Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Επιθετικοί υπάρχουν πολλοί, Μπέργκ μόνο ένας!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επανεμφάνιση του Μπεργκ και το πόσο καθοριστικός είναι για τον Παναθηναϊκό.
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με το 3-1 επί του Παναιτωλικού και την ίδια στιγμή εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου , όταν άλλες μεγάλες ομάδες δεν την έχουν εξασφαλίσει , η και κινδυνεύουν να αποκλειστούν (ΠΑΟΚ). Το καλό νέο είναι ασφαλώς , ότι η ομάδα πέτυχε μία άνετη νίκη με καλή απόδοση από το πρώτο ημίωρο του αγώνα και μετά και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και  με 9 αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι.
ADVERTISEMENT
Ασφαλώς είναι καλό νέο η εξαιρετική απόδοση του Χρήστου Δώνη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, το γκολ και η βοήθεια στην δημιουργία του Μπούι, οι δύο ασίστ του Μπαιράμι και φυσικά το αρχοντικό παιχνίδι του Μέντες από το κέντρο της άμυνας, αλλά και η εξαιρετική απόδοση του Ρισβάνη στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά το καλύτερο νέο από όλα είναι ασφαλώς η επιστροφή του Μάρκους Μπέργκ με ένα γκολ εντυπωσιακό.
Επτά λεπτά χρειάστηκαν για  να ξεσηκώσει ο Μάρκους την Λεωφόρο και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Δηλαδή το γκολ. Δεν θυμάμαι πολλούς παίκτες στα τελευταία χρόνια να δίνουν τέτοια θετική αύρα στην ομάδα μόνο και μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι άλλον επιθετικό στο πρόσφατο παρελθόν, να βελτιώνει τόσο πολύ την απόδοση της ομάδας  με την παρουσία του στο γήπεδο. Να είναι ο top παίκτης της ομάδας και να παίζει για την ομάδα και όχι για την πάρτη του.
Δεν θυμάμαι επίσης  έναν τόσο μεγάλο παίκτη, να είναι τόσο αγαπητός στα αποδυτήρια. Να βάζει γκολ και όλοι οι παίκτες να τον αγκαλιάζουν και να τον δείχνουν στον κόσμο. Να σκοράρει και η χαρά των συμπαικτών του να είναι ακόμα μεγαλύτερη από την δική του.
Υπάρχουν αρκετοί καλοί επιθετικοί, που παίζουν στην Ελλάδα. Μπέργκ είναι μόνο ένας. Όλα αυτά, που σας περιέγραψα δεν τα έχει κανένας άλλος επιθετικός. Ο Μήτρογλου, που μπορεί να πουν κάποιοι, πρώτον φέτος δεν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το κυριότερο δεν βλέπω να έχει την αποδοχή του Μπέργκ στα αποδυτήρια.
Θυμάστε νομίζω πως «πλακώθηκε» με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ μέσα στο γήπεδο, για ένα πέναλτι. Για αυτό σας λέω ότι Μπέργκ άλλος δεν υπάρχει. Και είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό, που τον έχει και θα τον έχει και για καιρό ακόμα, διότι επίκειται και η ανανέωση του συμβολαίου , που λήγει το 2017. Η ουσία είναι  ότι ο Μπέργκ επέστρεψε με γκολ και πολύ κέφι και μαζί του αναμένεται να ανέβει όλη η ομάδα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: