Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στην Λεωφόρο θα μπουν!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Λιέγη και τα γκολ που θα έρθουν στην Λεωφόρο, για να οδηγήσουν το τριφύλλι στην πρόκριση.
Όταν το παιχνίδι έχει τελειώσει 0-0 και νοιώθεις πίκρα, που δεν το κέρδισες, για να σφραγίσεις ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ματς σημαίνει ότι πήγες καλά. Ο Παναθηναϊκός στην Λιέγη δεν έβγαλε μάτια, αλλά έπαιξε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλά για τέτοια εποχή.
Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ήταν άριστο τακτικά με τους παίκτες να είναι διαβασμένοι για αυτό, που αντιμετώπισαν. Οι Καρσελά, Μ’Μπία έπεσαν στα ντουμπλαρίσματα του Παναθηναϊκού στα άκρα με Λαγό, Νάνο από την μία και Ζέκα,Τριανταφυλλόπουλο από την άλλη, ο Ντε Καμάργκο και ο Εζεκίελ έπεσαν σε έναν εξαιρετικό Σίλντεφελντ και έναν αποτελεσματικό Κουτρουμπή και ο Παναθηναϊκός ακόμα και στο πρώτο του μέτριο ημίχρονο ιδιαίτερους κινδύνους δεν ένοιωσε. Ούτε η Σταντάρ είχε μεγάλες ευκαιρίες. Και όποιες είχε είτε ο Κοτσόλης, είτε οι αμυντικοί τις εξουδετέρωσαν.
Επιθετικά η ομάδα λειτούργησε καλύτερα μετά την έξοδο του Πέτριτς και την είσοδο του Πράνιτς. Τα χαφ γέμισαν, το πρέσινγκ γινόταν καλύτερα και χάθηκαν συνολικά πέντε-έξι καλές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Σίλντεφελντ. Τόσο καλές που ο Αναστασίου και οι παίκτες του δικαιούνται να νοιώθουν πίκρα, που δεν κέρδισαν. Διότι άλλο το 0-0 και άλλο το 0-1. Με αυτά, που είδα βέβαια, αν ο Παναθηναϊκός και στην Λεωφόρο έχει την αμυντική προσήλωση, που είχε στην Λιέγη(ακόμα και στο 93 ο Κουτρουμπής κάνει ένα απίστευτο τάκλιν στο Εζεκίελ που ήταν έτοιμος να σκοράρει), την πρόκριση θα την πάρει.
Και θα την πάρει, διότι η Στάνταρ δεν δείχνει ότι μπορεί να δεχθεί αναίμακτα την πίεση του Παναθηναϊκού. Η αμυντική της γραμμή έχει προβλήματα. Στην Λιέγη δεν το πλήρωσε , στην Λεωφόρο πιστεύω , ότι θα δεχθεί πάνω από ένα γκολ. Το 0-0 είναι ύπουλο σκορ, συμφωνώ και απαιτεί εγρήγορση, αλλά πιστεύω, ότι στην Λεωφόρο με την βοήθεια του κόσμου και το πάθος και την δίψα για πρόκριση, δεν θα χαθούν όλες οι ευκαιρίες. Κάποιες θα γίνουν γκολ. Διότι αν ο Παναθηναϊκός έκανε πέντε-έξι καλές ευκαιρίες στην Λιέγη στην Λεωφόρο πιστεύω , ότι θα κάνει πολύ περισσότερες.
Ακόμα και αν η Στάνταρ παίξει πιο κλειστά και δεν δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό. Ο Μπέργκ, ο Πέτριτς, ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης θα βρουν τον τρόπο στην διάρκεια του αγώνα είτε παίζοντας από την αρχή , είτε σαν αλλαγή, να σκοράρουν και να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ. Από αυτό που είδαμε στο …χωράφι της Λιέγης η ομάδα αξίζει την πρόκριση , διότι είναι καλύτερη από την αντίπαλό της. Και πιστεύω , ότι με υπομονή και σοβαρότητα στη ρεβάνς θα την πάρει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: