Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

«Χτίζεται κάτι καινούργιο»

kermanidis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης.
Μίλησε για τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη, το παιχνίδι με τη Ζίμπρου και για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που αποκτήθηκε.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena 89,4:
«Πράγματι είδαμε εδώ με τα παιδιά τον αγώνα και σίγουρα ήταν μεγάλη επιτυχία το 4-0, το λέει και το σκορ βέβαια. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, πιο ουσιαστικός και έδειξε ότι μετά από πολλά παιχνίδια ότι μπορεί να σκοράρει, παρόλα αυτά που μας είχε δείξει στα προηγούμενα. Για μένα και τα τέσσερα γκολ ήταν πάρα πολύ όμορφα και εντυπωσιακά και γενικά έδειξε μια διαφορετική εικόνα. Αυτό ήταν ένα μήνυμα για το μέλλον ότι χτίζεται κάτι καινούργιο. Το είχα πει πριν από ένα μήνα, ότι ο ΠΑΟΚ κάνει κάτι καινούργιο, προωθεί νέα παιδιά και αυτή είναι η πραγματικότητα».
Για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι είπε:
«Αυτοί οι τρεις παίκτες μπορούμε να πούμε ότι μετά από καιρό ήρθαν παίκτες με την παρουσία τους να είναι ουσιαστική και ενθαρρυντική γιατί από τι βλέπω ο Περέιρα θέλει πίστωση χρόνου, την ξέρει την μπάλα, έχει πολύ καλή κατάρτιση, το γκολ και αριστερό πόδι. Είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι περιφερειακός και πολύ ουσιαστικός παίκτης. Πιστεύω ότι θα μας προσφέρει στη συνέχεια και θέλει πίστωση χρόνου. Μαθαίνει την ομάδα, τον κόσμο και τον αρχίζω να τον πιστεύω, όπως και τον Μακ ο οποίος έλειπε ένας τέτοιος μπουκαδόρος ο οποίος έλειπε και πρέπει να τον πιστέψουμε και αυτόν. Ο Ρατς ο οποίος φαίνεται έχει φοβερή εμπειρία, πολύ καλό αριστερό πόδι και πολύ ουσιαστικός και μ ’αρέσει όλο και περισσότερο. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ στερούταν πολύ στον τομέα των ξένων παικτών. Ήρθαν παίκτες τον Ιανουάριο που δεν βοήθησαν καθόλου ενώ τώρα σιγά-σιγά ανεβαίνουν και προσφέρουν».
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο υπογράμμισε:
«Λίγο καθυστερημένα ήρθε στον ΠΑΟΚ και νομίζω πως το έχει το γκολ. Δεν ξέρω όμως σε ποια θέση θα παίξει. Ξέρουν τι κάνουν στο τεχνικό τιμ και για να τον φέρουν στην ομάδα σημαίνει ότι θα είναι γκολτζής και θα πρέπει να το περιμένουμε. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε από νωρίς. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε μεταγραφές. Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό, με πολύ μέτριες ομάδες και τα δυνατά παιχνίδια είναι λίγα. Το υλικό του ΠΑΟΚ με σωστή νοοτροπία δουλειάς, μπορεί να τα πάρει, άσχετα που ξεκίνησε άσχημα με την Καλλονή. Η ομάδα τώρα φτιάχνεται, θέλει χρόνο και μην βιαστούμε να καταδικάσουμε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι έχει το υλικό ο πΑΟΚ που μπορεί να διεκδικήσει γιατί είμαστε στην αρχή. Το χθεσινό αποτέλεσμα θα δώσει ώθηση και πιστεύω σε καλύτερη συνέχεια».
Για τις δηλώσεις του Αναστασιάδη ότι αν έχανε ο ΠΑΟΚ χθες θα έφευγε απάντησε:
«Πιστεύω ότι ένα μεγάλο σωματείο σαν τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει μια τελείως διαφορετική σκέψη και νοοτροπία. Δεν νομίζω ότι σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο να διώχνουμε τον προπονητή με τόση μεγάλη ευκολία. Αυτά είναι λάθη. Όταν παίρνουμε έναν προπονητή και τον πιστεύουμε πρέπει να του δώσουμε το περιθώριο, την εμπιστοσύνη και ότι είναι εργατικός και ότι θα κάνει δουλειά. Οι συχνές αλλαγές μόνο κακό έχουν κάνει στον ΠΑΟΚ και όχι κακό. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε τέτοια περίπτωση. Αυτό δεν είναι καλό για έναν προπονητή να νιώθει τέτοια κατάσταση. Εντάξει ο Άγγελος μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ, γνωρίζει τα πράγματα και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο παλιός ΠΑΟΚ. Είναι ο ξένος ΠΑΟΚ για μένα ο οποίος λειτουργεί με διαφορετικές αρχές. Η ιδέα πάντα παραμένει και βέβαια η ιδέα κάπου χάνεται στη διαδρομή για κάποια συμφέροντα. Ο ΠΑΟΚ έχει στραβώσει τα τελευταία χρόνια και έχει ξεφύγει από τις αρχές του. Είδα τις προάλλες την Μπιλμπάο και αυτοί κρατάνε τις αρχές του, πιστεύουν στην ιστορία της ομάδας. Κάποτε ήταν και αυτός ο ΠΑΟΚ και όταν ξεκίνησαν διάφορα πράγματα έχει ξεφύγει από τις αρχές του».
Τέλος ο κ. Κερμανίδης κατέληξε:
«Αυτό το 4-0 να μην είναι παγίδα και την πληρώσει στο επόμενο παιχνίδι. Είναι δυστυχώς η νοοτροπία των ομάδων, σε επόμενο παιχνίδι να βλέπουμε διαφορετικά πράγματα. Εγώ κρίνω τα τέσσερα όμορφα γκολ, εξαιρετικές προσπάθειες και η ομάδα συνολικά θέλει δουλειά. Το σκορ αυτό, θα πρέπει να προσεχθεί γιατί άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο αυτό το χθεσινό. Δεν χωράει άλλη γκέλα και η ομάδα πρέπει να κερδίσει τον Πλατανιά για να μην μείνει πίσω. Νομίζω ότι με σοβαρότητα θα το πάρουμε το αποτέλεσμα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: