Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αυτό κι αν είναι παγίδα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον…τέλειο αποπροσανατολισμό!
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πρώτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού, απόψε στο Αγρίνιο, είναι ένα από τα δυσκολότερα της ομάδας σε όλη τη σεζόν!
ADVERTISEMENT
Και επειδή ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της (πέρσι Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-0 και Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0), αλλά και γιατί έχει στον πάγκο με τον Χάβο, με ένα καλό προπονητή, που δυσκολεύει πάντα τον Ολυμπιακό (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 κι 1-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, Βέροια-Ολυμπιακός 1-2, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0 κι Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1)...
Όμως, εκτός από αυτά που έχουν να κάνουν με τον αντίπαλο, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και συνθήκες τέλειου αποπροσανατολισμού!
Αυτή την στιγμή, όλοι ασχολούνται με τι; Με την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους. Και με τις μεταγραφές. Με τον Μήτρογλου που έρχεται σήμερα (σας είχα προϊδεάσει εδώ και πολύ καιρό για τον σέντερ φορ που θα έκλεινε ο Ολυμπιακός...), με τον Ντιόπ που μπορεί να έρθει τη Δευτέρα, με τον αντιΧολέμπας και με ό,τι άλλο θα προκύψει έως μεθαύριο…
Κι είναι ένας αποπροσανατολισμός, για τον οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Η κλήρωση είναι…κλήρωση. Κι οι μεταγραφές σε όλη την Ευρώπη φουντώνουν τα τελευταία 24ωρα.
Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός; Πραγματικά θα είναι μαγκιά του Μίτσελ και των παικτών να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους και να παίξει η ομάδα την μπάλα της, μακριά από Τσάμπιονς Λιγκ και μεταγραφές. Για να μην δώσει την ευκαιρία σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ να τον πιάσουν βαθμολογικά, μετά τις δικές τους απώλειες της πρώτης αγωνιστικής. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή για όλους αυτούς τους λόγους (συν τις απουσίες των Αφελάϊ, Φουστέρ, Σιόβα, αλλά και το ότι ο Μίτσελ ακόμη προετοιμασία κάνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κόπωσης), ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει να περνάει κι από τις πιο δύσκολες έδρες.
Το δε παρελθόν «κάτι» μας λέει: ο Ολυμπιακός εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κερδίζει, πάντα με τεράστια δυσκολία αλλά κερδίζει, το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, μετά από πρεμιέρα του εντός έδρας!
Θυμάστε; 3-2 στον Εργοτέλη, 1-0 στην Ξάνθη, 3-0 στον Πανιώνιο (το μόνο εύκολο διπλό), 1-0 στον Άρη, 1-0 στον ΟΦΗ, 2-1 πάλι στον ΟΦΗ. Μόνο στον ΠΑΟΚ σταμάτησε μία φορά, με ένα 1-1.
Για να δούμε τι θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός με αυτή την μεγάλη παγίδα…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: