Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Καρέ της… ΑΕΚ!!

Θέαμα και ουσία συνδύασε η ΑΕΚ στο πρώτο της επίσημο ματς, καθώς παρέσυρε στο πέρασμα της τον Φωκικό, νικώντας τον με 4-0 για το Κύπελλο. Σκόραρε και ήταν μέσα στα τρία από τέσσερα τέρματα ο Μπαρμπόσα

Καρέ της… ΑΕΚ
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ουσιαστικά από σήμερα η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 4-0 του Φωκικού στο ΟΑΚΑ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.

Με γκολ μπήκαν στα επίσημα ματς ο Κολοβέτσιος που άνοιξε το σκορ στο 24’, όπως ο Μπαρμπόσα, που έκανε το 3-0 στο 68ο λεπτό. Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Πλατέλλας (57’) και Ανάκογλου, που έβαλε (71’) το γκολ της βραδιάς.

Αντιστάθηκαν στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι που είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Γκατσέτα και κράτησαν τους «κιτρινόμαυρους» στο 1-0. Όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ανέβασε την απόδοση της και μέσα σε περίπου ένα τέταρτο πέτυχε τρία γκολ, κάνοντας… καρέ.

Το ματς



Στην αναμέτρηση υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, παρότι πρόκειται για ομάδες ίδιας κατηγορίας. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει, κυρίως από τα πλάγια με τους Μπακάκη-Πλατέλλα από τα δεξιά και Πεταυράκη-Μπαρμπόσα. Ενίοτε έβγαινε και ο Αραβίδης από τα αριστερά, με τον Πορτογάλο να συγκλίνει. Ο Φωκικός ήταν στην άμυνα του και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη πραγματικά καλή φάση άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 13’ βγήκαν τάχιστα στην επίθεση, ύστερα από λάθος του Πετραυράκη. Ο Πολυχρονάκης έκανε καλή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και ο Γκατσέτα είχε να αντιμετωπίσει ουσιαστικά μόνο τον Ανέστη και τον Λαμπρόπουλο, που τον ανέτρεψε και ενώ θα μπορούσε να τιμωρήσει τον Έλληνα στόπερ ο διαιτητής. Μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου είχε ένα σουτ του Ντακόλ και κερδισμένα κόρνερ και κάποια κερδισμένα φάουλ. Ωστόσο, στο 24’ όλα λειτούργησαν καλά με τους Κορδέρο, Πλατέλλα και Κολοβέτσιο να συνεργάζονται άψογα και τον τελευταίο να τελειώνει την φάση. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει μετά το τέρμα που σημείωσε, αλλά η καλή φάση ήρθε και πάλι από τον Φωκικό που απείλησε με τον Γκατσέτα, ο οποίος ήταν σε θέση βολής.

Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και απειλήθηκαν ελάχιστα από τον αντίπαλο τους. Όσο κυλούσε ο χρόνος η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές και παρότι από την εικόνα του ματς δεν φαινόταν ότι θα έπαιρνε τη νίκη με μεγάλο σκορ, «γκάζωσε» και από το 57’ μέχρι το 71’ και πέτυχε τρία γκολ, κάνοντας τέσσερα τα τέρματα της. Από εκεί και πέρα το ματς έχασε το ενδιαφέρον του και ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε χρόνο σε Μάρκο Ντούνη και Ρόβα, ενώ η ομάδα του έριξε αισθητά τις… στροφές.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (80' Ρόβας), Πλατέλλας (Μ. Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (60' Ζόριτς), Αραβίδης

Φωκικός (Μαντανάς): Γιαννικόγλου, Μουστάκης, Καντούτσης (60' Καρυπιάδης), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαϊν (87' Κορκοτζέλος), Σκαρίμπας, Γκατσέσα, Καλλέργης, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (74' Ντάμπος)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος, με βοηθούς τους Δημήτρη Πρέντζα και Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: