Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ίσως η φάτσα του Ντι Μαρία δεν άρεσε στη Μαδρίτη!!

Ο ειδικός σε θέματα Ισπανίας του FourFourTwo, Τιμ Στέιναρντ, γράφει για την ύψους 59.7 εκατομμυρίων λιρών μεταγραφή του Αργεντινού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...
Yπήρχαν σίγουρα κι άλλοι τρόποι για να λύσει η Ρεάλ Μαδρίτης ένα πρόβλημα σαν αυτό του Άνχελ ντι Μαρία. Ίσως να τον ανάγκαζαν να κάνει κάποια δουλειά. Ή ένα νέο κούρεμα ίσως; Θα μπορούσαν ακόμα να τον βάλουν να περιπλανιέται με κάποια βιβλία στο κεφάλι του σε ελβετική σχολή, προκειμένου να γίνει πιο ευπαρουσίαστος.
Αντ' αυτού, ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να ξεφορτωθεί τον κατά γενική ομολογία καλύτερο παίκτη του συλλόγου πέρυσι, παρότι οι οπαδοί και ο Κάρλο Αντσελότι ήθελαν να παραμείνει ο Αργεντινός.
ADVERTISEMENT
Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η απλή ερώτηση στην ερώτηση «ποιο ήταν το κίνητρο για να πουλήσεις ένα παίκτη που ανταποκρίνεται άψογα στις ανάγκες της ομάδας» είναι ότι ο Ντι Μαρία δεν ήταν πολύ... όμορφος και ότι η μεταγραφή του στην Αγγλία χρειαζόταν για να πληρωθεί ο πιο εμπορικός Χάμες Ροδρίγκες, το νέο πρόσωπο του συλλόγου. «Δεν υπάρχουν χρήματα για να μείνει ο Ντι Μαρία», καγχάζει ο συντάκτης της As Αλφρέδο Ρελάνιο. «Δεν πουλάει φανέλες».
Η Ρεάλ Μαδρίτης με τη σειρά της θα μπορούσε να  ισχυριστεί ότι ο Ντι Μαρία ο ίδιος προκάλεσε τη μεταγραφή, με τις μεγάλες απαιτήσεις του, αλλά στην πραγματικότητα η προσέγγιση προς τον παίκτη είχε αλλάξει από τη στιγμή που ο Κολομβιανός παρέλασε μπροστά στους οπαδούς που τον λάτρεψαν.
Στην πραγματικότητα, οι μέρες του Αργεντινού έδειχναν μετρημένες πριν από 12 μήνες, όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ίσκο έφτασαν στο σύλλογο με τυμπανοκρουσίες. Αντίθετα, ήταν ο Οζίλ που την πλήρωσε, αναχωρώντας για την Άρσεναλ, αφήνοντας τον Ντι Μαρία στην ομάδα που τελικά κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι ο Άλαν Σίρερ, σχολιαστής στο BBC είπε για τον Ντι Μαρία ότι «τον απέρριψε η Ρεάλ Μαδρίτης» το Σαββατοκύριακο, το να μην σε θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι απόλυτα λογικό για το σύλλογο. Ο προαναφερθείς Οζίλ, ο Ραούλ, ο Άριεν Ρόμπεν, ο Γουέσλι Σνάιντερ, όλοι πετάχτηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή έγιναν αρεστοί και ξεπέρασαν σε φήμη τον πρόεδρο, ενώ πήγαν στην ομάδα υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου.
Ο Ντι Μαρία κατά κάποιο τρόπο χρέωσε στην πολιτική τη φυγή του από το σύλλογο. «Πάντα ήθελαν να περάσουν την ιδέα ότι εγώ είμαι αυτός που φεύγω από το κλαμπ, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι», είπε όταν η μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε. «Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο μου δεν πήγαινε με το γούστο κάποιου».
Η απώλεια της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κατά πολύ κέρδος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγνοήστε την τιμή και το αν ήταν η καλύτερη κίνηση της ομάδας, δεδομένων των αμυντικών του αδυναμιών, ο Ντι Μαρία είναι παίκτης top, top, top κατηγορίας.
Μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες ή πίσω από τους επιθετικούς, έχει εξαιρετικά τελειώματα, πανέξυπνη κάθετη και δουλεύει σκληρότερα από οποιονδήποτε μπορείτε να φανταστείτε στον αμυντικό τομέα. Το τελευταίο θα γίνει εμφανές στο Ολντ Τράφορντ, με τον Αργεντινό να συμμετέχει πολύ στη ζώνη «θα δείτε τι θα πάθετε», που κάποτε κυριαρχούσαν ο Σνάιντερ στην Ίντερ και ο Ρόμπεν στη Μπάγερν.
Το μοναδικό στοιχείο που λείπει από τον Ντι Μαρία και τον σταμάτησε από το να ενταχθεί στους πραγματικούς Γκαλάκτικος της Μαδρίτης, είναι ότι δεν κάνει την ίδια προσπάθεια να δείχνει ωραίος όπως ο Ρονάλντο, ο Μπέιλ και ο Χάμες.
Τουλάχιστον, ο Ντι Μαρία τώρα θα αναπνέει τον ίδιο αέρα και θα έχει την ίδια αισθητική με τον Γουέιν Ρούνεϊ, γεγονός που θα βοηθήσει τον Αργεντινό να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: