Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα του gazzetta.gr στο ιταλικό πρωτάθλημα!!

Η ώρα για την έναρξη της Serie A έφτασε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους φετινούς μονομάχους.
Αν υποθέσουμε ότι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το φετινό Campionato, τότε αυτός βρέθηκε. Η παραίτηση του Αντόνιο Κόντε από την Γιουβέντους τον Ιούλιο ήταν το γεγονός του καλοκαιριού σε ό,τι αφορά το ιταλικό πρωτάθλημα και μένει να δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν αν θα επηρεάσει ή όχι τις ισορροπίες. Οι Μπιανκονέρι παραμένουν το φαβορί αλλά η Ρόμα αισθάνεται ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της. Την ίδια ψυχολογία θα ήθελαν να είχαν και στο νότο αλλά η Νάπολι απογοήτευσε στις μεταγραφές και απογοητεύτηκε ήδη για τη νέα σεζόν μετά τον αποκλεισμό στα πλέι οφ του Champions League.
ADVERTISEMENT
Αυτές οι δύο λέξεις είναι στο μυαλό όλων σε Ιντερ και Φιορεντίνα, με τους Βάλτερ Ματσάρι και Βιντσέντσο Μοντέλα να αισιοδοξούν ότι Νερατζούρι και Βιόλα θα καταφέρουν να μπουν στην 3άδα. Αυτό θέλει και η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι για την Μίλαν αλλά ο Πίπο Ιντσάγκι, τον οποίο επέλεξε ο Αντριάνο Γκαλιάνι για τη θέση του προπονητή, έχει πολύ δύσκολο έργο. Πιο δύσκολο και από του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος ανέλαβε την Λάτσιο με στόχο να βάλει τις βάσεις για μια ανταγωνιστική ομάδα και οι μεταγραφές που έγιναν από τους Λοτίτο και Τάρε δικαιολογούν μια αισιοδοξία. Οι τιφόζι, πάντως, δεν δικαιολογούν ποτέ και για τίποτα τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή.
Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα στη Βερόνα (Κιέβο-Γιουβέντους στις 19:00), το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 20 ομάδες της φετινής Serie A και για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις -που ούτως ή άλλως θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της σεζόν- με το «buongiorno», ξεκαθαρίζουμε ότι η παρουσίαση γίνεται με βάση την περσινή κατάταξη.
Δείτε ΕΔΩ όλο το μεταγραφικό πάρε-δώσε του καλοκαιριού στο transfer center του gazzetta.gr.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Το καλοκαίρι του 2014 θα το θυμούνται για πολλά χρόνια στη Γιουβέντους αφού έγιναν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, όπως το να παραιτηθεί ο προπονητής στη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας. Ο Αντόνιο Κόντε σόκαρε τους πάντες με την απόφαση του, ο Μπέπε Μαρότα σόκαρε τους τιφόζι με την επιλογή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι Μπιανκονέρι ετοιμάστηκαν για τη νέα σεζόν ως φαβορί αλλά όχι και τόσο ξεκάθαρο όσο αναμενόταν... Στη μεταγραφική περίοδο αυτό που έκανε η διοίκηση ήταν ουσιαστικά να βελτιώσει τον πάγκο, σοβαρή προετοιμασία δεν έγινε λόγω της τουρνέ σε Ασία και Αυστραλία για εμπορικούς λόγους και από εδώ και πέρα η ποδοσφαιρική Ιταλία περιμένει να δει πώς θα αλλάξει την Γιούβε ο Αλέγκρι. Για αρχή, πάντως, καλό για τον ίδιο θα ήταν να αλλάξει την παράδοση που θέλει τις ομάδες του να χάνουν αρκετούς βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Αν το πάθει και τώρα, θα έχει βάλει από νωρίς πολύ δύσκολα στον εαυτό του. Αν το αποφύγει, μάλλον θα έχει απλοποιήσει τα πράγματα για την συνέχεια.
ΡΟΜΑ
Πέρυσι τέτοια εποχή η Ρόμα έμπαινε στη σεζόν με στόχο κάτι καλό. Ετσι αόριστα... Φέτος μπαίνει με στόχο πολύ συγκεκριμένο. Το Scudetto! Η περσινή εκπληκτική πορεία και η 2η θέση έδωσε αυτοπεποίθηση στους Τζαλορόσι και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αφού οι δηλώσεις για πρωτάθλημα δεν έλειψαν, ειδικά από την ημέρα που ο Αντόνιο Κόντε παραιτήθηκε από την Γιουβέντους. Από τον Γκαρσία, τον Παλότα και τον Τότι μέχρι και τον τελευταίο παίκτη η λέξη «scudetto» ειπώθηκε και τώρα ήρθε η ώρα για να περάσουν οι Ρωμαίοι από τα λόγια στις πράξεις. Στα μεταγραφικά, η απόκτηση του Χουάν Ιτούρμπε προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλους αλλά η αποχώρηση του Μεχντί Μπενάτια -τον οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσει ο Κώστας Μανωλάς- είναι τεράστιο πλήγμα για την Ρόμα αφού ο Μαροκινός ήταν ο βράχος της άμυνας που παρουσίασε πέρυσι ο Γκαρσία. Ο Γάλλος είναι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν και δεν το κρύβει αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι για την ομάδα του. Φέτος, άλλωστε, θα υπάρχει το Champions League, δεν θα υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στους αντιπάλους και παράλληλα θα υπάρχει η πίεση του μεγάλου στόχου.
ΝΑΠΟΛΙ
Το καλοκαίρι μπήκε όπως αναμενόταν για τη Νάπολι. Με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δηλαδή, να υπόσχεται δυνατές μεταγραφές, τονίζοντας ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για να χτίσει μια Νάπολι ικανή για πρωτάθλημα. Τελικά, ο πρόεδρος έδωσε στον Ράφα Μπενίτεθ μια ομάδα που αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ... Η Νάπολι δεν έβαλε λεφτά για μεταγραφές, οι Κουλιμπαλί-Μίτσου-Ντε Γκουζμάν που αποκτήθηκαν δεν ενθουσίασαν κανέναν στον ιταλικό νότο και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οργανωμένοι οπαδοί έστειλαν μηνύματα δυσφορίας προς την διοίκηση. Με τους Παρτενοπέι να έχουν ξεκινήσει ήδη με μια αποτυχία την σεζόν, ο Μπενίτεθ ξέρει ότι από εδώ και πέρα δεν μπορεί να είναι τόσο άνετος όσο πέρυσι, όταν χάνονταν βαθμοί. Και αν ο Ντε Λαουρέντις δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό στις λίγες μέρες που απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, η Νάπολι μάλλον θα πρέπει να προσέχει περισσότερο τον τέταρτο παρά τους δύο πρώτους.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Μετά από δύο σερί χρονιές στην 4η θέση, ο Βιτσέντσο Μοντέλα θέλει να οδηγήσει την Φιορεντίνα στο Champions League. Και θα προσπαθήσει να το κάνει με την περσινή ομάδα ουσιαστικά αφού στη μεταγραφική περίοδο δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στο ρόστερ. Οι Βιόλα δεν έκαναν κάποια εντυπωσιακή μεταγραφή αλλά το βασικό ζητούμενο για αυτούς ήταν το να μην χάσουν τον Κουαδράδο. Η επιθυμία τους, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει πραγματικότητα και αυτό σημαίνει ότι ο Μοντέλα δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Αυτό που θέλουν στη Φλωρεντία να αλλάξει είναι η τύχη τους, σε ό,τι αφορά τους Τζουζέπε Ρόσι και Μάριο Γκόμες. Ο πρώτος έχασε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ο δεύτερος έχασε ουσιαστικά όλο το πρωτάθλημα αλλά παρ' όλα αυτά η Φιορεντίνα τερμάτισε 4η. Αν φέτος είναι υγιείς, η 3η θέση θα είναι πιο κοντά.
ΙΝΤΕΡ
Το 2012 ήταν 6η, το 2013 ήταν 9η και πέρυσι τερμάτισε 5η... Η τελευταία τριετία της Ιντερ, με λίγα λόγια, είναι για πέταμα αλλά ο Βάλτερ Ματσάρι θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι για πέταμα το περσινό ρόστερ και τα φιλικά προκαλούν αισιοδοξία. Ο προπονητής είχε βοήθεια από την διοίληση αφού ο Πιέρο Αουζίλιο, χωρίς να έχει πολλά λεφτά στη διάθεση του, έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από ό,τι ο Μάρκο Μπράνκα τα προηγούμενα χρόνια και οι Νερατζούρι μπαίνουν στο πρωτάθλημα με στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό λέει η διοίκηση, αυτό και ο Ματσάρι, ο οποίος αποφεύγει κάθε συζήτηση για scudetto. Οι παίκτες, όμως, όχι, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι η Ιντερ θα μπει στο πρωτάθλημα με στόχο να το κατακτήσει. Η απόκτηση του Βίντιτς θα δώσει μια σιγουριά στην άμυνα και μάλλον θα βελτιώσει τον Ρανόκια, οι Εμβιλά-Μεδέλ δίνουν δύναμη στο κέντρο, ο Κόβασιτς ξέρει ότι φέτος πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει και στην επίθεση θα αναλάβει η αργεντίνικη τριπλέτα Ικάρντι-Οσβάλντο-Παλάσιο.
ΠΑΡΜΑ
Στο «Ενιο Ταρντίνι» υπολόγιζαν ότι την φετινή σεζόν θα έβλεπαν ξανά την ομάδα τους στην Ευρώπη, μετά την κατάληψη της 6ης θέσης πέρυσι. Τελικά το όνειρο έγινε εφιάλτης μέσω δικαστηρίων και η Πάρμα έμεινε εκτός Γιουρόπα Λιγκ, με τον ενθουσιασμό να μετατρέπεται σε απογοήτευση... Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως, όταν κάνεις την υπέρβαση αλλά το πράγμα στραβώνει, ψυχολογικά είναι δύσκολο να επανέλθεις την επόμενη σεζόν. Στην Πάρμα, που ακόμη δεν έχει απόλυτη σιγουριά για το τι θα γίνει διοικητικά, πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ποντάρουν στον Ντοναντόνι, ο οποίος αποδεικνύει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα αν είναι σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται ότι τον εμπιστεύονται. Η απώλεια του Παρόλο, πάντως, είναι σημαντική για τους Κροτσιάτι, όπως και αυτή του Μολινάρο. Αν φύγει και ο Μπιαμπιανί, τον οποίο θέλουν οι Μίλαν και Ιντερ, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά...
ΤΟΡΙΝΟ
Η δυστυχία της Πάρμα ήταν η ευτυχία της Τορίνο, αφού η Γκρανάτα πήρε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια το εισιτήριο για την Ευρώπη, έστω στα χαρτιά. Η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι έχοντας για ηγέτες τους Ιμόμπιλε-Τσέρτσι αλλά ο πρώτος είναι ήδη στο Ντόρτμουντ και ο δεύτερος έχει ζητήσει να φύγει, περιμένοντας τα ευχάριστα ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Για την Τορίνο, από την άλλη, αυτά θα είναι τα πολύ δυσάρεστα αφού η ομάδα θα έχει χάσει τους δύο καλύτερους παίκτες της. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, πρόσθεσε ποιότητα και εμπειρία και στις τρεις γραμμές με Μολινάρο-Νοτσερίνο-Κουαλιαρέλα και ο πρόεδρος Ουρμπάνο Κάιρο πιστεύει ότι η Τόρο θα είναι πιο δυνατή φέτος. Το ίδιο λέει και ο Βεντούρα, αρκεί όμως να καταφέρει να διαχειριστεί η Τορίνο το γεγονός ότι θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για πρώτη φορά μετά το 1994.
ΜΙΛΑΝ
Το γεγονός ότι η Μίλαν οδεύει ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ στην εποχή Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά τα διαρκείας, τα λέει όλα... Την ώρα που οι Αντριάνο Γκαλιάνι, Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι και Φίλιπο Ιντσάγκι αισιοδοξούν για τη νέα σεζόν, οι τιφόζι δεν βλέπουν φως στο τούνελ... Η καλύτερη κίνηση των Ροσονέρι στα μεταγραφικά ήταν η απόκτηση του Ντιέγκο Λόπεθ που θα δώσει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια αλλά από εκεί και πέρα δεν πάτησε Μιλάνο κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει την διαφορά. Η πώληση του Μπαλοτέλι μπέρδεψε τους πάντες επειδή στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του δεν υπήρχε κάποιος καλύτερος του, ο Φερνάντο Τόρες που επιλέχθηκε θα πρέπει να βρει τον παλιό καλό εαυτό του και η Μίλαν θα πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο φέτος το να κερδίσει ξανά τον σεβασμό. Ο Ιντσάγκι δηλώνει σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι αλλά αποφεύγει να θέσει συγκεκριμένο στόχο, κάτι που έκανε η Μπάρμπαρα στην αρχή του καλοκαιριού: «Η Μίλαν πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει άμεσα στο Champions League για οικονομικούς λόγους». Δεν φαίνεται πιθανό αλλά στη ζωή όλα μπορεί να συμβούν...
ΛΑΤΣΙΟ
Η περσινή σεζόν δεν τελείωσε καλά για την Λάτσιο, όχι μόνο λόγω της απώλειας του εισιτηρίου για την Ευρώπη αλλά και επειδή οι τιφόζι ξεσηκώθηκαν κατά του Κλαούντιο Λοτίτο και αποφάσισαν αποχή διαρκείας. Αυτή η αποχή συνεχίζεται και φέτος, με τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας να σοκάρουν και με το κλίμα που επικρατεί γύρω από τους Λατσιάλι να μην είναι ευχάριστο. Αδικο για τους Λοτίτο-Τάρε αφού έκαναν πολύ καλή δουλειά στη μεταγραφική περίοδο με τους Μπάστα, Παρόλο, Ντε Βράι, Χεντιλέτι, Τζόρτζεβιτς αλλά ας πρόσεχαν κι αυτοί... Οπως και να έχει, με τον Στέφανο Πιόλι η Λάτσιο κάνει ένα νέο ξεκίνημα και η διοίκηση ελπίζει να δικαιωθεί στη συνέχεια, κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη των οπαδών. Αν το καταφέρουν αυτό οι Λατσιάλι, η σεζόν θα είναι επιτυχημένη όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.
ΒΕΡΟΝΑ
Η περσινή σεζόν ήταν... μαγική για την Βερόνα αφού στην επιστροφή της στη Serie A κατάφερε να διεκδικήσει, μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, την έξοδο στην Ευρώπη. Η Ελλάς δεν τα κατάφερε αλλά η διοίκηση αισιοδοξεί για φέτος, αν και η ομάδα έχασε όλη την δεξιά πλευρά της (Ιτούρμπε-Ρόμουλο). Παρ' όλα αυτά, με τα λεφτά που μπήκαν στο ταμείο από τις πωλήσεις, η Βερόνα μπόρεσε να κινηθεί άνετα στις μεταγραφές, εμπιστεύθηκε τον Λάζαρο Χριστουδουλόπουλο μετά το Μουντιάλ που έκανε, έφτιαξε τους οπαδούς με την απόκτηση του Ράφαελ Μάρκες και ο Αντρέα Μαντορλίνι αναλαμβάνει να παρουσιάσει και φέτος μια ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Η εξασφάλιση της παραμονής από νωρίς θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος των Βερονέζων ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να παίξουν χωρίς άγχος και ό,τι βγει.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Ο Στέφανο Κολαντουόνο παρέμεινε στον πάγκο και η ζωή αναμένεται να κυλήσει ήρεμα κι ωραία για ακόμη μία χρονιά στο Μπέργκαμο. Η Αταλάντα δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη, παρά το ενδιαφέρον για Μποναβεντούρα και Μπαζέλι, δεν απέκτησε και κάποιον που μπορεί να κάνει την διαφορά και η ομάδα θα στηριχθεί και πάλι στον κορμό των τελευταίων ετών. Αυτό σημαίνει, αν δεν υπάρξουν απρόπτα προβλήματα, ότι η Αταλάντα θα εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της, θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι και πάλι δύσκολος αντίπαλος για όλους στο καυτό «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια».
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Η νέα σεζόν βρίσκει με νέο αφεντικό την Σαμπντόρια αφού η οικογένεια Γκαρόνε πούλησε τις μετοχές της στον Μάσιμο Φερέρο. Ο νέος πρόεδρος έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι... μεγάλη μορφή στο Campionato και φρόντισε να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στις μεταγραφές. Οι Μπλουτσερκιάτι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών και αυτό αποδεικνύεται από την συνεχή παρουσία τους στις προπονήσεις, με τον Τύπο της Γένοβας να ζητάει μια θέση στην πρώτη 8άδα. Ο Μιχαΐλοβιτς, πάντως, κρατάει συνεχώς χαμηλούς τόνους και δηλώνει ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή από νωρίς. Ο στόχος, τουλάχιστον με βάση την λογική, θα επιτευχθεί.
ΤΖΕΝΟΑ
Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι κατάφερε να διατηρήσει την Τζένοα στη Serie A και αυτό σημαίνει ότι για ακόμη ένα καλοκαίρι ο πρόεδρος Ενρίκο Πρετσιόζι έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Οι αποχωρήσεις των Τζιλαρντίνο και Βρσάλικο είναι σημαντικές για τους Ροσομπλού, οι οποίοι απέκτησαν τους Μάτρι και Πινίγια για την επίθεση, ελπίζοντας ότι θα παρουσιαστούν πιο δυνατοί φέτος. Από την στιγμή που δεν υπήρξε αλλαγή προπονητή, η Τζένοα εύκολα ή δύσκολα θα πετύχει τον στόχο της παραμονής αλλά δύσκολα θα καταφέρει κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα μια θέση στην πρώτη 10άδα.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν είναι πλέον στην τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε, με τον Αντρέα Στραματσιόνι να τον διαδέχεται. Αυτή είναι και η σημαντικότερη αλλαγή στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι αφού σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον Περέιρα που πήγε στη Γιουβέντους, δεν υπήρξε κάποια άλλη σημαντική απώλεια. Οι Φριουλάνι επένδυσαν στον Παναγιώτη Κονέ προσφέροντας του συμβόλαιο πέντε ετών, προσπάθησαν να κάνουν πολύτιμες προσθήκες όπως αυτή του Τερό -που απέδειξε τα τελευταία χρόνια στην Κιέβο ότι είναι χρήσιμος- και έχουν δύο στόχους στη φετινή σεζόν. Πρώτον, να παίξουν ξανά καλό ποδόσφαιρο βγάζοντας ποδοσφαιριστές και δεύτερον, να βοηθήσουν τον Αντόνιο Ντι Νατάλε να πιάσει τον Ρομπέρτο Μπάτζιο στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στη Serie A (205-193).
ΚΑΛΙΑΡΙ
Νέα εποχή στην Κάλιαρι αφού ο Μάσιμο Τσελίνο δεν είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της. Καλό για τους Σάρδους αυτό! Το νέο αφεντικό είναι ο Τομάζο Τζιουλίνι και έκανε σαφές ότι θέλει να δει την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, προσλαμβάνοντας τον Ζντένεκ Ζέμαν. Ο Τσέχος έχει ακόμη μία ευκαιρία για να παρουσιάσει κάτι καλό στη Serie A, μετά την απόλυση του από την Ρόμα τον Φεβρουάριο του 2013, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει τόπο στα νιάτα. Η Κάλιαρι προσπάθησε να ενισχυθεί αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές με την μορφή δανεισμού από την Ιντερ αλλά η σημαντικότερη ενίσχυση για Ροσομπλού έρχεται από το γήπεδο, αφού το «Σαν Ελία» θα είναι ανοιχτό φέτος για τους οπαδούς, φιλοξενώντας για αρχή 11.000.
ΚΙΕΒΟ
Κάθε καλοκαίρι η Κιέβο αρχίζει το πρωτάθλημα ως φαβορί για υποβιβασμό και πάντα βρίσκει τον τρόπο για να τον αποφεύγει. Για να μην είναι και η νέα σεζόν τόσο αγχωτική όσο η περσινή, οι Βερονέζοι φρόντισαν να κάνουν δυνατές μεταγραφές για τα δεδομένα τους, όπως είναι αυτές των Μάξι Λόπες, Βάλτερ Μπίρσα, Μαριάνο Ισκο, Ρούμπεν Μπότα και Εζεκιέλ Σκελότο. Αυτές οι κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην τα βάψει κανείς μαύρα για την αποχώρηση του Τερό, με τον Εουτζένιο Κορίνι να καλείται πλέον να παρουσιάσει μια ομάδα που θα μπορεί να παίξει και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ή αλλιώς, να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει επιτέλους ποδόσφαιρο.
ΣΑΣΟΥΟΛΟ
Η πρώτη σεζόν της Σασουόλο στη Serie A ήταν επιτυχημένη αφού κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, χάρη στα γκολ του Ντομένικο Μπεράρντι. Ο νεαρός άσος, που έμεινε για ακόμη ένα χρόνο στους Νεροβέρντι πριν πάει στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2015, είναι αυτός που θα αναλάβει και φέτος να κάνει την διαφορά για την ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, έχοντας για παρτενέρ τον Σιμόνε Τζάτζα. Η Σασουόλο πρόσθεσε εμπειρία στο ρόστερ με την απόκτηση των Φεντερίκο Πελούζο και Σίμε Βρσάλικο και θα είναι και φέτος μια ομάδα ικανή να κάνει την ζημιά σε όποιον μεγάλο την υποτιμήσει.
ΠΑΛΕΡΜΟ
Στο ιταλικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί τρελοί αλλά σαν τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι... κανείς! Μετά από απουσία ενός χρόνου η Παλέρμο είναι ξανά στη Serie A και ο πρόεδρος είναι έτοιμος για να κάνει πάλι τα δικά του. Στις μεταγραφές, πάντως, δεν έκανε παλαβά πράγματα αλλά ακριβώς αυτά που ζήτησε ο προπονητής Τζουζέπε Ιακίνι, ο οποίος λατρεύεται από τους οπαδούς μετά την περσινή σεζόν των ρεκόρ στη Serie Β. Οι Ροζανέρι έχουν το υλικό και την εμπειρία για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, που είναι και ο στόχος τους. Εκτός κι αν ο Τζαμπαρίνι, γιατί όλα περιστρέφονται γύρω από τον πρόεδρο στην Παλέρμο, αποφασίσει ξαφνικά ότι θέλει κάτι παραπάνω και αρχίσει τις... παρεμβάσεις του στην ομάδα, δυσκολεύοντας αρκετά τα πράγματα.
ΕΜΠΟΛΙ
Μετά από απουσία έξι ετών η Εμπολι βρίσκεται ξανά στα σαλόνια του calcio αλλά είναι ένα θέμα αν θα καταφέρει να παραμείνει εκεί. Οι Τοσκανοί θα στηριχθούν στην έδρα τους, το «Κάρλο Καστελάνι», για να πάρουν βαθμούς και κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου η διοίκηση προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό, με τα λίγα λεφτά που είχε διαθέσιμα. Οι δανεισμοί των Λασάλτ και Βεσίνο από Ιντερ και Φιορεντίνα αντίστοιχα ήταν αρκετά καλές κινήσεις για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι θα στηριχθούν πάνω-κάτω στην περσινή ομάδα, που κατάφερε να πάρει την άνοδο. Φέτος, πάντως, η αποστολή είναι πιο δύσκολη και οι πιθανότητες επιτυχίες μικρότερες...
ΤΣΕΖΕΝΑ
Δύο χρόνια έλειψε από την Serie A η Τσεζένα και επέστρεψε με στόχο να μείνει. Οι Εμιλιάνι προσπάθησαν κυρίως με δανεισμούς παικτών από Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ να ενισχυθούν και το τι κατάφεραν θα το δείξει πλέον ο αγωνιστικός χώρος. Αυτός του «Ντίνο Μανούτσι», πάντως, θα είναι το όπλο της Τσεζένα και φέτος αφού είναι συνθετικός και θα δυσκολέψει τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Οπως και να έχει, είναι μέσα στις επικρατέστερες για υποβιβασμό και αν καταφέρει να τον αποφύγει θα είναι σαν να κατέκτησε το Scudetto.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: