπος με τον οποίο άπαντες υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα. Ολοι τους μιλούν για την προσοχή που απαιτεί η ρεβάνς, στέκονται με προβληματισμό στις χαμένες ευκαιρίες. Εστω και αν κρυφοχαμογελούν δεν το δείχνουν.
Αντί επιλόγου… Για Ιούλιο μήνα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλά καλός. Ηταν εκπληκτικός. Και αν βάλει το χεράκι της η λεωφόρος στη ρεβάνς θα είναι και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: