Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η ποιότητα του Φορτούνη κι η ωριμότητα του Βούρου!!

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta για τον ποιοτικό Φορτούνη που διεκδικεί θέση βασικού με Αστέρα, τον ώριμο Βούρο και τα άλλα ερυθρόλευκα συν του Κυπέλλου.
Οι μαζικές αλλαγές σε μία ενδεκάδα -όπως είναι λογικό- επηρεάζουν σαφώς την ομοιογένεια και την χημεία μίας ομάδας. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού όμως ήταν και η μπάλα που δεν ήθελε να μπει σε τρεις περιπτώσεις του αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, καθώς κατέληξε στο δοκάρι για να έρθει το τελικό 1-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ο Μίτσελ παρέταξε -όπως αναμενόταν εδώ και μέρες- έναν τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό σε σχέση με πριν, κάτι που είχε κάνει και στον αγώνα με τον Παναχαϊκή. Με βασικό στόπερ τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Πραξιτέλη Βούρο στο πλευρό του Τάσου Αυλωνίτη, με βασικό μετά από καιρό τον Ματιέ Ντοσεβί αλλά και βάζοντας στην αρχική ενδεκάδα παίκτες όπως οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Κώστας Γιαννούλης, Λεάντρο Σαλίνο, Τζίμι Ντουρμάζ, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, Δημήτρης Διαμαντάκος και φυσικά και τον Κώστα Φορτούνη.
ADVERTISEMENT
Εντελώς αλλαγμένο σύνολο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό με βασικός κίπερ και αρχηγό τον Μπάλας Μέγιερι. Το νούμερο 1 όφελος, το πιο μεγάλο ερυθρόλευκο κέρδος από το ματς αυτό (σ.σ. όπου δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα) αναμφίβολα είναι ο Φορτούνης. Σκόραρε το μοναδικό γκολ των Πειραιωτών με φαουλάρα, ανοίγοντας και τον δικό του... λογαριασμό και έκανε δημιουργικά και επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ένα πολύ καλό ματς. Ο Μίτσελ έμεινε ικανοποιημένος και τον έχει στο μυαλό του από τώρα για το βασικό σχήμα του προσεχούς αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το θετικό για τον Φορτούνη είναι πως στα ματς που έχει χρησιμοποιηθεί έχει βγάλει την δεδομένη ποιότητα που έχει ως παίκτης στο χορτάρι. Γεγονός που τον αναδεικνύει σε σημαντικό όπλο για την συνέχεια.
Ο θετικότατος Βούρος, ο βασικός Αυλωνίτης και η επιστροφή Σιόβα
Για τον Τάσο Αυλωνίτη ήταν πάνω κάτω αναμενόμενο να ξεκινήσει βασικός με τον Πανιώνιο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και κατάφερε να κάνει ένα δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς. Δεν έχει ευθύνη στην φάση του γκολ του Μητρόπουλου και συνολικά είχε καλές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις. Ο Ισπανός τεχνικός όμως έχει κάθε λόγο να χαμογελά και για τον θετικότατο Πραξιτέλη Βούρο. Τον νεαρό που έπαιξε ως αριστερό στόπερ και έκανε ένα μεστό, σοβαρό και συγκροτημένο ματς κόντρα σε ομάδα Σούπερ Λίγκας. Σαν να έπαιζε... καιρό ως βασικός και ενώ χρησιμοποιήθηκε και δίπλα στον Αυλωνίτη και μαζί με τον Σιόβα στην συνέχεια.
Έναν πιτσιρικά που έδειξε ένα πολύ θετικό και ώριμο πρόσωπο απέναντι σε έναν καλό Πανιώνιο. Μία ωριμότητα που δεν την συναντάς και εύκολα σε αμυντικό της ηλικίας του. Με σταθερές επεμβάσεις, με μπόλικο πάθος και τσαμπουκά και καλές μεταβιβάσεις. Προσθέστε εδώ βέβαια και την εξής παράμετρο: ο Βούρος είναι ανακάλυψη και του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, κάτι που από μόνο του λέει πολλά. Φυσικά και η επιστροφή του Δημήτρη Σιόβα που δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του συνιστά μία ακόμα καλή είδηση. Όπως έχουμε επισημάνει ξανά ο Μίτσελ έχει μεγάλη ανάγκη από έναν υγιή και δυνατό Σιόβα. Και για τα επόμενα παιχνίδια αλλά και για την συνέχεια γενικότερα. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον αγώνα ο εκ των ερυθρόλευκων αρχηγών είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έπαιξε ξανά, δείγμα της καλής του ψυχολογίας.
Η ξεχωριστή περίπτωση Γκαζαριάν
Ο Αρμένιος χαφ κόντευε να... ξεχαστεί μετά και τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό του. Κατάφερε όμως να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση την αξία του στον αγώνα με τον Πανιώνιο να αρχίσει να επανέρχεται σιγά σιγά στο προσκήνιο. Στα τρία δοκάρια που είχε ο Ολυμπιακός (σ.σ. τα άλλα δύο τα είχαν οι Μπουχαλάκης και Διαμαντάκος) το ένα ήταν δικό του ενώ κυρίως στο Α' μέρος έκανε αρκετές πλαγιοκοπήσεις και συνέβαλλε σημαντικά δημιουργικά αλλά και επιθετικά.
Ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν συνιστά μία ξεχωριστή περίπτωση για τον φετινό Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης με χαρίσματα που όμως παίζει σε μία θέση με μεγάλο ανταγωνισμό και θα πρέπει να παλεύει διαρκώς για να παίρνει ματς και χρόνο συμμετοχής. Εφόσον πάντως παίζει έτσι και στο μέλλον είναι σίγουρο πως από τον Μίτσελ θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλους αγώνες. Ο Ολυμπιακός βέβαια στο ματς με τον Πανιώνιο είχε και επιλογές που δεν του... βγήκαν, σαν αυτές των Ντοσεβί και Ντουρμάζ. Και από τους δύο περίμενε περισσότερα.
Η... μαγική εικόνα και η ισορροπία
Στο αγωνιστικό σκέλος ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι έχασαν τους δύο βαθμούς στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου έβαλαν ένα γκολ και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και άλλες φορές για να είναι ο δείκτης του σκορ στο 2-0. Παρά τις αρκετές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα οι ερυθρόλευκοι στο Α' μέρος απέδωσαν ιδιαίτερα καλά και ήταν ανώτεροι των Νεοσμυρνιωτών. Το 1-1 τους αδικεί σύμφωνα με το πρόσωπο που έδειξαν. Ήταν σαν... μαγική εικόνα ως προς το Α' ημίχρονο.
Ήταν ένα σκορ που διαμορφώθηκε ουσιαστικά απο μία πολύ καλή επίθεση του Πανιωνίου και τον Μητρόπουλο να βγαίνει νικητής στην εναέρια μονομαχία με τον Γιαννούλη για να σκοράρει. Στην επανάληψη όμως ήρθε η ισορροπία. Ο Ολυμπιακός παρότι είχε δοκάρι και στο Β' μέρος δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με το Α' ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να βγάλει πιο πολλές φάσεις. Οι 9-3 τελικές του ημιχρόνου με τα δύο δοκάρια έγιναν στο 73' 12-6. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί πως στο 21' οι τελικές ήταν 4-0 και με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ.
Το μυαλό σε Αστέρα Τρίπολης και Γιουβέντους
Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για... χάσιμο ούτε για να σταθεί και πολύ στην απώλεια βαθμών με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο. Είναι ένας θεσμός με τον οποίο θα καταπιαστεί ξανά όταν έρθει η σωστή στιγμή. Πλέον προέχει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη και το κρίσιμο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Δύο ακόμα αγώνες-κλειδιά για τους οποίους ο Μίτσελ ετοιμάζει άλλη διαχειρίση και διαφορετικές ενδεκάδες.
* Ο Μίτσελ συνεχίζει να απολαμβάνει την παρέα του εγγονού του και της υπόλοιπης οικογένειάς του στην Αθήνα αυτές τις μέρες.
** Μαζί έφυγαν μετά τον αγώνα οι Σιόβας και Μανιάτης ενώ ο Ντουρμάζ ήταν παρέα με τον Κασάμι. Τον Φορτούνη -που ήταν μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Διαμαντάκο- τον περίμεναν οι δικοί του άνθρωποι για να τον συγχαρούν για την εμφάνισή του ενώ κάποιοι φίλαθλοι ζήτησαν να βγουν και φωτογραφίες μαζί του. Εκτός των άλλων πάντως στο Φάληρο χθες ήταν ξανά ορισμένοι μάνατζερ ερυθρόλευκων παικτών.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: