Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η κλήρωση και ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού και την κίνηση των «πρασίνων» να σηκώσουν την φανέλα του Μάρκους Μπεργκ.
Η Ντιναμό Μόσχας ....χάλασε την κλήρωση του Παναθηναϊκού, που μέχρι εκείνη την ώρα πήγαινε καλά με την Αιντχόφεν από το πρώτο γκρουπ και την Εστορίλ από το τρίτο. Ηρθε η Ντιναμό Μόσχας, όμως και πλέον ο όμιλος είναι δύσκολος για τον Παναθηναϊκό, που σε καμία περίπτωση δεν είναι φαβορί για την πρόκριση. Και δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική κάποιοι έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει ...εύκολα.
ADVERTISEMENT
Η Ντιναμό Μόσχας έχει ένα τεράστιο μπάτζετ και έδωσε 7 εκ. ευρώ και πήρε τον Βαλμπουενά , ενώ έχει αποκτήσει και άλλους σπουδαίους παίκτες και κάνει ακόμα μεταγραφές , για να παρουσιαστεί ενισχυμένη στους ομίλους. Το μόνο θετικό που βλέπω στην Ντιναμό είναι ότι την ξέρει καλά ο Σίλντεφελντ, αφού έκανε προετοιμασία μαζί τους και μετά ήρθε στον Παναθηναϊκό οπότε θα πει κάποιες πολύτιμες λεπτομέρειες στον Αναστασίου. Η Αιντχόφεν είναι Αιντχόφεν, Ούτε μεγαθήριο, ούτε και εύκολη ομάδα. Εχει κάνει ανανέωση με παιδιά από τις υποδομές, αλλά πήρε και τον Ντε Γιονγκ από την Γκλαντμπαχ και τον Γκουαρδάδο από την Βαλένθια.
Την τελευταία φορά, που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός την Αιντχόφεν την κέρδισε στην Λεωφόρο με 4-1 . Ηταν η τελευταία φορά, που έβαλαν τέσσερα γκολ οι «πράσινοι» στην Ευρώπη μέχρι τον πρόσφατο αγώνα κόντρα στην Μίντιλαντ. Η Εστορίλ είναι μία ομάδα άπειρη στην Ευρώπη με περσινή συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, όπου νίκη δεν έκανε , αλλά τις τρεις φορές που έχασε έγινε με ένα γκολ διαφορά και με μεγάλη δυσκολία. Και έφερε και 1-1 με την Σεβίλλη εκτός έδρας.
Σε κάθε περίπτωση εγώ πιστεύω, ότι η ομάδα έχει τύχη, αρκεί να διαχειριστεί σωστά τα παιχνίδια , όπως έκανε και τα δύο με την Μίντιλαντ, όπου με συνολικό σκορ 6-2 πέρασε. Θα πει κανείς ότι η Μίντιλαντ είναι μία ομάδα πολύ μικρών δυνατοτήτων.
Στην βαθμολογία στην Δανία πρώτη είναι και εγώ νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός την έκανε να φαίνεται χειρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πέρα από την αναμενόμενη πρόκριση(χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει η ομάδα ) και τις γκολάρες των Νάνο, Κλωναρίδη αυτό που μου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό είναι η κίνηση των παικτών να σηκώσουν την φανέλα του Μπέργκ μετά το γκολ του Νάνο. Επειδή την έζησα από κοντά την ομάδα αυτό το τριήμερο πραγματικά κατάλαβα ότι είναι πάνω από όλα ΟΜΑΔΑ, ικανή να κάνει το πιο δύσκολο να φαίνεται εύκολο με την συνολική προσπάθεια. Και θα συμφωνήσω με τον Αναστασίου, ότι τέτοιο κλίμα στα αποδυτήρια σπάνια συναντάς σε μεγάλη ομάδα. Ούτε καν στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές να είναι η ομάδα τόσο μονιασμένη, όσο τώρα. Χωρίς ίντριγκες, χωρίς κόντρες, όλοι μία παρέα. Αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Μπορεί ακόμα να μην είναι ώριμη , για να γίνει ο Παναθηναϊκός που πρέπει , αλλά αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτό, που γίνεται καθημερινά στο Κορωπί ο Panathinaikos θα κάνει τους φίλους του να ζήσουν μοναδικές ευρωπαϊκές βραδιές τα επόμενα χρόνια.Εξάλλου οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ζήσει με την ομάδα βραδιές , που οπαδοί άλλης ελληνικής ομάδας ονειρεύονται... Εναν τελικό, δυο ημιτελικούς ,προκρίσεις σε προημιτελικούς....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: