Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παναθηναϊκός ταμάμ, Φενέρ τουρλού–τουρλού!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο στο ότι βρέθηκε στην βραδιά του κι έβαλε τα σουτ.

Παναθηναϊκός ταμάμ, Φενέρ τουρλού–τουρλού
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Τα ποσοστά ευστοχίας (14/27δ., 18/26 τρ., 9/12 β.) του Παναθηναϊκού είναι για… Οσκαρ. Εναι ποσοστά για… κορνίζα. Οι «πράσινοι» πήγαν το ματς εκεί όπου ήθελαν. Δεν ήταν ένας διαγωνισμός σουτ αυτό που είδαμε στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» έπαιξε επιθετική άμυνα στην μπάλα, διέλυσε κάθε σύστημα της Φενέρ και σταμάτησε όλα τα pick and roll παίζοντας εκπληκτική άμυνα.

Ο Σλότερ ήταν… αφηνιασμένος και σου έδινε την εντύπωση πως θα ευστοχήσει ακόμα κι αν σουτάρει από την βεράντα του σπιτιού του. Ο Μπατίστα  ήταν οδοστρωτήρας, έσπασε όλα τα pick and roll, ενώ το ίδιο έκανε και στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Γκιστ.
Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο δεκάλεπτο (31-19) έδειξε τις διαθέσεις του  στην Φενέρμπαχτσε και την πετάει από το παιχνίδι. Είναι πολύ καλός στην άμυνα και διαχειρίζεται σωστά τα ελεύθερα σουτ του. Τα σουτ του Παναθηναϊκού δεν προήλθαν από βεβιασμένες επιθέσεις, αλλά βγήκαν μέσα από συστήματα και ορθές επιλογές.
Ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να επαναφέρει την Φενέρ στο παιχνίδι. Τσίριζε, φώναζε, κοκκίνιζε – στιγμές έδινε την εντύπωση πως θα πάθει τρία εγκεφαλικά – αλλά ο Παναθηναϊκός δεν την άφησε να μπει στο ματς εξουδετερώνοντας τα pick and roll της.
Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε από την τρίτη περίοδο φοβόντουσαν να δώσουν βοήθειες εξαιτίας των τριπόντων του Παναθηναϊκού, επτά παίκτες του οποίου ευστόχησαν πίσω από την γραμμή των 6.75.  Ετσι, ο Παναθηναϊκός πήρε πόντους και κοντά στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στο «ζωγραφιστό», καθώς δεν μετράμε μόνο τους πόντους των σέντερ. Αν υπολογίσουμε τους πόντους από τα ντράιβ και τα μις ματς, θα δούμε πως κι εκεί υπερτερεί. Ακόμα και αν δεν είχε αυτά τα μυθικά ποσοστά – τα οποία είναι για διαφήμιση – ο τρόπος που αγωνίστηκε, δείχνει πως θα νικούσε. Δεν θα νικούσε με αυτήν εκκωφαντική διαφορά, αλλά και πάλι θα επικρατούσε.
Ο Παναθηναϊκός εκτροχίασε  τους Χίκμαν, Γκάουντλοκ, Μπογκντάνοβιτς και Πρέλντζιτς. Αυτό μόνο συνηθισμένο δεν είναι και μην ξεχνάμε πως η Φενέρ ήρθε στο ΟΑΚΑ έχοντας κάνει προηγουμένως το 2/2. Η μία νίκη κιόλας ήταν απέναντι στη Μιλάνο.  Ο Παναθηναϊκός σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο 59 πόντους. Οσους δηλαδή θα μπορούσε να έχει βάλει σε ένα ματς. Το 59-36 του ημιχρόνου δείχνει σαν να έπαιζε απέναντι σε μία ομάδα της σειράς. Και η Φενέρ θα παραμείνει ομάδα της… σειράς, αν δεν μάθει να παίζει ομαδικά.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς παρά κάποια λάθη που έκανε η υπέρ του διαφορά δεν έπεφτε. Στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου οι «πράσινοι» έδειξαν πως έχουν αδυναμίες, αλλά όταν απλώνουν το ρόστερ τους μπορούν να τις καλύψουν. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει από τους Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Παππά και Μπλουμς. Αυτή νίκη δείχνει πως ο Παναθηναϊκός στην καλή του βραδιά μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε.
Αν υπάρχει κάτι θετικό για τον Ομπράντοβιτς είναι το ότι εκείνος έφτιαξε αυτήν βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού. Και το βάρος της φανέλας το καταλαβαίνουν ακόμα οι παίκτες του. Στο ροστέρ υπάρχουν παίκτες νικητές, όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης που μεγάλωσαν με τον «Ζοτς». Ο Παναθηναϊκός, όμως, με την εμφάνιση απέναντι στην Φενέρμπαχτσε δείχνει πως μεγαλώνει απότομα. Χρειάζεται την μαεστρία, την εμπειρία και την ποιότητα του Διαμαντίδη, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Φενέρ δείχνει πως μεγαλώνει…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: