Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μανωλάς στην Ρόμα: 5 πράγματα για τη μεταγραφή!

Η Ρόμα έδωσε 13 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει 5 πράγματα για την εντάξη του Ελληνα αμυντικού στο Campionato.
Είναι νόμος που δεν θα αλλάξει ποτέ το ότι ο καλύτερος προορισμός για κάθε αμυντικό είναι η Ιταλία. Οταν ένας παίκτης έχει το ταλέντο και τις ικανότητες, η Serie A είναι το καταληλλότερο μέρος για να ανέβει επίπεδό μαθαίνοντας δίπλα στους ειδικούς τα πάντα για την αμυντική λειτουργία και την τακτική. Αυτή την τύχη έχει πλέον ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος μετά την αποχώρηση από την ΑΕΚ (2009-2012) έκανε δύο γεμάτες σεζόν στον Ολυμπιακό (2012-2014), έπαιξε σε Champions League και Mundial και πλέον είναι παίκτης της Ρόμα και μέλος του Campionato.
ADVERTISEMENT
Δεν είναι λίγες οι φορές που η τύχη παίζει τον ρόλο της σε μία μεγάλη επιτυχία και αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Ελληνα αμυντικού. Ο σοβαρός τραυματισμός του Χάβι Μαρτίνεθ ανάγκασε την Μπάγερν Μονάχου να βγει στη μεταγραφική για κεντρικό αμυντικό, οι Τζαλορόσι πούλησαν τον Μπενάτια και έτσι δημιουργήθηκε το κενό.
Οπως και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής Ελλάδας, Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς έχει να μάθει πολλά στην Ιταλία και να βελτιώσει όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του. Μπορεί να μην κάνει καθημερινά προπόνηση με παίκτες όπως οι Αλεσάντρο Νέστα και Τιάγκο Σίλβα, όπως έκανε ο Σωκράτης, όμως το πέρασμά του από το Πανεπιστήμιο της άμυνας μόνο καλό θα κάνει στο βιογραφικό του.
Χαρακτηριστικά σύγχρονου αμυντικού
Από τις ημέρες του στην ΑΕΚ ο Μανωλάς είχε δείξει ότι διαθέται κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κάνουν να ξεχωρίσει. Ταχύτητα, τάκλιν, δύναμη, γρήγορες επεμβάσεις, ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι είναι μερικά από γνωρίσματα του Ελληνα στόπερ τα οποία εξέλιξε για όσο διάστημα φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και μπορεί να τα ανεβάσει ακόμα περισσότερο κατά τη θητεία του στην Ιταλία. Σε μία Serie A στην οποία δύσκολα συναντάς γρήγορο κεντρικό αμυντικό αλλά και που το παιχνίδι των περισσότερων ομάδων έχει χάσει σε ταχύτητα, ο Ελληνας άσος μπορεί να φανεί ακόμα περισσότερο χάρη σε αυτό το προσόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από μόνο του θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά.
Μπορεί να καθιερωθεί ως βασικός
Ο σταρ αμυντικός της ομάδας την προηγούμενη σεζόν, Μεχντί Μπενάτια αποχώρησε από το «Ολίμπικο» και πάνω σε αυτό μπορεί να πατήσει ο Μανωλάς για να πάρει φανέλα βασικού και να γίνει πρώτη επιλογή στην Ρόμα. Στο ρόστερ των Τζαλορόσι στη θέση του κεντρικού αμυντικού υπάρχουν πλέον οι Ντάβιντε Αστόρι και Λεάντρο Καστάν, τους οποίους ο 23χρονος Ελληνας καλείται να εκτοπίσει για να είναι στις πρώτες επιλογές. Σαφώς κανένας από τους δύο δεν σαν τον Μαροκινό ο οποίος αποχώρησε για την Μπάγερν. Αφού το μεγαλύτερο όνομα αποχώρησε, Μανωλάς θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο στη μάχη που θα δώσει για να κερδίσει τον Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος έχει δείξει ότι δίνει χώρο σε κάθε καινούριο παίκτη και χρόνο όταν το αξίζει.
Εύκολη προσαρμογή
Οταν βρίσκεσαι σε ένα καινούριο περιβάλλον και έχεις να γνωρίσεις μόνο νέα πρόσωπα και μία καινούρια γλώσσα, είναι σούπερ σημαντικό να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο. Η παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη στο «Ολίμπικο» είναι ευλογία για τον Μανωλά αφού οι δύο τους ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, μαζί στην Εθνική ομάδα, οπότε ο παλιός θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό τον νέο να προσαρμοστεί ε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Οι δύο πρώην Ερυθρόλευκοι έχουν επίσης το κοινό ότι είναι αμυντικοί, οπότε ο «Τόρο» θα έχει ακόμα πιο κοντά του τον Μανωλά, που θα πάρει σημαντικές βοήθειες εντός και εκτός γραμμών.
Υψηλός πήχης, έξτρα κίνητρο
Για κάθε παίκτη που έχει μεγάλες φιλοδοξίες, όσο πιο υψηλός είναι ο πήχης, τόσο το καλύτερο. Μετά από μία εκπληκτική σεζόν στην οποία δεν κατέκτησε το Scudetto εξαιτίας του ότι η Γιουβέντους είχε την καλύτερη χρονιά που έκανε ποτέ ομάδα στην Ιταλία (102 βαθμοί), η Ρόμα πηγαίνει φουλ για πρωτάθλημα. Εχοντας χάσει μόνο τον Μπενάτια και έχοντας ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές, οι Τζαλορόσι θέλουν φέτος να κάνουν το κάτι παραπάνω και στόχος του Γκαρσία δεν είναι άλλος από το να σπάσουν την κυριαρχία της Γιούβε. Αυτό είναι κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον Μανωλά να κάνει ακόμα μεγαλύτερο το «μπαμ» της μεταγραφής του, αφού θα έχει τη δυνατότητα να είναι πρωταγωνιστής σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αν καταφέρει κάτι τέτοιο θα γράψει ουσιαστικά ιστορία όντας μέλος των Ρωμαίων που σήκωσαν το 4ο Scudetto στην ιστορία του κλαμπ.
Υπάρχουν και αρνητικά
Το ίδιο γεγονός πάντως, μπορεί να περιορίσει τον Ελληνα άσο να μην έχει τόσες πολλές στην παρουσία του στο βασικό σχήμα αφού σε μία ομάδα που πρέπει να παίρνει τρεις βαθμούς σε κάθε ματς, ελάχιστα είναι τα λάθη που συγχωρούνται. Ο Μανωλάς θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να προσπαθήσει να αρπάξει κάθε ευκαιρία, αφού κάθε σφάλμα μπορεί να είναι μοιραίο για τη θέση του. «Ο Μπενάτια ανήκει στο παρελθόν, εγώ είμαι το μέλλον» είπε ο Ελληνας άσος στις πρώτες του δηλώσεις στην Αιώνια Πόλη, όμως είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι στο κλαμπ, ότι δεν πρόκειται να καλύψει το κενό του Μαροκινού, ο οποίος μετά από χρόνια δουλειάς στην Serie A κατάφερε να γίνει εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Ενα ακόμα εμπόδιο προς την καθιέρωση είναι το ότι ο Γκαρσία έχει ζητήσει από τη διοίκηση έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό, τον Μάρκο Μπάσα, τον οποίο γνωρίζει καλά από την Λιλ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: